1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

MART KAHRAMANLIK DESTANLARININ YAZILDIĞI AY’DIR.

MART  KAHRAMANLIK DESTANLARININ YAZILDIĞI  AY’DIR.
Bu haber 28 Şubat 2022 - 11:20 'de eklendi ve 447 views kez görüntülendi.

İstiklal Marşının Kabulü ve Çanakkale’nin Yıl Dönümünü Kutlayacağız  

MART  KAHRAMANLIK DESTANLARININ YAZILDIĞI  AY’DIR.  

Toplumların Millet, Ulus, ve topraklarını kanları ile vatan yaparak, Devlet olması konusunda, verdikleri mücadeleler ve yaptıkları savaşlar, bir onur anısı olarak, daima hatırlanır.  Unutulmaması  ve gelecek nesillere de aktarılması için yıl dönümleri, geleneksel törenlerle kutlanarak, hafızalarda devamlılığı sağlanır.  

Türkiye Cumhuriyeti olarak, her yılın Mart Ayı, Ulusal birlikteliğimizi oluşturan mücadelelerle doludur.  Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Silah Arkadaşlarının, bizlere emanet ettikleri Türkiye Cumhuriyeti de, kuruluşuna kadar pek çok savaşlardan geçmiş, dedelerimiz aziz kanları ile, emperyalist ülkelere karşı yüzbinlerce Şehit kanları ile sulayarak,  bu Aziz   Vatanı ve Cumhuriyeti bizlere emanet etmişlerdir. İstiklal Marşımızın yazarı, Milli ve Büyük Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u Anma ve İstiklal Marşımızın, Türkiye Büyük Millet Meclisinde 1921’de kabul edilişinin, 101. Yıl Dönümünü 12 Mart  2022 Cumartesi gün, tüm yurtta yine anacağız.

 COŞKULU

Pandemi nedeniyle geçtiğimiz iki yıl içerisinde, Ulusal günlerimizi yeteri kadar coşkulu ve heyecanlı kutlayamadık.  Ancak, 2022 yılından itibaren bu günleri, çok daha geniş katılımlarla  ve çok daha büyük coşku ile kutlamamız  çok daha büyük, önem kazanmaktadır.

Nedeni ise Kuzey’imiz de Rusya’nın, Ukrayna’ya karşı başlattığı savaşın yanı sıra, Güney sınırlarımızın hemen yanı başında da, pkk ve diğer hain güçlerin, hala varlıklarını sürdürüyor olması, bizi Ulus olarak çok daha sıkı ve kenetlenmiş bir şekilde, zorunlu kılmaktadır.  

Şanlı Zaferlerimizin yazıldığı Mart Ayında, İstiklal Marşımızın Kabulü ve Yazarı Büyük Şairimiz,  Mehmet Akif’i Anma Yıl Dönümünün  101. Yıl Dönümünü,  yanı sıra  Kurtuluş Savaşımızın Şanlı başlangıcı olan, Çanakkale Zaferi ve Şehitlerimizi Anma Yıl Dönümünün, 107. Anı Yılını da artan birlik, beraberlik ve coşku içerisinde kutlayacak olmamız, çok daha önemli hale gelmektedir. Böylesi hassas bir ortam içerisinde bulunduğumuz, 2022 yılını bu Ulusal yıl dönümleri kutlamalarında, yetkililere büyük görevler düşmektedir.

Pozantı Kaymakamı Sayın Hüseyin Aydın, Belediye Başkanı Sayın Mustafa Çay ve programların düzenleyicisi olan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Hüdaverdi Yıldız’a, çok büyük ve önemli görevler düşmektedir. Bu üçlünün, oluşturacakları programlar ile, günler öncesinden başlatacakları çalışmalarının  heyecanını, toplumla paylaşarak, Pozantı Halkını da coşturarak, Ulusal  bütünlüğümüzü  fazlasıyla sağlayacak etkinlikleri de,  önceden çeşitli duyuru araçlarıyla  toplumla paylaşmalıdırlar.

Ayrıca, davet programlarını da basılı bir şekilde, ilgili kurum, kuruluş,  siyasi partiler ile  sivil toplum örgütleri ve basın kuruluşlarına da göndererek, vatandaşlara duyurulmasında yardımcı olmalıdırlar. Uygulanacak olan Programlar da, yapılacak etkinliklerde,  öğrenciler ve velilerinin de,  bu coşkuya motive etmeleri, kutlama heyecanını çok daha fazlasıyla  artıracaktır.

DİĞER ETKİNLİKLER

Mart Ayı içerisinde, yer alacak olan diğer toplumsal oluşumlardan birisi ise,

8 Mart Dünya Kadınlar günüdür.  47. Yıl dönümünü kutlayacağımız Dünya Emekçi Kadınlar Günü,  her geçen gün,  büyük önem kazanıyor. Nedeni ise, Ülkemizde giderek artan Kadına şiddet ve cinayetlerin önlenmesi konusunda, henüz yeterli tedbirlerin alınamıyor olmasıdır. Bu önemli gün ile ilgili olarak, farkındalık yaratacak çalışmalara, okullarda dahil edilmeli. Düzenlenecek olan eğitici söyleşiler, kadına şiddet konusun da önleyici tedbirlerden  olacaktır.

Bir diğer etkinlik ise, yine Ülkemizde giderek artmakta olan, Sağlık personeline  uygulanmakta olan şiddettir.  Başta pandemi olmak üzere, sağlığımızla ilgili yapmakta oldukları diğer tedavi çalışmalarında da, bizleri hayata tutundurma uğruna, kendi sağlıkları ve yaşamlarını hiçe sayarak, göz göre- göre  mikrobik ortamlar içerisinde, verdikleri mücadeleler sırasında, hayatlarını kaybeden sağlıkçılarımıza ve onlara uygulanan şiddet terörünü, önleyici çalışmalarla ilgili olarak, yapılacak olan faaliyetler de bu sorunun da, önlenmesi konusunda etkili olacaktır. 1919  yılından itibaren kutlamaya başladığımız 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla, sağılık emekçileriyle ilgili olarak yapılabilecek faaliyetler,  bu kutsal mesleğin mensuplarına moral takviye edici,  bir davranış olacaktır.

( Özel Haber: Hayriye Eroğlu)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER