1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

KURTAR ÇAKIN

KURTAR ÇAKIN
Bu haber 20 Temmuz 2023 - 8:17 'de eklendi ve 430 views kez görüntülendi.

     KURTAR ÇAKIN

Gazetemizin değerli okurları.Bugün size Adana’nın çıkardığı ilk savaş muhabiri Kurtar Çakın’ı anlatmaya çalışacağım.

Kurtar Çakın’nın yaşamıma yaptığı dokunuşundan,  daha önce de söz etmiştim. O cümlelerimi anımsatayım.

“Kurtar Çakın beni itti ve ‘Erdoğan sen niye aday olmuyorsun? İşi hep yaşlılardan bekliyoruz’ dedi… Böylece aday oldum ve seçildim. 1978’den 1988 yılına kadar 5 kez daha seçilerek, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ne 10 yıl hizmet ettim.”

1946 yılında Mersin’de doğan Kurtar Çakın, mesleğe lise yıllarında başladı. Türk Haberler Ajansı ve Günaydın Gazetesi’nde, muhabir ve temsilci olarak 16 yıl süreyle görev yaptı. Sabah Gazetesi’nde 6 yıl Bölge Temsilciği yapan Çakın, Kanal 6 Televizyonun da Bölge Temsilciliği görevinde bulundu.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nde 12 yıl başkanlık yapan Kurtar Çakın, Günaydın Gazetesi’nde çalıştığı dönemde, 1973 yılında Arap-İsrail Savaşı’nın Şam cephesinde, 1974 Kıbrıs Barış Harekatı’nda, İran-Irak Savaşı’nın İran cephesinde ve iki kez İsrail-Lübnan Savaşı’na görev yaptı.

Kıbrıs Barış Harekatı’nda Muratağa, Sandallar ve Atlılar Katliamları’nı çektiği fotoğraflarla bu üzücü olayı, dünyaya ilk duyuran gazeteci oldu. Bu fotoğraflar dünya basınında da yer aldı. Katliamlar sonrası çektiği bir fotoğraf, “Dünyanın En Acı 43 Fotoğrafı” arasında yer aldı. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, 1978 yılında “İnsanlarıyla Satılık Köy” haberiyle ikincilik, 1979 yılında Kahramanmaraş Katliamında çektiği fotoğrafla ikinciliğe layık görüldü.

“İnsanlarıyla Satılık Köy” haberinin öyküsü, ünlü oyuncu Şener Şen’in başrolünü oynadığı “Züğürt Ağa” filmiyle beyaz perdeye aktarıldı.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Burhan Felek Basın Hizmeti Ödülü sahibi olan Kurtar Çakın, Ankara Üniversitesi İletişimliler Vakfı tarafından geçtiğimiz yıllarda “40 Yılın En İyi Gazetecisi” ödülüne layık görüldü. Gazeteci Kurtar Çakın, Kıbrıs Barış Harekatı’nda çektiği fotoğrafları Adana ve Mersin’in ardından, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde, katliamların yaşandığı Muratağa Köyü’nde Devlet Protokolünün de katıldığı törenlerle sergiledi.

9 yıldan beri yayın hayatını sürdüren, Ulusal Moda & Magazin Dergis,i Fashion VIP Dergisi’nin kurucusu olan Çakın, evli, iki çocuk ve üç torun sahibidir. Kurtar Çakın, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti ve Türkiye Spor Yazarları Derneği üyesidir.

Kurtar Çakın’ının bu başarılı yaşamına tanık olduğum için kendimi şanslı hissediyor ve siz okuyucularımıza aktarmayı bir borç biliyorum.

Bu seferlik de bu kadar.

Kalın Sağlıcakla.

Pozantı Gazetesi’de de beni okumaya devam edin.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER