1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

Komisyonlar yenilecek…

Komisyonlar yenilecek…
Bu haber 26 Mart 2017 - 15:23 'de eklendi ve 902 views kez görüntülendi.

Komisyonlar yenilecek…

 

SEÇİMLİ MECLİS TOPLANTISI

Ayda bir olmak üzere, yılda 12 defa yapılan belediye meclis toplantılarının en hareketlisi Nisan ayında yapılanlardır.Bu ayki toplantı da belediyenin önemli çalışmalarını kontrol, koordine eden başta İhtisas komisyonları olmak üzere, belediye meclis üyelerinde çeşitli komisyonlarında seçimi yapılır.

Pozantı belediyesinin 6 Nisan 2017 Perşembe gün yapılacağı olağan toplantısında da yine seçim rüzgarları esecek, iki encümen ile en önemli ihtisas komisyonlarından birisi olan İmar Komisyonunu da diğer komisyonlar gibi seçimleri yapılacak.Belediye Başkanlığının çalışmalarının da yönlendirecek olan, bu komisyonda görev alacak olan, üyelerin deneyim kazanmaları, ilçenin kentleşme olgusunun, yapılaşması yolunda ileriye dönük kararlar verebilmesi açısından partilerin de bu imar komisyonu seçimlerine ilgisi diğer komisyonlara göre daha fazla olur.

ENCÜMENLİKLER…

Pozantı Belediyesinin alacağı kararlarda bürokratların yanı sıra, seçilmiş olan. Meclis üyelerinin de imza yetkilerinin bulunması açısından encümenlikler çok önemli birer makam olmaktadır.Geçen yıl Nisan ayı olağan toplantısında yapılan, encümen seçimlerinde MHP ve CHP birlikteliği sonrası MHP’li Adil Çakmakçı ile CHP’li Hasibe Gültepe encümen üyesi olarak görev almışlardı. 2017 Nisan ayı olağan toplantısında yapılacak encümenlik seçimleri için, halen bu görevde bulunan Adil çakmakçı ile bir telefon görüşmesi yaptık. İki dönemdir MHP’den meclis üyeliği yapmakta olan, Adil Çakmakçı, aday olup olmayacağı konusundaki sorularımıza açık ve net bir cevap vererek şunları söyledi:

“ Öncelikli olarak geçtiğimiz yıl yapılan seçimlerde beni bu makama layık gören tüm meclis üyesi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Benim için oylarından daha önemli olanı, şahsıma gösterdikleri inançtır. 6 Nisan 2017 Perşembe gün yapılacak olan, meclis komisyon seçimlerinde ben encümen üyeliği için işlerimin yoğunluğu nedeni ile aday olmayı düşünmüyorum. Ancak bu benim şahsi kararım. Partim ve meclis üyesi arkadaşlarım bana tekrar aday olmam konusunda gerekli telkinlerde bulunurlar ise kendilerini kıramayacağım da ortadadır. Bu bakımdan benimle ilgili kararı şahsımın ötesinde verecek olanların kararanına da son derece saygılıyım.

İki üyeli encümenin diğer üyesi Hasibe Gültepe ile de yaptığımız görüşmede, kendisinin bir kararı olduğunu, fakat CHP İlçe Başkanı Şenol Eroğlu ile İl başkanı Ayhan Barut ile aynı partili diğer meclis üyesi Muzaffer Özdemir ile görüştükten sonra kararını netleştireceğini bunu da kamuoyuyla paylaşacağını belirterek şunları söyledi.

Geçen yılki seçimlerde beni bu görev layık görenlere, bir yıl boyunca yaptığım çalışmalara destek veren tüm meclis üyelerine de yürekten teşekkür ediyorum. İnanıyorum’ ki bir yıllık çalışma sürem zarfından bana olan itimatlarını asla sarsmadım. Devamını da zaman ve şartlar gösterecektir dedi.On Beş üyeli Pozantı belediye meclisinde Ak Parti den KAYYIM olarak atanan Mehmet Bölge ile birlikte Nigar Kartal, Duran Ali Değirmenci, Mahmut Sezer, Mehmet Erdem, Mehmet Yurtçu, ve İlkay Pancar partilerini mecliste temsil eden isimlerdir.

Pozantı Belediye Meclisinin üye ağırlıklı diğer gurubu ise MHP olmaktadır. Önceki dönemde Belediye Meclis Üyesi olan, daha sonra Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın kamuoyunun bildiği nedenlerden dolayı önce görevden alınması sonra tutuklanması ile sonlanan gelişmelerde Sami Baysal CHP ve MHP’li meclis üyelerinin desteği ile önce Belediye Başkan Vekili seçildi. Daha sonra ise İçişleri Bakanlığınca KAYYIM olarak atanarak bir anlamda da tarafsızlaştırılarak Belediye Başkanlığı koltuğuna oturtuldu.

Aradan geçen süre zarfında MHP’den Murat Kutlu sıralama nedeni ile Belediye Meclis üyesi oldu. Bu tablodan sonra Pozantı Belediye Meclisinde MHP’li Adil Çakmakçı Zeki Bülbül, Ebru Doğucu, İsmail Çörkeçi, Yalçın Gürgen, ve Murat Kutlu mecliste partilerini temsil etmeyi sürdürüyorlar.Pozantı Belediye Meclisinin anahtar konumundaki partisi ise CHP olmayı sürdürmektedir. Halen Hasibe Gültepe ve Muzaffer Özdemir ikilisinin kararları ve oyları meclis seçimlerinde ve kararlarında önemli rol oynamaya devam etmektedir.

İMAR KOMİSYONU

İlçenin çağdaş görünümüne kazandırılması, konutlaşmanın geleceğe dönük planlanması, İmar ruhsatlarının verilmesi konusunda Belediye meclisinin lokomotifi konumundaki imar komisyonun seçimleri de yine mecliste temsil edilen üç partinin en az ikisinin koalisyonu ile gerçekleştirilen önemli bir oluşumdur. Bu komisyonun da bir yıllığına seçilen üyeleri Pozantı Belediye Meclisinin 6 Nisan 2017 Perşembe günü yapılacak olağan toplantısında yenilecek.Halen İmar Komisyonun da seçilmiş üye olarak görev alan üyelerden MHP’li Yalçın Gürgen, Zeki Bülbül, CHP’den Hasibe Gültepe, Ak Partiden ise Mahmut Sezer ve Mehmet Yurtçu görev yapmaktadır. Her üç partiden de oluşan beş kişilik İmar Komisyonu diğer komisyonlar gibi titiz bir çalışma sergilemektedir.

Verilmekte olan imar ruhsatları imar düzenlemeleri gibi çok önemli kararlar için yapılaşmayı yerinde görerek inceleyip buna göre son kararlarını verdikten sonra meclise sevk edilen maddeler meclis üyeleri tarafından da çok büyük oranda geldiği gibi kabul edilmektedir. Bu kararlarda İmar Komisyonun önemini bir kere daha ortaya çıkarmaktadır. Bu komisyonun üyelerinden aynı zamanda başkanlığını da yapmakta olan, Yalçın Gürgen’inin Jeoloji Mühendisi olmasının yanı sıra, Büyükşehir Meclisinde de Pozantı’yı temsil ediyor olması görev ağırlığını daha da artırmaktadır. Ancak duyumlarımız bize Yalçın Gürgen’inin Büyükşehir Meclisindeki görevine devam etmesi İmar Komisyonun da ise görev almaması konusunda kendisine bazı telkinler yapıldığı şeklinde olmaktadır.Bu komisyonun seçimlerinde yine üç partinin ortak kararla ortak adaylar çıkaracağı görüşü ağırlık kazandığından Gürgenin olası bir ihtimalle İmar Komisyonu üyeliğini 6 Nisan 2017 Perşembe gün yapılacak seçimli meclis toplantısında komisyon üyeliğini sürdüreceği ağırlık kazanmaktadır.

DİĞER KOMİSYONLAR

Pozantı Belediye Meclisinde, yine beş üyeli Plan Bütçe gibi önemli bir komisyonun da seçimi yenilecektir.MHP’li Ebru Doğucu, Yalçın Gürgen, Ak Partili Mehmet Erdem, Nigar Kartal ve CHP’li Muzaffer Özdemir’den oluşan bu komisyonda olası önemli bir değişiklik olmayacağı partilerin temsil sayılarının diğer komisyonlarda olduğu gibi burada da aynen korunacağı beklenmektedir.

KIRSAL KALKINMA

Beş üyeli diğer bir komisyon olan Kırsal Kalkınma Tarım ve Hayvancılık Komisyonunda halen MHP’li Adil Çakmakçı, İsmail Çörekçi, Ak Partili Mahmut Sezer, Nigar Kartal ve CHP’den Hasibe Gültepe görev yapmaktadır.Seçimlerde   partilerin temsil dengelerinin değişmeyeceği muhtemelen bazı isimlerin yer değiştireceği olası bir gelişme olarak değerlendirilmektedir.

ÇEVRE VE SAĞLIK

MHP’li Ebru Doğucu, Zeki Bülbül, CHP’li Hasibe Gültepe, Ak Partili İlkay Pancar ve Nigar Kartal’dan oluşan bu komisyonda da seçimlerde isim değişikliği olabilir.

EĞİTİM KÜLTÜR

Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyonunda ise, Ak Partiden Mehmet Erdem, Mahmut Sezer, MHP’den Yalçın Gürgen, Ebru Doğucu CHP’den ise Muzaffer Özdemir’den oluşan bu komisyonda da seçimler sonrasında önemli bir değişiklik beklenmemektedirPozantı kamuoyunun merakla beklediği seçimler sonrası Pozantı Belediye Meclisindeki bu Komisyonlar birer yıllığına görev yapacaklardır.

BİRLEŞİK KOMİSYON

Pozantı Belediye Meclisi 2016 yılında yeni bir uygulamaya imza attı.Tüm belediye meclis üyeleri istedikleri her komisyonun toplantılarına katılmakta öneri katkısı koymakta ancak oylama hakları bulunmamaktadır. Bu uygulama komisyonların aldığı kararlar üzerinde de son derece etkili olmuş komisyonların kararları belediye meclisinin olağan toplantılarına geldiğinde oylama öncesi meclis üyelerinin büyük bir bölümü önceden fikir sahibi oldukları için karar oylamaları çok daha yararlı sonuçlar ortaya koymaktadır.

DEĞİRMENCİ GÖREV ALMADI.

Pozantı Belediye Meclisinin Ak Partili üyelerinden ve aynı zamanda Büyükşehir Belediye Meclisinde de ilçeyi temsil etmekte olan, Duran Ali Değirmenci geçen yıl yapılan seçimlerde hiç bir kurulda görev almamıştı. Değirmenci’nin 6 Nisan 2017 Perşembe gün yapılacak komisyon seçimlerinde görev alıp almayacağı da belli değil. Öte Yandan KAYYIM atanan Ak Partili Mehmet Bölge ile MHP’li Murat Kutlunun da bu seçimlerde görev alıp almayacakları da yine aynı şekilde belli değil.

 

Özel Haber: Tamer Ünal / Hayriye Eroğlu

 

 

 

 

 

 

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER