1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

KİTAPLAŞTIRMAYI DÜŞÜNÜYORUM?

KİTAPLAŞTIRMAYI DÜŞÜNÜYORUM?
Bu haber 26 Şubat 2020 - 10:30 'de eklendi ve 2.753 views kez görüntülendi.

KİTAPLAŞTIRMAYI DÜŞÜNÜYORUM?

Yayın hayatına, 14 Temmuz 1999 yılında, Pozantı da haftalık olarak başlayan, Milli Mücadelenin Kalesi POZANTI Gazetesi, 21. Yılını tamamlamak üzere. Bu süre zarfında Pozantı’nın, tarihsel başta olmak üzere, siyasi, ekonomik ve kültürel sorunlarının çözümlenmesinde, yetkilere yayınları ile yardımcı olan gazetemiz, Pozantı’ya kazandırdığı iki onurun da, tartışılmaz sahibidir.

Bunlardan birisi, gazetemin “POZANTI” başlığının üzerinde yer alan, “MİLLİ MÜCADELENİN KALESİ” ibaresidir. Bunun tarihsel önemi ise, Kurtuluş Savaşı başlamadan önce Pozantı, Fransız ve Ermenilerin işgali altında iken, düzenli ordular kurulmadan önce, çete savaşları ile bunları Pozantı’dan kovarak, Karboğazında esir almaları ve özgürlüğüne kavuşmalarını 25 Mayıs 1920 olarak tescillenmesini, Gazetemin üst ibaresi olarak değerlendirmem sonrası Pozantı artık, “ MİLLİ MÜCADELENİN KALESİ”  ibaresi ile, her platformda dillendirilmeye başlarken, şahsımın ve gazetemin onur kazancı oldu.

5 AĞUSTOS’A İLK ADIM  

Gazetemle gururlandığım, bir ikinci tarihi olay ise “5 AĞUTOS’dur.” Ulu Önderimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Büyük Millet Meclisinin ilk kurulduğu, 23 Nisan 1920 sonrası Pozantı’nın, 25 Mayıs 1920’de kazandığı bağımsızlığını tebrik etmek üzere, 5 Ağustos 1920’de Pozantı’ya ilk gelişidir. O tarihlerde, Adana’nın işgal altında olması dolayısıyla Pozantı’yı, Adana’nın Vilayet Merkezi olarak ilan etti. Ve burada bir kongre yaparak, Kurtuluş Savaşının hedeflerini, Anadolu Ajansı aracılığıyla dünya ile paylaştı. Devamında ise, Cumhuriyetin İlanında üç yıl önce, Merkez Cami önündeki, Ulu Çınarın altına seçim sandığı koydurtarak, Cumhuriyetten üç yıl önce, ilk seçimleri Pozantı’da gerçekleştirdi.  Vali’yi, Belediye Başkanını, Meclis Üyelerini ve diğer bazı makamların, seçimini yaptırarak demokrasi denemesini Pozantı’da gerçekleştirdi.

 GAZETEM ÖNCÜ OLDU.

Bu tarihi olguyu, Pozantı’da çok az insan biliyordu. Bilenlerin başında ise, Pozantı Esnaf ve Sanatkarlar Odasının Efsane Başkanı Tahsin Güler geliyordu. Gazetemin, Pozantı da yayın hayatına başladığı 14 Temmuz 1999 yılında itibaren her platformda, Pozantı’nın bu tarihi onurunu dile getirerek devamlı yazılarımla kamuoyu ile paylaştım. Ve 2003 yılında 5 AĞUSTOS’un,  83 yıl sonra   resmi  olarak kutlanmasına, devletin en üst makamları karar verdi.

100. YIL

Bu yıl, 100. Yıl Dönümünü 25 Mayıs 2020’de Kutlayacağımız, Pozantı’nın Kurtuluşu. Ve yine 100. Yıl dönümünü kutlayacağımız, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Pozantı’ya “İLK” gelişi ve yaptığı kongrenin yıl dönümü olacak olan 5 AĞUSTOS 2020 yılındaki  törenlerde, şahsım,  gazetem  ve merhum Tahsin Güler’in adının zikredilmemesi yanı sıra, aynı şekilde, şahsım, gazetem ve merhum Tahsin Güler’in eşi İnci Güler’e, bu törenlerde bir konuşma hakkı verilmemesi halinde,  yanı sıra çocuklarımıza bırakacağımız bir onur plaketinin, bugüne kadar  takdim edilmemesinin  devamı halinde, eleştirim son derece katı olacaktır. Bu kararımı, aylar öncesinden yetkililere duyuruyor ve kamuoyuyla paylaşıyorum.  Bu yıla kadar, her iki tarihi mirası da kendilerine mal etmek isteyenlerin, kim ve kimler olduğunu çok iyi biliyorum. Bunu kendileri de biliyor. Geçmişteki tutumlarını devam ettirmeleri halinde ise, akıbetleri hüsran olacaktır.

KİTAPLAŞTIRICAĞIM

Gazetemin, 21 yıllık yayın süresi boyunca Pozantı’ya koyduğu, her konudaki katkıyı, kitaplaştırmayı düşünüyorum. Ve bunlar arasında da, geçmiş yıllardan günümüze kadar, Pozantı da yaşanan siyasi çalkantıları, bunda rol alanlara da, kitabımın sayfalarında yer vereceğim.

Bunu gerçekleştirmem halinde, yankılarının sadece Pozantı’da değil, Adana başta olmak üzere, her yerde ve her kesimde, ses getirip yankılanacağından da, şimdiden çok eminim. Bu konuyla ilgili, çalışma ve araştırmalarıma da, yavaş – yavaş başlarken gelişmeleri de, yine kamuoyuyla paylaşmaya devam edeceğim.   

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER