1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

MART DESTANLAR AY’I

MART DESTANLAR AY’I
Bu haber 18 Mart 2018 - 19:03 'de eklendi ve 832 views kez görüntülendi.

AKİF’i ve İSTİKLAL Marşımızı andık

MART DESTANLAR AY’I

İstiklal Marşımızın, Kabul edilişinin ve Mehmet Akif Ersoy’u, 97. Yıl Dönümü olan, 12 Mart 2018 Pazartesi günü Ulusca Andık. Atatürk Kültür Merkezindeki törenler, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Günün, anlam ve önemini belirten konuşmalar ile devam eden, Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşı şiirinin, sinevizyon gösterimi ve sonrasında, Şiir olarak okunması, Asker Marşı gösterimi, ödül töreni ile son eren, Anma günü sona erdi.

Bu, Ulusal günlerimizin, Pozantı’daki vaz geçilmez eğitimcisi, İmam Hatip Lisesi Öğretmenlerinden, Ramazan Durmaz tarafından yapıldı. Pozantı Anadolu İmam Hatip Lisesi, Edebiyat Öğretmeni Fatma Peler tarafından, “Akif’i Anlamak, Akif’çe Yaşamak” temalı konuşması, adeta bir belgesel niteliğinde idi. Pozantı Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencilerinden, Hatice Yılmaz tarafından “ATİ’yi, Karanlık görerek, AZMİ bırakmak” adlı şiiri ise, çok anlamlı idi.Şehit Zafer Sabancı, Anadolu Lisesi Öğrencileri tarafından, hazırlanan İSTİKLAL MARŞI temalı, sinevizyon gösterimi de, büyük takdir gördü.

Okullar arası, İSTİKLAL MARŞINI, güzel okuma yarışmasında, derece alan öğrencilerin sunumu da, takdir gördü. Pozantı, Ortaokulu Öğrencileri tarafından hazırlanan, “ GÜLÜMSE ANNE” adlı sunum, Kamışlı Fatih Ortaokulu Öğrencilerinin, “ASKER MARŞI” gösterimi ve sonrasında, dereceye giren öğrencilere, protokol ve Siyasi Parti Temsilcileri tarafından, ödüllerinin verilmesi ile, böylesi Milli günün anılışı da, sonlandı. Bu yıl dönümü dolayısıyla, Pozantı’nın camilerinde, AFRİN’inide   kapsayan, tüm şehitlerimiz için mevlitler edildi. Dualar okundu. Akif’i anma yıl dönümü törenlerine Kaymakam Taner Tengir, Belediye Başkanı M. Sami Baysal, Protokol mensupları Siyasi Parti ve Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri, öğrenciler ve Velileri katıldılar.

Haber Hayriye Eroğlu

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER