1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

“KURAKLIK VE KITLIĞA SEBEP OLACAK”

“KURAKLIK VE KITLIĞA SEBEP OLACAK”
Bu haber 04 Temmuz 2022 - 9:56 'de eklendi ve 415 views kez görüntülendi.

Eğitimci Önal’ Gelmekte olan Tehlikeyi Hatırlattı:

“KURAKLIK VE KITLIĞA SEBEP OLACAK”

Eğitimci ve Araştırmacı Kemal Önal, çeşitli yayınlardan derlediği, “ İKİLİM FELAKETİNİ ÖNLEMEK İÇİN HALK EĞİTİMİ” başlıklı yazısının,  bir örneğini Pozantı İlçe Halk Eğitim Müdürlüne verdi. Yetkililere de öneri mahiyetini taşıyan düşence ve görüşlerini de Gazetemiz aracılığı ile de, kamuoyuyla paylaştı:

KURAKLIK VE KITLIK

 Önal iklimsel değişikliklerin, başta çölleşme ve kıtlığa neden olacağını, acil olarak  önlem alınması gerektiğini belirterek, aşağıdaki görüşlere yer verdi:

“Fosil yakıtların kullanımı, çevre kirliliği ve orman yangınları ülkemizde ve  dünyada, kuraklığa, çölleşmeye, kıtlığa, açlığa ve göçlere neden olmaktadır.

ÖNLEM

Önlem almak, felaketleri yaşamaktan iyidir. En iyi önlem, öğrendiklerimizi günlük hayatımızda uygulanmaktır. İnsanlığın, dünyanın, çocuklarımızın ve torunlarımızın geleceği, iklim felaketi ile yapacağımız, mücadeledeki başarımıza bağlıdır.

PANO

İklime felaketine karşı önlem almak için, bir Halk Eğitim projesi başlatılabilir. Bu projeyi uygulamak için, okul, camii ve kahvehanelere “ İklim Felaketini Nasıl Önleriz ?” panosu konulur.

Bu panoda fotoğraf, resim, özlü söz, karikatür ve kitaplar sergilenir. Bu projenin uygulanabilmesi için, Kaymakamlık, Belediye, Milli Eğitim, Halk Eğitim, Müftülük, Orman İşletmesi, Tarım ve Orman Müdürlüğü, Meslek Yüksek Okulu, Yerel Gazeteler ve konuyla ilgilenenler  projenin uygulanmasında, yardımcı olabilirler.

YARIŞMA

Konun öneminin, daha iyi anlaşılması için, okullarda kompozisyon yarışmaları düzenlenir. Çevre Koruma Dernekleri  konferanslar verebilir. Bu önerilerimle ilgili olarak, ben yukarıdaki kurumlarla birlikte,  gönüllü olarak çalışmaya, onlar arasında koordinasyon sağlamaya ve destek vermeye hazırım. Yetkililerin bu konudaki kararını bekliyorum” dedi.  

( Haber: Hayriye Eroğlu)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER