1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

“KOTLAMA VE ROBOTİK EĞİTİM”

“KOTLAMA VE ROBOTİK EĞİTİM”
Bu haber 03 Ocak 2018 - 12:59 'de eklendi ve 1.078 views kez görüntülendi.

Milli Eğitimden Gelecek için büyük adım

“KOTLAMA VE ROBOTİK EĞİTİM”

Teknolojinin, artık dijital ortamla idare edildiği ve bunun, hem mali yönden hem de iş sahası açısından, üretim ve istihdamının çok büyük boyutlara ulaştığı günümüzde, çocuklarımızın daha küçük yaştan itibaren, dijital ortam içerisinde kendilerini yetiştirebilmeleri, sanal alemde çok daha başarılı olabilmeleri, artık eğitimin kaçınılmaz bir gerçeğidir. Bu yoldan harekete geçen, Pozantı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Çukurova Kalkınma Ajansından, Teknik Destek ve yanı sıra Mali Bölümünü de kapsayan, Sosyal Destekleme fonundan da, katkı alabilmek için, çalışmalarının alanını genişletmeye başladı.

BAŞVURU VE PROJELER

Pozantı İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdaverdi Yıldız, konuyla ilgili olarak, s şu açıklamayı yaptı:

“Çukurova Kalkınma Ajansı, Teknik olarak Eğitim Desteği ve SODES aracılığı ile de, uygun gördüğü projelere hibe olarak, önemli mali destekler sağlamaktadır. Milli Eğitim olarak, daha önce yaptığım iki projemize de, Çukurova Kalkınma Ajansı, SODES çerçevesinde mali destek sağladı.Kabul edilen bu projelerimizden, ilki “Yeteneklerimizi Keşfedelim. Gördükçe Öğrenelim.” Başlıklı olup, çocuklarımızın enerjilerini, doğru bir şekilde açığa çıkaracak alanlar meydana getirmek ve her türlü bağımlılıktan uzaklaştırmak, internet, sigara, alkol ve son zamanlarda da, artan madde bağımlılığını önlemek, geleceğimize somut yatırımlar yapmak üzere, hazırladığımız bu proje hayata geçti.

Yine Çukurova Kalkınma Ajansınca, “ Atalarımızın İzinden, Gençlerimizin Ruhuna başlığı altındaki projemiz, sadece öğrencilerimiz için değil, Pozantı için de, önemli bir çalışma olmuştur.

Yaşadığı yerin dışını görmeyen, öğrencilerimizin gezilerle, kendilerine hem Ülkemizi tanıtmak, milli ve manevi değerlerimizi yerinde görmeleri çalışmalarımız gerçekleştirdik. Bu yolla çocuklarımızın, devletimize ve milletimize bağlılığı artırılmaktadır. Bu proje ile, Çanakkale ve 15 Temmuz Şehitleri için, Pozantı- Belemedik hattında, bir yürüyüş yapılıp, sonunda bir Piyano Resitali verilecektir”dedi.

Pozantı İlçe Mille Eğitim Müdürü Hüdaverdi Yıldız, çağımızın her geçen gün kapsam alanını genişleten, dijital ortamla ilgili olarak çocuklarımızın, böylesi önemli bir gelişmeye, yabancı kalmamaları için, yeni bir çalışma başlattıklarını belirterek bu konuda da şunları söyledi:

“ Çukurova Kalkınma Ajansının, Teknik Destek Programı çerçevesinde bir başvuruda bulunduk. “KODLAMA ve ROBOTİK EĞİTİM” programında, 10 öğretmenimizin teknik eğitim alabilmeleri için, yaptığımız başvurunun olumlu sonuçlanacağına inanıyoruz. Bu programı öğrenecek olan eğitmenlerimiz, sonrasında kendileri bu defa, tespit edilen okullarda, bu sistemi öğrencilere öğreteceklerdir.Bu çalışma, bizim 2018 yılın da, kısa adı SODES olan, Sosyal Destek başvurusu için temel teşkil edecektir. Bu fon dan yapılacak mali destek ile, okullarımızda

“KODLAMA VE ROBOTİK EĞİTİM” Laboratuvar kurulacak ve öğrencilerimiz, bu konuda eğitim almış olan, öğretmenler tarafından yetiştirilerek, çok önemli bir dijital ortam da, öğrencilik yıllarından itibaren, söz ve bilgi sahibi olabilmeleri sağlanacaktır” dedi.

Haber: Tamer Ünal

Fotoğraf: Hayriye Eroğlu

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER