1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

MECLİSİ VE POZANTI’YI HAREKETLİ GÜNLER BEKLİYOR.

MECLİSİ VE POZANTI’YI HAREKETLİ GÜNLER BEKLİYOR.
Bu haber 29 Mart 2021 - 10:12 'de eklendi ve 635 views kez görüntülendi.

Seçimli Nisan Ayı Toplantısı Perşembe Gün Yapılıyor.

MECLİSİ VE POZANTI’YI HAREKETLİ GÜNLER BEKELİYOR.

Belediye Meclislerinde, her yılın Nisan Ayı olağan toplantıları en hareketli olandır. Nedeni ise bu toplantı, seçimler başta olmak üzere, Belediye Başkanlarının harcamalarını kapsayan ve denetleme kurulunun incelediği, gelir- gider tablosunu belirten, rapor okunmadır. Bu raporlar, Meclis üyelerince oylanmaz. Sadece dinlenir. Harcamalarla ilgili görüş ve eleştirilerini belirterek tavsiyelerde bulunurlar. Belediye Başkanları da, bu konuşma ve eleştirilere, gerekirse cevap verir.

FAALİYET RAPORU

Nisan Ayı toplantısında, ayrıca,  Belediye Başkanlarının bir yıllık çalışmalarını kapsayan, faaliyet raporları da,bu toplantı da okunur. Bu raporun okunması sırasında, Belediye Başkanları, yasal olarak salonda bulunamazlar. Yerlerini 1. Başkan Vekiline bırakırlar.

Rapor okunduktan sonra, üyelerin oyuna sunulur. KABUL veya RED edilir.  Faaliyet raporunun oylanmasında en önemli etken ise, denetleme kurulunun üyeler üzerinde bıraktığı intiba olur,  Üyeler, denetleme kurulundaki  harcamaların, uygunsuzluğu halinde, faaliyet Raporuna RED oyu  kullanabilirler. Bu oylamanın bitişi sonrası, Belediye Başkanı da, salona girer. Başkanlık makamındaki yerini alır ve oturum  devam eder.

SEÇİMLER

Nisan Ayı olağan toplantılarının, bir başka önemli yanı ise, Komisyon Üyelerinin Seçimlerinin yapılmasıdır.

Meclis birinci ve ikinci başkan vekillikleri başta olmak üzere, meclis katiplikleri, encümen üyeleri, imar komisyonu üyeleri, plan bütçe komisyonu gibi, diğer komisyonlara da üye seçimleri yapılır. Bu seçimlerden bazıları kapalı oy bazıları ise, açık oylama ile yapılır.

Belediye Meclislerinin, bir yıllık faaliyetlerini ve harcamalarını kapsayan, böylesi önemli bir toplantının, açık ve vatandaşlara duyurulacak bir şekilde yapılması, çok önemlidir. Aksi bir tutumla, kapalı kapılar ardında yapılan ve basın aracılığı ile kamuoyuna duyurulmayan bu seçimler ve toplantıda alınan karalar, vatandaşların Belediye Başkanları aleyhinde de, uzun sürecek konuşmaları, beraberinde getirir.

MADDELER

Pozantı Belediye Meclisi, 1 Nisan 2021 Perşembe gün, işte böylesi hareketli bir toplantıya ev sahipliği yapacak. Mecliste görüşülmesi beklenen maddeler arasında, en önemlilerinden birisi ise, Kamışlı’ya yapılacak olan ve bu konuda, Belediye Başkanına yetki verilen, Rüzgar Enerji Santrali ile ilgili görüşmeler yer alacaktır.

COŞKUN İSTİFASINI VERDİ

Pozantı Belediye Meclisi ile ilgili bir diğer gelişme ise, ikinci bir meclis üyesinin istifası oldu. Cumhur İttifakından Pozantı Belediye Meclis Üyeliğine seçilen Kadın Kolları Başkanı Büşra Durmuş, yaklaşık üç ay  meclis üyesi olarak görev yaptıktan sonra, istifasını vererek, Yüreğir Belediyesine Mühendis olarak geçiş yaptı. İkinci istifa da, yine Cumhur İttifakı üyelerinden, geldi. Gençlik Kolları  Başkanı Selçuk Coşkun, seçildiği Belediye Meclis Üyeliğinden, henüz iki yılını bile doldurmadan, sanal ortam aracılığı ile, istifasını açıkladı. Daha sonra da, verdiği dilekçe ile de, istifa kararını resmileştirdi.

MURAT KUTLU

Coşkun’dan boşalan, Meclis Üyeliğine gelen ise, Cumhur İttifakının MHP’li Üyesi Murat Kutlu  oldu. Kutlu, siyasi hayatında kinci defa olarak, yine istifaen boşalan Asil Meclis Üyeliğine getirilmiş oldu.

Murat Kutlu daha önce de, Mahmut Sami Baysal’ın, Mustafa Çay’ın görevden alınması ile boşalan, Belediye Başkanlığı Makamına,  önce Başkan Vekili sonra da, KAYYIM olarak  Belediye Başkanlığına atanması ile boşalan meclis üyeliğine,  yine yedekten gelen MHP’li Üye olmuş idi.  

AÇIKLAMA BEKLENİYOR

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay’la ilgili olarak, bir vatandaşın yaptığı sanal ortam paylaşımı, sadece Pozantı da değil, Adana genelinde de geniş yankı buldu. Kayyım Belediye Eski Başkanı Mahmut Sami Baysal’ın da, bu paylaşıma destek veren yorumuna, Belediye Başkanı Mustafa Çay, ağır itham ve iddiaları kapsayan bir paylaşımla cevap verdi. Büyük bir olasılıkla, Nisan Ayı Meclis toplantısında Başkan Çay’ın, Meclis Üyelerine ve Pozantı Halkına, basın aracılığı ile  de, cevap vermesi bekleniyor.   Haber: TAMER ÜNAL)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER