1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

KUTLAYAMADIK AMA “UNUTMADIK”

KUTLAYAMADIK  AMA “UNUTMADIK”
Bu haber 27 Nisan 2020 - 12:04 'de eklendi ve 867 views kez görüntülendi.

23 NİSAN’nın 100. Yıl Dönümüne  “virüs” Engeli

KUTLAYAMADIK  AMA “UNUTMADIK”

Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Türkiye Büyük Millet Meclisini 23 Nisan 1920’de açmasının, 100.  Yıl Dönümü heyecanına, bu yıl corona virüsü salgını damga vurdu. Etkinlikleri engelledi. Atatürk, bu onurlu günün yıl dönümlerini, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza hediye ederken, onlara   vermiş olduğu önemi de, böylece dünyaya ilan etmiş oldu.

Önceki yıllarda, çeşitli etkinliklerle kutlanan 23 Nisan’nın Yıl Dönümlerinin en önemlisi olacak olan, bu seneki 100. Yıl  Dönümü kutlanması  virüs engeline takıldı. Hazırlık aşamasında olan, tüm etkinlikler iptal edildi. Bundan da en çok üzülenler ise, Atatürk’ün 23 Nisan’ı kendilerine bayram olarak hediye ettiği, çocuklar oldu.

TÖRENLER

100. Yıl Dönümü dolayısıyla, 23 Nisan 2020 Perşembe gün, Atatürk Anıtına Saat 09.00’da, Pozantı İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdaverdi Yıldız, sosyal mesafe çerçevesinde, Çelenk koydu. Saygı Duruş yapıldı. İstiklal Marşı  okundu. Buradaki törene, Şube Müdürleri ve bir gurup eğitimcinin yanı sıra, CHP İlçe Başkanı Şenol Eroğlu, MHP İlçe Başkanı Şeref Dinç, Pozantı ve  Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Durmuş Taşpınar, İyi Parti İlçe Başkanı Mustafa Arıkan ile, Esnaf Odası Başkanı Yunus Aytekin katılım sağlarken, Pozantı Belediye ve Meclis Başkanı Mustafa Çay’ın, katılım sağlamaması fazlasıyla dikkat çekti. Ve buradaki tören sonlandırıldı.

Daha sonra, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdaverdi Yıldız, Şube Müdürleri ve bir gurup öğretmenle birlikte, 23 Nisan Doğumlu çocukları evlerinde ziyaret ettiler. Kendilerine çeşitli hediyeler verdiler.

ANONSLAR

23 Nisan dolayısıyla, Belediye hoparlöründen, gün boyunca İstiklal Marşı Okundu. Milli Eğitim Bakanlığınca özel olarak hazırlanan  100. Yıl Dönümü  Marşı çalındı. Çocuk Şiirleri yayınlandı.   Ev ve iş yerlerine bayrak asılması, uyarısında bulunuldu. Pozantı’lıların büyük bir bölümü, yasak nedeni ile sokağa çıkamamalarına rağmen, evlerinin ve bir gün öncesinden de iş yerlerini, bayraklarla donatarak, bu Ulusal güne heyecanları ile katkı koydular.

Kaymakam Muammer Sarıdoğan’da, bu özel yıl dönümü dolayısıyla, etkinliklerin bir bölümünde hazır bulundu. Öksüz ve yetim çocukları evlerinde ziyaret etti.  Kendilerine hediyeler verdi.  Yanı sıra, 23 Nisan da doğan çocukları da ziyaret programına alarak, onları da ayrıca sevindirdi.

 Milli Mücadelenin Kalesi Pozantı Gazetesi olarak, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, sadece Türk çocuklarına değil, dünya çocuklarına da hediye ettiği bu onur günün, 100. Yıl Dönümünü, virüs salgını nedeni ile buruk ve hüzünlü kutlasak da, gelecek yıllarda bu yıl dönümünü, çok daha görkemli kutlayacağımıza olan inancımızı, taşamaya devam edeceğiz   ( Haber Hayriye Eroğlu)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER