1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

MECLİS, RUHSAT YETKİSİ İÇİN “BAŞKAN” DEDİ

MECLİS, RUHSAT YETKİSİ İÇİN “BAŞKAN” DEDİ
Bu haber 22 Mayıs 2018 - 13:34 'de eklendi ve 873 views kez görüntülendi.

AVM’ler İçin Olağan Üstü Toplantı

MECLİS, RUHSAT YETKİSİ İÇİN “BAŞKAN” DEDİ

Pozantı’da, peş peşe konuşlandırılmaya başlayan ve küçük esnafın korkulu rüyası haline gelen, AVM’lerle ilgili olarak, Pozantı Belediye Meclisi, 18 Mayıs 2018 Cuma günü, öğleden sonra olağan üstü toplandı.Mayıs ayı olağan toplantısında, Bütçe Plan Komisyonuna sevk edilen ve görüş istenen AVM’lerin, ruhsat sorunu konusu, nihayet sonuçlandı.

Bütçe Plan Komisyonu üyelerinin, çeşitli belediyelerden aldıkları, görüşlerin yanı sıra, Pozantı Belediyesi Avukatın dan da alınan görüş sonrası, AVM’lere ruhsat verilmemesinin, ticareti engelleyeceği ve yasal olmadığı görüşü, netlik kazandı. Ve Meclis, ruhsat yetkisinin, Başkan’da olduğu konusunda da, oy birliği ile karar aldı.

ÇALIŞIYOR

Alay yolunda peş, peşe açılacak olan AVM’lerden birinin, ruhsat almadan bile, çalışıyor hale getirilmesi işlemlerinin, sona yaklaştığı ve bir süre sonra da, hizmete gireceği öğrenildi.

BİRLİK DEĞİLLER

Komisyon Üyelerinden, Ak Parti’li Mehmet Yurtçu, yaptığı konuşmada, esnafların bile, AVM’ler konusunda görüş birliği içerisinde olmadıklarını, bu tutumu anlamakta da, zorlandığını belirterek şunları söyledi:

“ AVM’lerin, açılması ile ilgili imza verenler arasında, bazı esnafların olduğunu görünce, adeta inanamadım . Çok üzüldüm. Bu da gösteriyor ki, esnaflar kendi aralarında bile, birlik olamamışlar”.

KINANDI

Pozantı Belediye Meclisinin, AVM’lerle ilgili olağan üstü toplantısında, Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliğinin yanı sıra, Konfederasyonunda AVM’ler konusunda, hiç bir önleyici çalışma yapmamalarının yanı sıra, başkan ve yönetim kurul üyelerinin, çok büyük maaşlar almasının da, esnafa darbe olduğu Meclis Üyesi Yurtçu tarafından dile getirildi. Başkan Baysal’ tarafından da, “Meclis olarak kınıyoruz” dedi.

KANALİZASYON TEHLİKE SAÇIYOR

Kurtuluş Mahallesi Şehit Hatice Hatun Sokağındaki kanalizasyonun, pislik yuvası durumunda olduğu, başta çocuklar olmak üzere, çevre sakinlerinin her an, salgın bir hastalıkla karşı karşıya kalabileceği belirtildi.Mahalle esnafından Ali Karakaya, bu konuda çok imzalı dilekçe topladığını, yapılan bütün başvurulara rağmen, ASKİ’nin konuyla ilgilenmemesinin, üzüntü verici olduğunu, Belediye Başkanı Sami Baysal’ın, bu konuda çok daha titiz bir çalışma sergilemesi gerektiğini belirtildi.Başkan Baysal, cevabi konuşmasında, ASKİ’nin çalışma programının, Adana’daki Genel Müdürlükçe planlandığını, kendisinin yaptığı bütün müracaatlara rağmen, bu konuda henüz olumlu bir sonuç almadığının, üzüntüsü içerisinde olduğunu, zaten buranın da, imar da yol olarak görülmediğini belirtti.Başkan Baysal, daha sonra belirtilen yere, bizzat giderek, gerekli incelemeleri yaptı.

ALAY YOLU

Ak Partili Meclis Üyelerinden, Mehmet Bölge de yaptığı konuşmada, Alay Yolunun adeta Köstebek yuvası olduğunu, belirterek şunları söyledi:

“Özellikle, bu yolun asfaltlanmadan önce, yaklaşık 3600 Metre tutan ASBESLİ içme su borusunun mutlaka değiştirilmesi gerekiyor.”

Başkan Baysal, bu konuda da Büyükşehirle görüşme yaptığını, ancak olumlu bir sonuç alamadığını, en kısa zamanda, burayı sıcak asfalt ve kaldırımla kaplatacağını belirtti.

HABER: Hayriye Eroğlu

 

 

 

 

 

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER