1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

MECLİS TOPLANIYOR

MECLİS TOPLANIYOR
Bu haber 28 Haziran 2021 - 10:18 'de eklendi ve 495 views kez görüntülendi.

POZANTI KONUŞUYOR

MECLİS TOPLANIYOR

Pozantı Belediye Meclisinin Olağan Toplantısı,  01 Temmuz  2021 Perşembe gün saat 14.00’de  yapılacak.

 Belediye Başkanı Mustafa Çay, rutin olduğu üzere, geçmiş bir aylık icraatları ile ilgili bilgi verecek.

 Büyük bir olasılıkla da, Milli Takımımızın maçlarını izlemek için gittiği Azerbaycan da, yaptığı gezi ve incelemelerle ilgili bilgi vermesi bekleniyor.

Olası bir diğer açıklamanın ise, önceki meclis toplantılarında,  boğaz mahallerinin ara sokaklarına kilitli parke taşı döşenmesi için, meclisten aldığı borçlanama yetkisi ile ilgili gelişmeler hakkında, sunum yapması bekleniyor.

TAVIRLARI NE OLACAK ?

Pozantı Belediye Meclisinde, dört CHP’li üye olan Seyhan İnce, M. Nuri Akkaya, Seyhan İnce, Bekir Gumru ve Ahmet Sarıaslan, partileri adına görev yapıyorlar.

Akçatekir’de, Belediye Eski Binası önüne konulan Halk Ekmek  satış büfesi ile ilgili olarak, Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın, sert açıklamaları büyük bir olasılıkla, Pozantı Belediye Meclisinin, 01 Temmuz 2021 Perşembe gün, yapılacak olan olağan toplantısına da, yansıması bekleniyor.  

Bu gelişme ile ilgili olarak, Adana Millet Vekilleri Orhan Sümer, Burhanettin Bulut, Ayhan Barut, Müzeyyen Şevkin ile, İl Başkanı Mehmet Çelebi, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin ve Pozantı CHP İlçe Başkanı Şenol Eroğlu’nun nasıl bir tavır sergileyecekleri, kamuoyundaki beklentiler arasında yer alıyor.  

Yanı sıra, Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın, Büyükşehir Belediye Meclisinin Temmuz Ayı olağan toplantısına, konuyu  taşıyıp taşımayacağı da, merakla bekleniyor.  

POZANTI OTOBÜSÜ

Adana Büyükşehir Belediyesinin, önceki Başkanı Hüseyin Sözlü’nün, kazalara başlattığı Halk Otobüs seferlerini, mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da, devam ettiriyor.

Peş -peşe gelen zamlar, akaryakıt ve diğer girdi maliyetleri ulaşım ücretlerinde, aynı şekilde yansıyor. Dolayısıyla da, Adana- Pozantı arasında, karşılıklı günde  iki sefer yapan, Büyükşehir Belediye Otobüsü de,  tercih nedeni olarak ön planda yere alıyor.

KISITLAMA

Pandemi nedeni ile 65 yaş üstü vatandaşların, toplu ulaşım araçlarından faydalanamıyor olmaları, Adana – Pozantı arasında sefer yapan belediye otobüslerinde de, zaman -zaman tartışmaları beraberinde getiriyor.

Otobüs şoförleri, bu kararın kendileri ile  değil, pandemi çerçevesinde alınan tedbirler dolayısıyla olduğunu anlatmakta, büyük ölçüde zorlanıyorlar.

 KALKIYOR

Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’nın, 1 Temmuz 2021 itibarıyla, kısıtlamaların ve toplu ulaşım araçlarında, yaş haddinin kaldırılacağını açıklaması sonrası,  bu kargaşa da böylece sona ermiş olacak vatandaşlar da, artık herhangi bir uyarı ve ikazla karşılamadan, şehir içi ve ilçeler arası sefer yapan, belediye otobüslerinden faydalanamaya başlayacaklardır.

ARIZA YAPTI

Adana / Pozantı arasında, günde karşılıklı iki sefer yapan Belediye Otobüsü, beklenen arızayı yaptı.

Aynı otobüsün, devamlı sefer yapıyor olması ve bu ulaşım aracını kullanan, yolcuların da dikkatini çeken bu aralıklı arıza,  23 Haziran 2021 Çarşamba gün, Gülek Tüneline yakın bir yerde bozularak otobüsün istop ederek, yolcularını yolda bırakması ile sonuçlandı. Araç sürücüsü, baş gösteren bu arızanın onarımı için, Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesinden tamir desteği istedi.  

Çoğunluğu kamu görevlisi olan yolcular, Pozantı’daki görevlerine, zamanında yetişebilemek için de, araç arayışı içerisinde girdiler.

GELMELİ

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Karayolu ile Gaziantep’den Ankara’ya dönüş yaparken, Pozantı’da CHP İlçe Başkanı Şenol Eroğlu’nun, konaklama tesisinde kısa bir mola vermesi, İlçe Binasına uğramayarak, ilçenin tek ve en önemli caddesi olan, Atatürk Caddesinden geçiş yapmayarak, ilçeyi “PAS” geçmiş olmasının yankıları, Pozantı kamuoyunda konuşulmaya devam ediliyor.

CHP Genel Başkanın, bu olumsuzluğu giderebilmek ve ilçe halkının gönlünü alabilmek için, en kısa zamanda Pozantı’ya gelmesi, çok önemli olacaktır. Bu ziyaretle, Kılıçdaroğlu aynı zamanda partilisi olan, Adana Büyükşehir Belediyesinin de, Pozantı ve kırsalına yaptığı, ekonomik ve alt yapı hizmetlerini de, yerinde görebilme imkanına kavuşacaktır.

Önerimiz ise, Kılıçdaroğlu’nun bu ziyaretinin, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın bitme aşamasına getirdiği ve 40 yıldır çözümlenemeyen, Kurtuluş Mahallesindeki kanalizasyon açılışının yanı sıra, diğer hizmetleri de yerinde görebilmesi açısından, büyük puan toplayacaktır.  

İKİNCİ KULÜBE DE KONULDU

Adana Büyükşehir Belediyesinin, diğer ilçelere olduğu gibi, Pozantı’da da konuşlandırmaya başladığı Halk Ekmek Büfeleri, büyük rağbet görmeyi sürdürüyor.

İlki,  Zafer Mahallesi Eski Sağlık Ocağı önüne konulan Halk Ekmek satış büfesinin, Pozantı halkının taleplerini karşılayamıyor olması üzerine, CHP İlçe Başkanı Şenol Eroğlu’nun, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’la, sürdürdüğü görüşmeler sonrası, geçtiğimiz hafta, ikinci ekmek satış büfesi, çarşı merkezin de, Ziraat Bankası arkasına konularak hizmete başladı. Eroğlu, Kamışlı’ya da yine bir halk ekmek satış büfesinin, bir süre sonra, hizmete gireceğini belirtti.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER