1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

MECLİS’DEN NOTLAR

MECLİS’DEN NOTLAR
Bu haber 09 Mart 2020 - 8:51 'de eklendi ve 1.270 views kez görüntülendi.

MECLİSDEN ÖNEMLİ NOTLAR

Pozantı Belediye Meclisinin, Mart 2020 aylık olağan toplantısında, önemli konular görüşüldü. Gelişmeler, meclis tarafından paylaşıldı. Bunlar sırasıyla şöyle oldu:

DOĞALGAZ

“Pozantı Belediye Meclisinde, görüşülerek çalışmaları başlatılan, ilçeye doğalgaz getirilmesi ilgili olarak, oluşturulan Komisyonun Başkanı Durmuş Taşpınar, şunları söyledi:

“AKSAGAZ Adana Bölge Müdürlüğü bünyesinde yapılan görev değişiklikleri, çalışmaların süresini uzatmıştır. Ancak, bu olumsuzluk olarak yorumlanmamalıdır. Komisyon üyeleri arkadaşlarımızla birlikte, AKSAGAZ yetkilileri ile görüşmelerimizi devam ettiriyoruz. Bu uygulamanın ilk olarak yapıldığı, Karaisalı’da incelemelerde bulunarak, sonuca adım- adım ulaşıyoruz. Pozantı Halkımızın, bu konuda hiçbir tereddüttü olmasın. Tüm imkanları en iyi şekilde  değerlendiriliyor” dedi.

ARISOY, TOKİ İLE GÖRÜŞÜYORUZ.

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay tarafından, önceki yıllarda başlatılan ancak,  aradan geçen süre zarfında, hareketliliğini kaybeden TOKİ’yi, tekrar gündeme taşıyan isim, Belediye Meclis Üyelerinden  Ak Partili Yusuf Arısoy oldu. Ve bu konuda şunları söyledi:

“Önceki yıllarda, TOKİ’nin Pozantı’ya getirilmesi ile ilgili çalışmaları, yakinen biliyorum. Uygun bir arazi bulunamadığı için, TOKİ Pozantı’ya getirilememiş idi. Geçtiğimiz günlerde, bir rastlantı sonucu, TOKİ Genel Müdürü ile, bir araya gelme imkanımız oldu. Kendisine, Pozantı ile ilgili düşüncelerimizi ilettik. Cevaben, uygun arsa bulun. “Biz hazırız” şeklinde, çok umut verici B ir konuşma yaptı. Bu gelişmeler üzerine Pozantı’da, uygun arazi arayışını başlattık. Alacağımız sonuçları, TOKİ Genel Müdürlüğü ile paylaşarak, Pozantı Halkımızı, TOKİ aracılığı ile ucuz konuta kavuşturmak, hedef ve idealimizdir” dedi.

FİYATI ARTTI

Belediye Başkanı Mustafa Çay tarafından, restorasyonu devam ettirilmekte olan ve muhtemelen, Mart ayı sonunda hizmete girmesi planlanan, Atatürk Kültür Merkezinde, salon kiralama fiyatları artırıldı.

Başkan Çay’ın yaptığı açıklamada, son derece çağdaş ve modern bir tarzda, dizaynı yapılmakta olan Atatürk Kültür Merkezinin, düğün, kına ve benzeri sosyal aktiviteleri için, 1200 TL olan kiralama ücreti, Belediye Meclisinin Mart Ayı Olağan toplantısın da  hafta içi  2250, hafta sonu ise 2750 TL’ye  olarak belirlenmesi  öncesi şu konuşmayı yaptı

“Burası, sadece Pozantı’nın değil diğer ilçelerin de, imreneceği son derece modern bir hale getiriliyor. Donanımları  ve tefrişatı yenileniyor. Organizasyon için artık aracılara gerek kalmadı. Bütün bunların yapılması büyük meblağlara ulaşacak olduğundan, bu kadar modern bir hale getirilen, Atatürk Kültür Merkezinin kiralama ücretinin de, artırılması kaçınılamaz hale gelmiştir. Belediye Meclis Üyelerimize de, katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

GUMRU: KARALAR’DAN NE İSTİYORSUNUZ.

Pozantı Belediye Meclisinin, 5 Mart 2020’de yapılan olağan toplantısında, Cumhur İttifakı Üyelerinden bazılarının yaptığı konuşmalarda, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ı hizmet eksikliği iddiası ile eleştiriyor olmalarına, karşı cevap CHP’li Bekir Gumru’dan geldi. Ve şunları söyledi:

“Son beş yılı, Hüseyin Sözlü olmak üzere, siz 15 yıldır iktidar olarak Pozantı’yı yönetiyorsunuz. Yaptıklarınız da ortada. Daha, bir yılı bile dolmayan Büyükşehir Belediye Başkanımız, Zeydan Karalar’dan, ne istiyorsunuz da devamlı eleştiriyorsunuz. Anlamış değilim” şeklindeki konuşması ise, cevapsız kaldı.  

TRAFİK POLİSİ NE YAPSIN ?

Pozantı’da da, özel araç sayısı her geçen gün artıyor. Merkezde, doğru dürüst bir park yeri yok. Sadece öğretmenler lokalinin yanındaki boş arsaya da  ne hikmetse araç park edilmiyor.   

Atatürk Caddesi başta olmak üzere, alay yolu, gençlik caddesi, hal binasındaki cadde ise    evlere şenlik olup, gelişi güzel park edilen bu yerlerden, yayaların geçmesi adeta bir mucize oluyor. Bu caddeler üzerinde bulunan işyeri sahipleri, yol üzerine önce kendi araçlarını park ettikten  sonra yayaların buradan geçmesi,  çileye dönüşüyor. Üstüne üstlük bu güzergahlarda, araç kullanan sürücüler sürat sınırı tanımayınca, “Tehlike her an geliyorum” diyor.

Gazetemize iletilen şikayetlerde, özellikle okul dağılım saatlerinde, aşırı hız yapan araç sürücüleri, tehlike saçmaya devam ediyor.  Trafik Polislerinin, araç kaldırma konusundaki anonslarını, bizde tüm vatandaşlar gibi diniliyoruz. Cezai uygulamalarının sonuçlarını bilemiyoruz. Yaylacıların da yavaş, yavaş geliyor olmasının bu trafik karmaşışını daha da artıracağı kesin olup, yetkililerin bu konuda nasıl tedbir ve önlem alacaklarını vatandaşlar merakla bekliyor.   

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER