1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

KURULUŞUN 99. KURTULUŞUN İSE YÜZÜNCÜ YIL DÖNÜMÜ KUTLANDI.

KURULUŞUN 99. KURTULUŞUN İSE  YÜZÜNCÜ YIL DÖNÜMÜ KUTLANDI.
Bu haber 12 Eylül 2022 - 10:11 'de eklendi ve 391 views kez görüntülendi.

Pozantı CHP’den Anıta Çelenk ve Buket

KURULUŞUN 99. KURTULUŞUN İSE YÜZÜNCÜ YIL DÖNÜMÜ KUTLANDI.

DOKUZ EYLÜL, iki tarihi geçmişimizin de, anı ve kutlama yıl dönümüdür. İlki, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 09 Eylül 1922 yılında, yunan askerlerini İzmir’de denize dökerek, İzmir’in Kurtuluşu olup geçen hafta 09 Eylül 2022’de bu onurlu  tarihi mirasın 100. Yıl dönümünün kutladık.  

09 Eylül 1923 ise, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ‘ün, Cumhuriyet Halk Partisini kurarak demokrasiye geçişi başlatıp, siyasi devrimlerini başlattığı tarihin 99. Yıl Dönümüdür.   Bu iki tarihi yıl dönümü, tüm yurtta olduğu gibi Pozantıda da, CHP örgütünce  büyük bir coşku ve heyecan içeresinde kutlandı.

POZANTI KUTLAMALARI

Cumhuriyet halk Partisi İlçe Örgütü Başkanı Şenol Eroğlu, önceden yaptığı sanal duyuru ile kutlama programını, partililer ve vatandaşlarla paylaştı.

  ÇELENK VE BUKET  

CHP Pozantı İlçe Binasında toplanan partililer, Atatürk Anıtına geldiler. CHP Belediye Meclis Üyelerinden Bekir Gumru’nun başlattığı tören programı gereğince, CHP Pozantı İlçe Başkanı  Şenol Eroğlu, iki partili eşliğinde Atatürk Anıtına CHP Çelengini koydu. Sonrasında, CHP Adana Kurultay Delegesi Pelin Eroğlu da, Anıta bir buket çiçek sunumunda bulundu.  

SAYGI DURUŞU

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı sonrası, CHP Pozantı İlçe Başkanı Şenol Eroğlu günün anlam ve önemini tarihselleştiren, bir konuşma yaptı. En vurucu cümlesi ise, “Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyet Halk Partisinin Kuruluşunu  09 Eylül İzmir’in Kurtuluşuna rastlatarak, Ulusal mücadelemiz sonrası, “ Benim İki Büyük Eserim Vardır. Birisi Türkiye Cumhuriyeti, diğeri ise Cumhuriyet Halk Partisidir” şeklindeki konuşması ile,  Devrimlerin ve Demokrasinin koruyucusu ve kollayıcısı olan, en büyük siyasi örgüt konumundaki Cumhuriyet Halk Partisini, tarihe mal etmiştir” şeklindeki konuşması ise, katılımcılar tarafından büyük bir takdir coşku ve alkışlarla karşılandı. Kutlama Yıl Dönümü, daha sonra CHP İlçe Binasında yapılan konuşmalarla, sona erdi.  ( Haber ve Fotoğraflar: Hayriye Eroğlu)   

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER