1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

MATBAA SOKAK BİR GÜNDE “GAYMAK” GİBİ ASFALTLANDI

MATBAA SOKAK BİR GÜNDE  “GAYMAK” GİBİ ASFALTLANDI
Bu haber 16 Ekim 2023 - 10:18 'de eklendi ve 279 views kez görüntülendi.

Büyükşehir Yol İşleri Ekipleri Durmak Bilmiyor.

MATBAA SOKAK BİR GÜNDE “GAYMAK” GİBİ ASFALTLANDI

Pozantı’yı taşımalı doğalgaz sistemine kavuşturmak üzere, AKSAGAZ firmasının yaklaşık bir yıl önce, ana caddelerden başlattığı doğalgaz boru hattı döşenmesinin gecikmesinde, Ülkemizi yasa boğan deprem felaketi çok etkili oldu.

Firma, depremzedelere yardım için Pozantı’daki çalışmalarını durdurdu. Tüm ekiplerini deprem bölgesine kaydırdı. Elde olmayan bu nedenden dolayı, doğalgaz boru hattı döşenmesin de önemli gecikmeler yaşandı. Özellikle ana caddeler kışın çamurdan, yazın ise tozdan geçilemez hale geldi. Bu durum da vatandaşların tepkisine neden oldu. Pozantı ve Büyükşehir Belediyeleri de, ağır bir şekilde eleştirildi.

BAŞLADI.

Yaklaşık iki ay kadar önce, AKSAGAZ Firması ana caddelerle birlikte, bazı ara sokaklarda da doğalgaz boru hattı döşenmesi çalışmalarını bitirerek, gerekli yol teslimatlarını ilgili Belediyelere yaptı.

Adana Büyükşehir Belediyesinin sorumluğunda  olan, ana caddelere sıcak asfalt döşenmesi ve kaldırım  ihalesi yapıldı. İşi alan firma, artan fiyatlar karşısında bunu yapamayacağını belirterek,  vazgeçti. Açılan ikinci ihale sonrasında ise, ilgili firma bir süre program aksaklığı yaşadı. Bu da büyük eleştiriler aldı. Bu gecikme üzerine, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar Pozantı’ya geldi. Firma yetkililerinden, gecikmelerle ilgili bilgi aldı. Esnaflarla yaptığı görüşmede ise, elde olmayan nedenlerden dolayı bu aksaklık için özür diledi. Sıcak asfalt döşenme ve kaldırım yapılması işlemlerinin, biran önce bitirilmesi için de,  yüklenici firmaya kesin talimat verdi.

CADDELER

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın kesin kararlılığı ve talimatı çok kısa sürede etkisini gösterdi.  İlgili firmanın dozerleri asfalt döşeme ekipmanları ağır yük kamyonları aralıksız çalışmaya başladılar. Şehit Zafer Sabancı Okul yolunda  başlayan asfaltlama işi, Pozantı Belediyesi önünü takiben Atatürk Caddesi başta olmak üzere, Gençlik Caddesini çok kısa bir süre içerisinde sıcak asfalt döşendi. Kaldırımlar yapılarak yaya ve araç trafiğine açıldı. Buradaki esnaflarda, rahat bir ortam içerisinde ticari faaliyetlerini sürdürmeye başladılar.

GAYMAK GİBİ

Adana Büyükşehir Belediyesi Yol İşleri Ekipleri, ana cadde konumunda olmayan,  Pozantı Belediyesi hizmet alanı içerisinde olmasına rağmen, hiçbir ayrım yapmadan Halk Ekmek Satış Kulübesi önünden başlattığı sıcak asfalt döşeme çalışmalarında, Maarif Caddesi ve Matbaa Sokağı bir günde asfaltlayarak,  buraları “GAYMAK” gibi yaptı.

Büyükşehir Belediyesi Yol İşleri Ekiplerinin, zamana karşı başlattığı asfalt döşenmesi ve kaldırım düzenlenmesi çalışmalarının, süratli yapılıyor olması, esnaflar ve vatandaşlar arasında  memnuniyetle karşılandı.  Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın ise, sırf bu nedenle Pozantı’ya gelerek gösterdiği kararlı tutumunu da, Pozantı’lılar teşekkür ve de takdirle karşıladılar. ( Özel Haber: Hayriye Eroğlu)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER