1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

Meclis İmar İçin Olağan Üstü Toplanacak

Meclis İmar İçin Olağan Üstü Toplanacak
Bu haber 07 Mayıs 2017 - 10:06 'de eklendi ve 1.215 views kez görüntülendi.

Meclis İmar İçin Olağan Üstü Toplanacak

Pozantı Belediye Meclisinin Mayıs ayı olağan toplantısı Perşembe gün,Saat 14.00’de Akçatekir’ deki, irtibat bürosu toplantı salonunda yapıldı.13 Maddeli gündemden oluşan, toplantı da ilk görüşülen 2016 yılı kesin hesapları oldu. Başkan Mahmut Sami Baysal, raporu hazırlayan bürokratlara ve denetleyen meclis üyelerine hassasiyetlerinden dolayı teşekkür etti.

OLAĞANÜSTÜ TOPLANCAK

Pozantı belediyesinin 2016 yılı toplam gideri, 10 Milyar 631 Bin 947 Lira olurken, tahsilatında ise, artış görülerek, 11 Milyar 731 Bin Lira olarak, bağlandı.Gündemin diğer iki önemli maddesi ise, Akçatekir ve Pozantı’nın 1/1000’lik İmar Plan Tadilatlarının, 18 Mayıs 2017 Perşembe olağan üstü toplanarak, komisyonca yapılan değerlendirme karara bağlanacak.Gündemin diğer maddeleri ise, taşınmazların satışları için başkan ve encümene yetki verilmesi ile ilgili oldu. Görüşmelerde, bunlardan bazıları için yetki verilirken, bazılarının da İmar Komisyonları Başkanlığında oluşacak, diğer komisyonlarla birlikte, görüşülerek karar bağlanması yönünde oldu.

YETKİ VERİLDİ.

Bir diğer önemli gündem konusu ise, Belediye’ye yeni iş makinaları alımı için, Başkana, İller Bankasına, borçlanma yetkisinin verilmesi şeklinde oldu. Başkan Baysal, bu konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Belediye’nin elindeki greyderin çok yıprandığını, tamir masraflarının anormal arttığını, satışından elde edilecek gelire, İller Bankasına yapılacak, borçlanma ile, bir adet yeni greyder ve bir adette, ondan daha küçük olan, bir iş makinasının alınacağı şeklinde oldu.

DESTEK İSTEYELİM.

Meclis üyelerinden İsmail Çörekçi, bu maddeyle ilgili yaptığı konuşmada, yaz sezonunda Akçatekir, Pozantı ve boğaz köylerinin nüfuslarının, Çukurova dan gelen yaylacılarla 250 bini aştığını, Merkez İlçe Belediyelerinin yanı sıra,Tarsus- Mersin Belediyelerinden de teknik araç gereç alınmasının önemli olduğuna değindi.

ANNELER GÜNÜ VE YAŞ GÜNÜ KUTLANDI.

Bir diğer belediye meclis üyesi olan, Mehmet Erdem’de 10 Mayıs Anneler günü ile ilgili olarak yaptığı konuşmada, meclisin kadın üyelerinin yanı sıra, tüm kadınlarında gününü erken olarak kutladı.Meclis de bir sürpriz ise, İsmail Çörekçi’ye yapıldı. Üyeler Çörekçinin, yaş günün bir kaç gün geçmesine rağmen, kendisine yaptıkları yaş günü pastası ile Çörekçiyi, kutladılar.

Haber ve Fotoğraflar: Hayriye EROĞLU

 

 

 

 

 

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER