1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

MAHKEME ÇAY’A “ BERATT DEDİ”

MAHKEME ÇAY’A “ BERATT DEDİ”
Bu haber 05 Mart 2018 - 9:15 'de eklendi ve 1.556 views kez görüntülendi.

20 Aydır Sonuç Bekleniyordu.

MAHKEME ÇAY’A “ BERATT DEDİ”

Adana’da, Fetullahçı Terör Örgütü /Paralel Devlet Yapılanması, (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, “silahlı terör örgütüne üye olma” suçundan, hakkında 15 yıl hapis cezası ile, cezalandırılması istemiyle dava açılan, görevden alınan Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay ile, ağabeyi Nurettin Çay beraat etti.

 

ABİ VE KARDEŞE BERAT

Adana, 11. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) gereği görevden alınan, tutuksuz yargılanan, Mustafa Çay ile, ağabeyi Nurettin Çay ve avukatları katıldı.

Dava dosyasında, araştırılacak husus kalmaması üzerine, duruşma savcısı esas hakkındaki mütalaasını verdi. Savcı mütalaasında, Çay ve ağabeyinin ‘Silahlı Terör Örgütü Üyesi’ olmamakla birlikte, ‘örgüte maddi yardım sağlamak’ suçundan, cezalandırılmalarını istedi.

TEZGAH ÇIKTI

Çay’ın avukatları, yaptıkları savunmalarda, mütalaayı kabul etmeyerek, müvekkilleri Mustafa Çay’a, akaryakıt kaçakçısı bir petrol istasyonu sahibi tarafından, kumpas kurulduğunu iddia etti. Çay’ın makamında çıkan, Fetullah Gülen’e ait kitap, kitabın içinden çıkan 1 ABD Dolar, ve himmet listesinin ise, akaryakıt kaçakçısı ile irtibatlı olan ve Belediyede arama yapan komiser yardımcısı tarafından, konulduğunu belirten avukatlar, “Mustafa Çay’a kurulan bu tezgah, maalesef tutmamıştır. Kitapta, dolarda ve himmet listesinde, kimsenin parmak izi çıkmamıştır. Sadece, aramaya katılmayan bir polis memurunun, parmak izi çıkmıştır. Listedeki isimler, toplantı yapıldığı belirtilen tarihte bir araya bile gelmemiştir. Yapılanların tezgah olduğu ortaya çıkmıştır” diyerek sanıkların beraatlerini istediler.

VATAN SEVDALISIYIM

Son savunması sorulan Mustafa Çay, mütalaaya katılmadığını söyledi. 18 yıl boyunca emniyette, terörle mücadelede görev yaptığını belirten Çay, “Beni tutuklatmak için, kumpas kurdular. Ben, hiçbir zaman bu örgütün, yanından geçmiş değilim. Vatan sevdalısıyım. Suçlamaları hakaret sayıyorum” diyerek, beraatini istedi. Çay’ın ağabeyi Nurettin Çay da, suçlamaları kabul etmeyip beraatini talep etti.

BERAT KARARI

Mahkeme heyeti, kısa bir ara verdikten sonra, kararını açıkladı. Mahkeme Başkanı, kendisinin karşı oyu ile, sanıklar Mustafa Çay ve ağabeyi Nurettin Çay’ın, oy çokluğuyla beraatine karar verildiğini belirtti.

TEŞEKKÜR

Duruşma sonrası, gazetecilerin sorularını cevaplayan Çay, 18 yıl bu ülkeye, terörle mücadele de hizmet etmiş bir insandan, terörist olmayacağını söylemiştim. 20 aydır süren bu hukuksuzluk, yine “ADALET MÜLKÜN TEMELİNE” uygun şekilde gerçekleşti. Halen bu ülkede, ADALET olduğu tecellisini gördük. Bu hususta hiçbir zaman, ilk günden bugüne kadar, ‘Pozantılı’nın, çayı da kanı da temizdir’ diyen Pozantı halkına, öncelikle teşekkür ediyorum. Bu süreçte, bana katkı verenlere de teşekkür ediyorum. Biz, kaldığımız yerden, yolumuza devam ediyoruz. ‘Bir Pozantı Sevdalısı dedik’. Bir Pozantı Sevdalısı  olarak, yargılandık. Ama, sevdamızı yine hizmetimizle, bu halka ödeyeceğiz. “NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE” dedi.

YALNIZ BIRAKMADILAR.

Mustafa Çay’ın, 5 Ağustos 2016 tarihinde, önce göz altına alınarak serbest bırakılması, savcılığın, bu karara itirazı sonrası, bir gün sonra, tekrar gözaltına alınarak tutuklanması ile başlayan süreçte, Mustafa Çay, 9 ayı aşkın bir süre, Kozan Cezaevinde tutuklu kaldıktan sonra, yapılan duruşmalarda tutuksuz ama, adli kontrol şartı ile, sonraki duruşmasında ise, adili kontrol şartının da kaldırılarak, tutuksuz yargılanmasına devam edildi. Bu süreç zarfında, başta ailesi olmak üzere, Pozantı’nın önemli bir kesimi, Mustafa Çay’ın, her mahkemesinde hazır bulunarak, manevi destek vermişler idi. Bu destek, beraat kararı verildiği, son duruşmaya kadar da devam etti.

DOĞAN’DA YANLIZ BIRAKMADI

Mustafa Çay’ın yine, MHP’den ikinci dönem Belediye Başkanı olarak seçildiği, Mart 2014 Yerel Seçimlerde, Ak Parti’den 1. Sıradan, Belediye Meclis Üyeliğine seçilen, İbrahim Doğan ile, yıldızları bir türlü barışmadı.

Bu ikilinin, meclis toplantılarında zaman, zaman büyük gerginliklere sebep olan, karşılıklı atışmalarında ise , en önemli çekişme, Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan, Pozantı Suyun kaynağının, İbrahim Doğan’nın köyü olan, Yenikonacık sınırları içerisinde olması ve Doğan’nın, “ BEN SUYUMU KİMSEYE YEDİRTMEM “ şeklindeki karşılıklı atışmaları, gerginliği doruk noktasını taşımıştı. Sonrasındaki gelişmelerde ise, İbrahim Doğan’nın da, FETO/ PYD Yapılanması kapsamında, Pozantı’da bir gurup isimler birlikte göz altına alınması, Çay ve Doğan’nın kaderlerini Kozan Cezaevinde kesiştirdi. İbrahim Doğan’nın, mahkemenin ara kararı ile, tutuksuz ev gözetiminde yargılanması, devam eden süreçteki duruşmalarda, ev hapsinin kaldırılması sonrası, ikili arasında,   büyük bir dostluk oluşturdu.

ÖNEMLİ ŞAHİTLİK

İbrahim Doğan’nın, Mustafa Çay’ın mahkemesinde yaptığı şahitlik sırasında, verdiği ifade de önemli oldu. Doğan, siyasette Çay ile, hiç bir zaman yıldızlarının barışmadığını ancak, Belediye Başkanı Çay’ın da, hiç bir zaman FETO ile ilgisi olduğuna inanmadığı şeklindeki ifadesi davanın seyrini de, önemli ölçüde etkilemiş idi. Mustafa Çay’ın, beraat kararı verildiği son duruşmasında da İbrahim Doğan, kendisini yalnız bırakmayanlar arasında yerini alarak, manevi desteğini de, sürdürmeye devam etmiş oldu.

MERAKLI BEKLEYİŞ!

Mustafa Çay’ın beraat etmesi, Pozantı’yı da hareketlendirdi. İçişleri Bakanlığı tarafından, görevinden alınması sonrasındaki gelişmelerde, meclisin yaptığı seçimde, önce Başkan Vekili seçilen, sonrasında “KAYYIM” olarak atanan Mahmut Sami Baysal’ın, görevine devam edip etmeyeceği, halen Belediye Başkanlığı maaşının, bir bölümünü almakta olan Mustafa Çay’ın, Belediye Başkanlığı görevine tekrar, iade edilip edilmeyeceği, merakla beklenmeye başlandı.

SİYASET HAREKETLENDİ,

Mustafa Çay’ın, beraat kararı ile birlikte, siyasetteki dengelerde bir anda alt üst olmaya başladı. Çay’ın, Pozantı’ya yaptığı hizmetleri, aradan geçen 20 aylık süre zarfında, çok daha iyi değerlendiren, Pozantı halkının çok büyük bir bölümü Çay’ı, tekrar Başkanlık Makamında görme arzusunda. Yanı sıra Mustafa Çay’ın, gerek tutukluluk ve gerekse de, tutuksuz olarak yargılandığı süre boyunca, MAZLUM duruma düşmesi, kendisine oy vermeyenlerin de, ilgisini üzerine çekmiş ve bu düşünce içerisinde olanlar, kendisini tekrar Başkan görme konusunda, üzerlerine düşen her türlü desteğe hazır olduklarını dillendirmekte olup, bu gelişme de, kamuoyuna yansıyan konuların başında gelmektedir.

ÖZEL HABER: TAMER ÜNAL

 

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER