1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

KURTULUŞ BAYRAĞI POZANTI’DAN

KURTULUŞ BAYRAĞI POZANTI’DAN
Bu haber 09 Ocak 2017 - 10:48 'de eklendi ve 1.158 views kez görüntülendi.

Kurtuluş bayrağı

POZANTI’dan

Geleneksel olarak her yıl Adana’nın Kurtuluş Günü olan 5 Ocak törenleri öncesi şanlı bayrağımız yine Pozantı’dan Adana’ya bir gurup bisikletçiye teslim edilerek Vali Demirtaş’a gönderildi.

Bilindiği gibi Çukurova’da kendi imkanlarıyla çete harbi yaparak Fransız ve Ermenileri işgal ettikleri topraklardan ilk çıkaran ve Karboğazında 40 çetenin kuşatmasıyla teslim alınan Fransız Komutanı Binbaşı Menil komutasındaki ordular Pozantı’dan gönderilerek İlçemiz istiklalini ilk elde eden yer olmuştu. Bu tarihden sonra Adana’nın iki sene daha Fransız ve Ermeniler tarafından işgal altında tutlaması nedeni ile 5 Ağustos 1920’de Pozantı’ya gelen Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk Pozantı’yı Adana’nın vilayet merkezi olarak ilan etmiş ve bunu onuru da Pozantılılara hediye etmişti.

Bu nedenle her yıl Adana’nın kurtuluş tarihi olan 5 Ocak öncesi şanlı bayrağımız Adana’dan gelen Spor Şefi Hanifi Altun, İl Spor Müdürlüğü’nden Fatih Aydın ve bir gurup bisikletçiye Pozantı Kaymakamı Taner Tengir tarafından Vali Mahmut Demirtaş’a verilmek üzere teslim edildi.
Ordu masaj salonu
Kısa bir konuşma yapan Kaymakam Taner Tengir, Çukurova’nın kurtuluş meşalesinin Pozantı’dan yakıldığını son yıllarda ülkemiz üzerinde çok büyük oyunlar oynandığını hain 15 Temmuz darbe girişiminin de bu kirli düşüncenin bir ürünü olduğuna değinerek, “Milli birlik beraberlik, karşılıklı sevgi saygı ve hoşgörü ile bu olumsuzlukların üstesinden geleceğimize inanıyor, gençlerimizin de geçmişi unutmayarak geleceğe umutla bakacaklarına inanıyor ve kendilerine güveniyoruz” dedi.   Bayrağı öperek alan bisikletçiler bu kutsal emaneti Adana Valisi Mahmut Demirtaş’a teslim etmek üzere otobandan Adana’ya doğru hareket ettiler.

Bayrak teslim törenine Pozantı Belediye Başkanı Mahmut Sami Baysal, Garnizon Komutanı Mustafa Özkan, İlçe Emniyet Müdürü İrfan Uzay, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Nejat Arıkan, İlçe Gençlik Spor İl Müdür Vekili Yıldırım Tutar, Milli Eğitim Müdürü İsmail Bayar, Nüfus Müdürü Metin Akkoyun ve bazı bürokratlar hazır bulundular.

Gençlik Hizmetleri ve Spor Şube Müdürü Halit Yılmazel ve Spor Servisi Şefi Hanifi Altun tarafından sabah erken saatlerinde Pozantı‘ya uğurlanan ve antrenörleri Fatih Aydın gözetiminde bisikletleriyle hareket eden Selahattin Tekbaş, Mert Mehmet Çavuş ve Doğukan çağrı Çil adlı sporcular, Kaymakam Taner Tengir’den teslim aldıkları bayrağı, 5 Ocak Perşembe günü Uğur Mumcu Meydanı’nda yapılan törende Vali Mahmut Demirtaş’a teslim etti.

Haber foto: Hayriye Eroğlu

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER