1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

MECLİS ÜYELİKLERİ, BAŞKANLARI ZORLAYACAK

MECLİS ÜYELİKLERİ, BAŞKANLARI ZORLAYACAK
Bu haber 21 Ocak 2019 - 8:26 'de eklendi ve 1.108 views kez görüntülendi.

MECLİS ÜYELİKLERİ, BAŞKANLARI ZORLAYACAK

Yerel seçimlerin en önemli bir karar organı olan, Belediye Meclis Üyeliklerine, ilgi giderek artıyor.   Geçtiğimiz yıllarda, Aday profilinin etkili olduğu, Belediye Meclis Üyelikleri adaylarının ise, daha çok geri planda olmasına karşın, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde, durum giderek tersine dönmeye başladı. Belediye Meclis Üyeliği adaylığı, daha fazla ön plana çıkmaya başladı.

TEKLİF BEKLİYORLAR

Pozantı’da, Millet İttifakının Belediye Başkan Adayı olarak, Şenol Eroğlu isminin açıklanması sonrası, Belediye Meclis Üyelikleri için de, bazı eski tüfeklerin CHP’den aday adayı olmaya başlamaları, bazılarının ise, Şenol Eroğlu’ndan adaylık için teklif bekledikleri öğrenildi.

DİLLENDİRİLİYOR

Ak Parti de ise, durum tamamen farklı gelişiyor. Öğrenildiğine göre, Ak Partinin yedi meclis üyesinden İbrahim Doğan, Mehmet Erdem, Duran Ali Değirmenci, Mahmut Sezer ve Mehmet Yurtçu’nun, tekrar aday almayacakları kulislerde dillendirilirken, Ak Partinin diğer iki üyesi olan Nigar Kartal ve İlkay Pancar yeniden, adaylık için başvuruda bulundular.

CUMHUR BEKLEMDE

MHP’de ise, durum tamamen farklı gelişiyor. Cumhur İttifakının Pozantı Belediye Başkan Adayı olarak, açıklanması artık an meselesi olan, Büyük bir olasılıkla da, bu hafta içerisinde, mevcut Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın, ittifakın Belediye Başkan adaylığı bekleniyor.

TAŞPINAR TAMAM

Ancak, Belediye Meclis Üyeliklerinde ise, durum tamamen farklı. İlçe Eski Başkanlarından Durmuş Taşpınar’ın, İlçe Başkanlığından istifa ederek, aday adaylığına başvurması sonrası, büyük bir olasılıkla, MHP’nin 1. Sırasından meclis üyesi adayı olarak gösterilmesi, kesinlik kazanmış gibi.

KESİNLİK KAZANCAKMI?

Öte yandan, halen MHP’den Belediye Meclis Üyesi bulunan Ebru Doğucu ile, Zeki Bülbül’ünde, Başkan Mustafa Çay tarafından, seçilebilecek bir sıradan, aday gösterilecekleri ise, netlik kazanmak üzere.

TRANSFER

Bu arada, bir Belediye Meclis Üyesinin de, MHP’ye transfer olacağı ve yine Mustafa Çay tarafından, seçilebilecek bir sıralamada yer alacağı, anacak bu siyasi isimin, Çay’ın aday gösterilmesini beklediği de, siyasi kulislerde konuşulmaya devam ediyor.

18 ŞUBAT SON

Bütün partilerin, kesin aday listelerini, Yüksek Seçik Kurulunun son kabul tarihi olan, 18 Şubat 2019 Pazartesi günü, mesai bitimine kadar bekleyecekleri de, yine siyasi kulislerden, kamuoyuna yansımaktadır. | www.shadowdirectory.com | Bu gelişmeler, Belediye Meclis Üyeliği aday sıralamasının, Cumhur ve Millet İttifakının, Belediye Başkan adaylarını da, hayli zorlayacağı, beklentisi olanların, seçilebilecek sıralarda yer alamamaları halinde, tutumlarının nasıl şekilleneceği de, merakla bekleniyor.

BAŞKANLIĞI ETKİLEYECEK

Belediye Meclis Üyeleri adaylarının, sıralamaları belli olduktan sonra, Belediye Başkanlığı seçimlerinde de, son derece etkili olmaları da, bekleniyor. Ancak, bunun gerçekleşe bilmesi için, meclis üyeleri adaylarının, toplum bazında çok iyi tanınmış olmalarının yanı sıra, programları ve meclis için, yeterli donanımlara, sahip olmaları, seçmenlerin oy tercihinde de, başta Başkanlık olmak üzere, yerel seçim sonuçlarında da, hayli etkili olacaktır.  ( Özel Haber: Tamer Ünal)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER