1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

“KOOPERATİF KENDİ ÜYELERİNE VERİR BELEDİYE İSE İHALE İLE HERKESE SATAR”

“KOOPERATİF KENDİ ÜYELERİNE VERİR BELEDİYE İSE İHALE İLE HERKESE SATAR”
Bu haber 23 Mayıs 2022 - 12:04 'de eklendi ve 530 views kez görüntülendi.

Başkan Mehmet Kılınçkaya’dan Açıklama:

“KOOPERATİF KENDİ ÜYELERİNE VERİR BELEDİYE İSE İHALE İLE HERKESE SATAR”

Akçatekir’in, tek ana caddesi olan Toros Caddesi üzerinde ve çevresindeki, sanayi ağırlıklı esnafın işyerlerini geniş bir alana taşıyarak, çok daha rahat bir ortam da ve kendilerine ait binalarda, ticari faaliyetlerini sürdürebilmeleri için, Akçatekir Belde Belediye eski ve son Başkanı Mehmet Kılınıçkaya, bir girişimde bulundu. Akçatekir, Karma Sanayi Sitesi Kooperatifini kendi başkanlığın da kurarak, faaliyete geçirdi. Milli Emlak’a ait bir arazinin de, kooperatife tahsisi çalışmalarını başlattı.   

Bu gelişme üzerine, Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay’da, karşı bir hamle başlattı. Pozantı Kaymakamlığına verdiği dilekçe ile bu hazine arazisinin, Belediyeye tahsisini istedi. Kooperatif binalarının  Belediye olarak,  daha ucuza yapabileceği talebinde bulundu.

GÖRÜŞME

Pozantı Şoförler Odası, Akçatekir Kredi Kefalet Kooperatifi ve  Akçatekir Karma Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Mehmet Kılınçkaya, geçtiğimiz ay içerisinde, Akçatekir esnafı ile bir iftar sofrasında buluştu. Başkanlığı döneminde kurmayı planladığı,  Akçatekir de  Belediyeliğin sona ermesi dolayısıyla, düşüncesini gerçekleştiremediğini belirtti. Yılmadığını söyledi. Akçatekir Karma Sanayi Sitesi Kooperatifini, belde esnafı ile birlikte kurduklarını ifade ederek, kooperatifin işleyişi ile ilgili olarak da, geniş bilgi verdi.

Kılınçkaya hazineye ait bir arazinin, Kooperatife tahsisi konusunda, Ankara’da sürdürmekte olduğu çalışmaların, olumlu sonuçlara doğru gittiğini belirtti. Kooperatif olarak da, işyerlerini kendilerinin yapması halinde, Akçatekir’deki sanayi esnafının kendi mülklerinde ticari faaliyetlerini sürdürme imkanına kavuşacaklarını belirterek, desteklerini istedi.

BİLGİLENDİRDİ

Pozantı Şoförler Odası, Akçatekir Kredi ve Kefalet Kooperatifi ve Akçatekir Karma Sanayi Sitesi Kooperatifi  Başkanı, üç ünvanlı Mehmet Kılınçkaya geçtiğimiz hafta içerisinde, 19 Mayıs 2022 Perşembe Akşamı Akçatekir de sanayi ağırlıklı esnafla bir araya geldi.

Başkan Kılınçkaya, Sanayi Sitesi işyeri inşaatının, kendilerinin üyesi bulunduğu Karma Sanayi Sitesi Kooperatifince  yapılması ile, bu inşaatı yapma talebinde bulunan, Pozantı Belediyesinin yapacak olması halinde, aradaki farklılığı üyeleri ile paylaşarak, aşağıdaki açıklamayı yaptı:

 İHALE İLE SATAR

“Devlet ihale kanunun, 2886 Sayılı kanun 45. Maddesine göre, Belediyeler bina yapabilir. Sanayi kooperatifi inşaatı da yapabilir. Ancak, yukarıda belirtilen kanun hükümleri gereğince, hiçbir şahsa ve kuruluşa,  adrese teslim satış veya devir yapamaz. Belediyeler, kamu yararı gözetmekle mükelleftir. Yukarıda bahsedilen kanun maddesine göre, belediyeler satışlarını mutlaka ihale yolu  ile yapmak zorunda olup, herkesin katılımına açıktır.  Dolayısıyla da, Pozantı Belediyesinin bu kooperatif bünyesinde, inşaat yapması halinde, Akçatekir esnafı, bu satışlardan ve yapılacak olan ihaleden asla  kazançlı çıkamaz. Oysa, kooperatifin bu sanayi sitesini yapması durumunda  ise, devrini sadece kooperatif üyelerine yapmakla  mükellef olup,  kooperatifin ve üyelerin dışında, hiç kimseye asla devir ve satış yapamaz”diyerek sözlerini noktaladı.  (Haber: Tamer Ünal)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER