1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

MECLİS DALGALANMAYA BAŞLADI

MECLİS DALGALANMAYA BAŞLADI
Bu haber 07 Ağustos 2017 - 11:15 'de eklendi ve 1.016 views kez görüntülendi.

Küçük Parsellerin Satış İsteği Ortamı Gerdi.

MECLİS DALGALANMAYA BAŞLADI

Pozantı Belediye Meclisi yaz tatili sonrası, sezonun İLK toplantısını, Geçtiğimiz 3 Ağustos 2017 Perşembe gün, aynı saat olan 14.00’de yaptı.

Dokuz Maddelik gündem, verilen önergelerle 14 Maddeye çıktı.Belemedik’ de, önceki kadastro çalışmaları sırasında, arsaların birbirine kayarak karışmasının düzeltilmesi için, mahalleliden oluşan, 10 yıl orda oturmuş ve 40 yaşın üstünde olan, altı kişi bilirkişi olarak belirlendi. Ve devam etmekte olan, kadastro çalışmalarına yardımcı olacakları açıklandı.

GÜNDEM DIŞI MADDELER

Yalçın Gürgen ve İlkay Pancar’ın, mazeretli olarak katılmadıkları toplantı da, gündem dışı bazı önergeler kabul edildi.Üç Akçatekir’li Meclis Üyesinin, işgallerle çok dar hale gelmiş olan bir yolun, imar da belirtildiği gibi, 10 metreye çıkartılması talebine, Başkan Baysal, “Doğru söylüyorsunuz. Bizde zaten çalışmalara başladık” şeklinde cevap verdi. Gündem dışı olarak verilen, üzerinde mülk bulanan, arazilerin satış talepleri de gündeme alındı.

YOL AÇILIYOR

Yine, gündem dışı maddeler arasında, en önemlisi ise, eğitim ve öğretim yılında artık, yeni binasında, faaliyet gösterecek olan, Pozantı Meslek Yüksek Okulunu, Demirci Sitesi yanından, ana yola bağlayacak olan, kısaltılmış imarlı yolun açılarak, biran önce hizmete sokulması konusunda, Ak Partili Üyelerden Nigar Kartal’ın, verdiği önerge olumlu karşılandı. Başkan Baysa,l kayıt döneminde bu yolun, hemen hizmete sokulacağını ve öğrencilere büyük kolaylık sağlanacağını belirtti. Diğer meclis üyelerinden Erdem ise, Mezarlıklardaki defin yerlerinin, planlı bir şekilde kullanılması gerektiği konusunu gündeme taşıdı. Başkan Baysal da bu konu da, Büyükşehrin bir çalışma içerisinde olduğunu söyledi.

İKİ AYRI GÖRÜŞ

Üçüncü maddede, meclisin geçmiş toplantılarında görüşülen ancak, karara bağlanamayan maddelerden biri ile, ilgili idi. Merkez Camii Karşısında, Eroğlu Kuyumcu arkasında bulunan, 41 Metrelik arsanın satışında, meclis üyeleri arasında iki ayrı görüş hakim oldu.

Hülya Eroğlu’nun, satın almak için verdiği dilekçe, adı geçen yerin Gençlik Caddesi ile, Atatürk Caddesini birbirine bağlayan yol üzerinde olması ve satılması halinde ise, buranın dik bir kavşak ve yol darlığı oluşturacağı nedeni ile,  Komisyondan RED olarak geldiği şeklinde görüşmeye açıldı.

BAYSAL GELİR BEKLİYORDUM.

Pozantı Belediye Meclisin de, Baysal döneminin başlamasıyla birlikte, İLK defa bu toplantı da başkan ile, özellikle Ak Partili üyeler zaman, zaman, karşı, karşıya geldiler. Bunlardan ilki de, Hülya Eroğlu’na yapılmak istenen ve RED edilen, satışla ilgili oldu.Belediye Başkanı Mahmut Sami Baysal, buranın satış kararının alınması yolunda bir sonuç beklediğini belirterek şunları söyledi:

“ Niye RED edildiğini anlayamadım. Burası zaten isteyenin girebileceği şekilde ihale yolu ile, satılacaktı. Bu yolla da, belediyenin kasasına Yüz Bin Lira gibi, önemli bir para girişi sağlanmış olacaktı” şeklindeki konuşmasında ise, hem kırgınlık, hem de bir serzeniş ifadesi olduğu dikkati çekti.

YETKİ VERİLDİ, KOMİSYONLARA HAVALE EDİLDİ.

Gündemin diğer maddelerinde yer alan, üzerine ev yapılmış bulunan arsalarla ilgili olarak, vatandaşların verdikleri, satış dilekçelerinden bazıları, komisyonlara havale edildi. Çok az bir bölümü içinde, başkan ve encümene satış yetkisi verildi.

HAREKETLİLİK BAŞLADI.

Pozantı Belediye Meclisinde, Baysal döneminin ilk dalgalanması, Ağustos ayı toplantısıyla başladı.Ak Partili üyelerin başını çektiği, meclisteki bu dalgalanmanın nedeni ise, Başkan Mahmut Sami Baysal’ın, çok küçük metre kare teşkil eden, işgal edilmiş arsaların satışlarının, meclis kararı alınarak yapılmasının, önemli bir zaman kaybı olduğuna değinerek başlattığı konuşma da, tansiyon zaman, zaman yükseldi. Ve Baysal şunları söyledi:

100 METRE KARE ÖLÇÜ OLSUN

“ Değerli meclis üyeleri. Sizin de gördüğünüz gibi, çok küçük birim metre kare arsaların satışı için, çok uzun zamanlar harcanıyor. Bu hem vatandaşın, hem de meclisimiz için, büyük bir zaman kaybına sebep oluyor. Biz, vatandaşa kolaylık sağlamak ve aynı zamanda devletin hakkını da koruyarak, çalışmalarımızı kolaylaştırmak açısından, 100 metre kareye kadar olan arsaların satışlarının, meclise getirilmeden, başkan ve encümenin kararı ile, yapılması teklifini sunuyorum. Zaten, encümendeki üyelerde, aynı zamanda meclis üyelerimizden oluşuyor. Ben bu teklifimi oylayacağım” şeklinde konuştu.

DEĞİRMENCİ “SANCI VAR”

Ak Partili Üyelerden Duran Ali Değirmencinin, “ BUNDA BİR SANCI VAR” şeklindeki konuşmasını, Baysal “NE SANCISI” olabilir ki? Şeklinde cevapladı. Aynı şekilde Nigar Kartal da, karşı olduğunu ifade etti. Bülbül ise, satış teklifinin uygunluğunu savundu.

Başkan Baysal, teklifini oya sundu. Sonuçta Bülbül, Gültepe ve Özdemir çekimser kalırken, diğer üyeler “RED” oy kullandılar. Bu sonucun, Başkan Baysal’ı gerdiği gözlendi. Ve yaptığı konuşmada “Ben, bu konuyu gelecek meclis toplantısına, yeniden getireceğim” şeklindeki kararını ifadesi sonrası, Pozantı Belediye Meclisinde de, bundan böyle ki oturumların, artık eskisi gibi bahar havasında değil, zaman, zaman, dalgalanarak geçeceğinin de ön adımlarının atılmaya başlandığının işareti verilmiş oldu.

DEĞİRMENCİ SU YOK

Belediye Meclis Üyelerinden Dural Ali Değirmenci, Kamışlı da dört günden beri su bulunmadığını, vatandaşların ASKİ tankerlerinden dağıtılan sular ile, ihtiyaçlarını karşıladıklarını, bu durumun insanlarını gerdiğini belirterek, çözümü konusunda, Baysal’ın bilgi vermesini istedi.

Baysal yaptığı cevabi konuşmada şunları söyledi:

“ Yıllardır, kullanılmakta olan, ASBESLİ boruları değiştirdik. Bunun kaynaklanması için boruların tamamen kuru olması gerekir. Dolayısıyla da suyu bölüm, bölüm keserek kuruması sonrası kaynak işlemini yapabiliyoruz. Bu da kesintiye neden oluyor. En önemlisi de, Aşçıbekirli ile Kamışlı arasında su, engebeli arazilerden geçiyor. Dolayısıyla boruların içinde hava oluşturmakta olup, Su akışını engelliyor. Hava boşlukları alındıktan sonra, su akışı sağlanıyor dedi.

Haber: Taner ÜNAL

Fotoğraf: Hayriye EROĞLU

 

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER