1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

MECLİS ÜYELİĞİNDE YRP FARKI MI?

MECLİS ÜYELİĞİNDE YRP FARKI MI?
Bu haber 15 Nisan 2024 - 10:08 'de eklendi ve 289 views kez görüntülendi.

MECLİS ÜYELİĞİNDE YRP FARKI MI?

Yerel seçim bitti. Pozantı Belediye Başkanlığına seçilen Ali Avan, koltuğuna oturdu. Belediye Meclis Üyelerinin resmi olarak belirlenmesi sonrası, Komisyon Seçimleri devam ediyor. Pozantı kamuoyunda ise, iki konu hale konuşulmaya devam ediliyor.

Bunlardan ilki, CHP’nin Belediye Meclisinde beklenmedik bir şekilde oy kazanımı ile, iki kontenjanı da alarak 8 meclis üyesi çıkarması oldu. Buna karşılık ise, Belediye Başkanlığını kazanan Cumhur İttifakının, Belediye Meclisinde aldığı oy CHP’nin gerisinde kaldı. Ve 6 meclis üyeliği alabildi. YRP ise ancak 1 üye kaldı. Bu sürpriz gelişmede, CHP’nin aldığı meclis üyeliği oylarının tamamının, kendilerinin oyları olmadığı, Yeniden Refah Partisinin oylarını CHP lehinde kullandıkları ise, Pozantı da iddia şeklinde konuşulmaya devam ediliyor.

ÇAY NEYİ İMA ETTİ?

Seçim günü akşamı sürpriz bir ziyaret oldu. Sandıkların açılmasından bir süre sonra, Pozantı Belediye Başkanlığını kaybettiği ortaya çıkan Mustafa Çay, Saat 20.00 sularında Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Binasına geldi. O ana kadar açılan sandıklarda,  Belediye Başkanlığını kazanıyor görünmekte olan Şenol Eroğlu’nu tebrik ederek, şunları söyledi:

KAYBETTİM

“Ben kaybettim. Sanal ortamımdan da yaptığım paylaşımda, bunu açıkladım. Sen kazanıyorsun.  Şimdiden tebrik ediyorum.  Gelişmeler ise, seninle daha önce konuştuğumuz gibi oldu” diyerek veda edip, CHP İlçe Binasından ayrıldı.

Çay’ın bu konuşması, İlçe Binasında bulunan partililer tarafından şaşkınlık ve sevinçle karşılandı. Sevincin sebebi belli idi. Ancak şaşkınlığın sebebi ise, bir türlü anlaşılamadı. Bunun nedeni, olsa- olsa Mustafa Çay ile Şenol Eroğlu arasındaki konuşmanın ne olduğu  şeklindeki merak olsa gerek.

Oy sayımları sonrasında Şenol Eroğlu’nun Başkanlığı kaybetmesine karşılık,  CHP Meclis Üyeliklerindeki oy ve üye artışının, Mustafa Çay’ın konuşması ile ne kadar bağlantılı olduğu merak konusu olmaya devam ediyor. Mustafa Çay bu konuşması ile acaba  neyi ima etmek istedi?  CHP Başkan Adayı Şenol Eroğlu ile, hangi konuşmayı neden yaptığı, bunun seçim sonuçlarında etkili olup -olmadığı ise, siyasi kulislerde gündem olmayı sürdürüyor.  

EROĞLU KONUŞACAK MI?

Bu ilginç gelişme ile ilgili olarak, CHP Belediye Başkan Adayı Şenol Eroğlu acaba herhangi bir açıklama  yapmayı düşünüyor mu?  (Yorum Haber: Tamer Ünal)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER