1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

KOD 29 SİYASİLERE DE UYGULANACAK MI?

KOD 29 SİYASİLERE DE UYGULANACAK MI?
Bu haber 12 Nisan 2021 - 10:17 'de eklendi ve 600 views kez görüntülendi.

KOD 29 SİYASİLERE DE UYGULANACAK MI?

Kısa adı DİSK olan, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu Araştırma Birimi olan, (DİSK- AR) bir araştırmasını, kamuoyuyla paylaştı.

Sözcü Gazetesinde yer alan bu araştırma da DİSK- AR’ın,  CİMER  başvurusu ile, SGK’dan elde ettiği verilere göre, 34 BİN 145’i kadın ve 142 BİN 517’si erkek olmak üzere, yaklaşık 177 BİNE yakın işçi, KOD 29 maddesi öne sürülerek, işten atıldı.

Bu işçiler, tazminat alamadıkları gibi, KOD 29 uyarınca ayda 14 BİN 772, günde ortalama 491 kişinin, bu madde uyarınca iş veren tarafından, iş kanun 25-II maddesinde yer alan, “ Ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan, haller ve benzerleri gerekçesiyle” iş akitlerinin  feshedilmesi, pandemi dönemi  işten çıkarma yasağının da, dışında tutulmuştu.

BÜYÜK BOYUTLARDA

İşverenlerin yanı sıra, bazı belediyelerin de bu maddeye sığınarak, uygulamakta oldukları işten çıkarmaların sayısı, her geçen gün giderek artıyor.

Televizyonların haber kanallarında da, sıkça yer alan bu uygulama sonrası, işten çıkarılan ve artık hiçbir şekilde, iş bulamaz hale gelenlerin gelecekleri, aileleri ile birlikte de, karartılmaktadır.

UYGULANACAK MI?

Şimdi, bizim buradan bir sorumuz, garibanlara bu maddeyi uygulayanlar, onları aileleri ile birlikte işlerinden, hayatlarından ve geleceklerinden yoksun kılanlar, bu uygulamalarından dolayı, vicdan azabı çekiyorlar mı? KOD 29 uygulamasının bazı siyasilere de, uygulanması halinde, acaba kaçı, oturdukları koltuklarını koruyabilecekler? Böyle bir durumda, kendilerinin de, toplum nazarında düşecekleri durumu, acaba düşünüyorlar mı?

HANİ GREYDER ALINACAKTI?

Belediye Başkanı Mustafa Çay, Pozantı Belediye Meclisinin Nisan Ayı olağan toplantısında, yaptığı konuşmada, Mayıs Ayında Meclis Üyelerinden, Boğaz Mahallerinin ara sokaklarını, kilitli parke taşı döşemek için, 1 MİLYON TL’LİK borçlanma yetkisi isteyeceğini belirtti.

Bu talebin, meclis üyelerince de kabul edileceği bir gerçek. Ancak, Başkan Çay’ın 1 MİLYON LİRALIK borçlanma yetki talebi, yeni olmayacak. Kendisi, bundan yaklaşık dört ay önce, aynı meclis üyelerine,  1 Milyon Liralık bir borçlanama talebi ile geleceğini,  kabul edilmesi halinde de bu para ile, artık belediyenin iş göremez hale gelmiş bulunan ve her çalışmasında yaklaşık 15 Bin TL’lik tamirat masrafı çıkardığını belirttiği, eski greyderin teknik ömrünü tamamladığını belirterek, yeni ve sıfır bir greyder alacağını belirtmişti.

NE DEĞİŞTİ?

Değişen ne oldu. Onu bilemiyoruz?  Ama, Çay’ın 1 Milyonluk borçlanma yetkisinde, neden hedef değiştirdiğini, bugüne kadar yapmadığı, Boğaz Mahallelerinin ara sokaklarının, kilitli parke taşı döşenmesi kararını almasında, vatandaşların tepkisi mi etkili oldu?

Merak ettiğimiz ise, greyder alımından neden vaz geçtiğidir?  Yanı sıra, kendisinin de önceki toplantılar da, bizzat dile getirdiği gibi, her çalışmasında 15 BİN TL civarında, tamir masrafı çıkaran greyderle, nasıl hizmet vereceğidir?

BİR KAZA İKİ PAYLAŞIM

Bir sanal ortam paylamışında Pozantı’nın İstiklal Mahallesinden geçmekte olan bir dere yatağına düşen bir araç  gündem oldu. Bununla ilgili olarak Yasin kaya adlı bir paylaşım ise, aynen şöyle:

“Yerin üzerinde, unutulmayacak bir hizmet yapmak isterseniz, çarşıdaki A101 in üzerinden, ta ki İstiklal Mahallesi Kayabaşı Sokağa giden güzergah, komple yol kenarı kanal. Bu kanalın üzerini kapatırsanız, veya kenarına bariyer çekerseniz, mahalle sakinleri ve Pozantılı olarak, çok memnun oluruz. Buna benzer Nice kazalar oluyor.

ÇAY’IN YORUMU

Yasin Kaya’nın bu paylaşımına, Başkan Çay’ın karşı yorumu, aynen şöyle oldu: “Yasin Kaya. Yasa gereği dere üzerlerini kapatmak yasak maalesef.

KAYA’NIN CEVABI 

Paylaşım sahibi olan Yasin Kaya, Çay’ın bu cevabına ise, karşı yorumu yaptı:

“Dere kenarlarına, bariyer veya korkuluk demiri. O da olmadı. Kaldırım taşı ile, dere kenarlarına yükseltme yapılamaz mı başkanım? Gördüğünüz üzere, böyle kazaların bir nevi önüne geçilmiş olur”

HAFTANIN SİYASETÇİSİ: “ BEKİR GUMRU”

Pozantı Belediye Meclislerinde, her dönemin birer muhalefet kahramanı vardır. Mustafa Çay’ın ilk Belediye Başkanı seçildiği 2009 yılında, kendisine haklı gerekçelerle muhalefet eden siyasetçi ise, CHP Meclis Üyesi ve Pozantı Esnaf ve Sanatkarlar Odasının, Efsane Başkanı Merhum Tahsin Güler oldu. Ömrü, meclis üyeliğinin sonunu getirmeye yetmedi. Ve  2012 yılında, arkasında derin acılar ama, onurlu bir yaşam bırakarak aramızdan ayrıldı.

ARA DÖNEM

Çay’ın, 2014 yılında yeniden seçildiği ve Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün de,  desteğini aldığı hizmet dönemi, kamuoyunun da çok iyi  bildiği nedenlerden dolayı, 2016  Ağustos Ayında iki yıllığına noktalandı. Ve tekrar göreve iade edildiği 2018 yılından, 2019  yerel seçimlerine kadar, kendisini haklı nedenlerle eleştirenlerin başında ise, CHP’li Meclis Üyesi Hasibe Gültepe geldi.

VE 2019

Başkan Çay’ın, 2019 yerel seçimlerinde Cumhur İttifakının sağladığı, Ak Partinin büyük desteği ile, başkanlık koltuğuna oturması, kendisini rehavete sürükledi.  Bu dönemde, meclis çoğunluğunun, cumhur ittifakında olması dolayısıyla, icraatları destek görmeye devam ediyor. Ve yeteri kadar da, eleştirilmiyor. Bu dönemde, CHP’nin dört meclis üyesinden birisi olan Bekir Gumru , nazik ve beyefendi kimliği ile, Başkan Çay’ı yaptıklarıyla ilgili eleştirilerde bulunuyor.  Çay’da  buna  zaman- zaman sinirleniyor.  Bekir Gumru’nun son açıklaması ise, Belediye Meclis toplantısında olmadı.  

Kendi sanal ortamdan yaptığı paylaşım, Pozantı  kamuoyunda, adeta bomba etkisi yarattı. Ve kısa bir süre içerisinde de, bizimde çok iyi bildiğimiz nedenlerden dolayı, bu paylaşımını geri çekti.

Belediyenin harcamalarını denetleyen, Denetleme Kurulunun bu raporu, sanal ortam  paylaşımının yapılmış olması nedeniyle  biz de de mevcut. Sonraki yayınlarımızda,  Denetleme Kurulunun yapmış olduğu, harcamaların bazılarını, gazetemiz aracılığı ile, kamuoyuyla paylaşacağız.  

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER