1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

MECLİS ÜYELERİ TÖHMET ALTINDA

MECLİS ÜYELERİ TÖHMET ALTINDA
Bu haber 10 Şubat 2020 - 8:47 'de eklendi ve 683 views kez görüntülendi.

HABERİN YORUMU

MECLİS ÜYELERİ TÖHMET ALTINDA

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, “NEV-İ” şahsına münhasır bir siyasetçidir. Bir “İLK” olarak, üç dönem art-arda aralıksız Belediye Başkanı seçilmiş,  bir kere gitmiş dört defa ise, geri dönmüştür.

Hizmet eksikliği olabilir. Ama, yaptıkları bunun çok üstündedir. Özellikle ilk dönemde, Pozantı’nın alt yapısını yaparak, 80 yılda bir yağan aşırı yağışlara rağmen, Pozantı Merkezinde ne sel, ne toprak kayması, ne de su taşkını yaşanmamıştır.  Evleri su basmamıştır. Duvarlar çekerek, korge borular döşeyerek,  dağlardan gelen suyu Çakıt’a taşımış, Pozantı’lının  evlerinde rahat uyumalarını sağlamıştır.

Çılgın hayalleri vardır. Bunların önemli bir bölümünü de, gerçeğe dönüştürmüştür.  İnsanız. Hepimizin kusuru vardır.  Başkan Çay’ın, en büyük kusuru bir siyasetçi olarak, diline ve sinirlerine hakim olamamasıdır. Fakat, kalbinde asla kin ve kötülük yoktur. Kendisi de, bunu zaman- zaman itiraf eder.  Geçmiş dönemlerinde de, Belediye Meclis toplantılarında, bazen  öyle çıkışlar yapar ki,  bunun kendisine fazlası ile geri döneceğini o an düşünemez. Özellikle, 2014 -2019 Başkanlık döneminde yaptığı bazı konuşmalar, kendisini hep hedef kılmış, yaklaşık iki yıl ayrı kaldığı, başkanlık makamına tekrar döndüğünde de, bu huyundan vazgeçememiş  diline ve sinirlerine hakim olamamayı, devam ettirmiştir. Bunun son örneğini, geçtiğimiz hafta yapılan Şubat Ayı Meclis olağan toplantısında, bir kere daha yaşadık.

Çay, her zaman olduğu gibi bu toplantı da da, gündem öncesi meclis üyelerine, yapılanlarla ilgili bilgi verdi. Sanal ortamda paylaştığı, sel afetinin boyutlarını dile getirdi. Hizmet heyecanına ortak olmayan Büyükşehre de, “ Neredesin ey Büyükşehir?” şeklindeki konuşmasıyla da,  isyanını dile getirdi.  Buraya kadar, Çay’ı eleştirecek bir durum, söz konusu  olamaz . Ancak, devamı olan konuşma da yaptığı bir itham ise, çok düşündürücü idi.

Çay, Meclis üyelerine yaptığı hitaben konuşmada, “Bazı Meclis Üyelerinin dışarıda, benimle İlgili ne konuştuklarını, çok iyi biliyorum. Kimlerin, hangi bürokratlar dan da, ne istediklerini  biliyorum.” Şeklindeki itham edici konuşmasına, toplantı da hazır bulunan üyeler Durmuş Taşpınar, Yusuf Arısoy, Ebru Doğucu,  Rafet Avan, Zeki Bülbül, Aziz Şen,  Mehmet Say, Fatih Yenel, Selçuk Coşkun,  Nuri Akkaya, Bekir Gumru, Ahmet Sarıaslan, Seyhan İnce’nin sesiz bir şekilde dinlemeleri ise,  çok manidar ve dikkat çekici oldu.

Bu suçlayıcı konuşma karşısında, mecliste sessiz kalan üyeler, kamuoyuna açıklama yapıp yapmamaları, kendi sorunları. Ancak,  Çay’ın bu söylemi,  Pozantı Belediye Meclisi için, soru işaretleri ile dolu, bir oturum oldu. Mecliste, dikkat çeken bir başka gelişme ise, artık hareketliliğin başlamış olmasıdır. 

Bilindiği gibi, Cumhur İttifakı oluşumu öncesi, MHP ile Ak Parti Pozantı da, Başkanlık başta olmak üzere, diğer siyasi makamlar için de, çok büyük bir çekişme içerisinde idi. İki Partinin, Genel Merkezlerinin talimatları ile oluşturulan Cumhur İttifakı, bu derin çekişmeyi göstermelik birlikteliğe bıraktı.  Bunun sonucunda da, ortak liste ağırlıklı meclis toplantıları, çok fazla hareketli geçmedi.

Ama ufukta görünen ise, artık meclis toplantılarının eskisi gibi olmayacağı yönünde. Geçen haftaki Meclis oturumunda, Ak Partinin önemli isimlerinden, İlçe Eski Başkanı ve Meclis Üyesi Yusuf Arısoy’un, Çay’a hitaben teşekkürle başlattığı konuşmanın sonlarına doğru, halk ekmekli ilgili söylemlerindeki tavır değişikliği, bu meclisin artık hareketlenmeye başlayacağının da adeta sözlü bir ifadesi oldu.

Bu gelişmeyi, kamuoyu ile paylaşmamız sonrası hareketliliğin tavandan -tabana doğru yayılacağı, Pozantı Kulislerinde  siyasetin  giderek ön plana çıkacağı da, aşikardır.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER