1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

MECLİSİN GÜNDEMİ: “AVM”

MECLİSİN GÜNDEMİ: “AVM”
Bu haber 07 Mayıs 2018 - 8:52 'de eklendi ve 831 views kez görüntülendi.

Mayıs Olağan Toplantısına Esnaf Katılımı

MECLİSİN GÜNDEMİ: “AVM”

Pozantı Belediye Meclisinin, aylık olağan toplantısı, 03 Mayıs 2018 Perşembe gün, Saat 14.00’de yapıldı.

Meclis üyelerinden, Başkan Eski Yardımcısı, CHP’li Hasibe Gültepe, aynı partili Muzaffer Özdemir ve MHP Meclis Üyesi İsmail Çörekçi’nin, mazeretli olarak katılmadıkları toplantı, gündem dışı ve bir anma ile açıldı. Geçtiğimiz hafta, ani bir kalp rahatsızlığı sonrası, ebediyete intikal eden ve Adana Kabasakal Mezarlığında, Pozantı ve Adanalılardan oluşan, yüzlerce kişinin katılımı ile, göz yaşları arasında toprağa verilen, MHP Belediye Meclis Üyesi, Yalçın Gürgen anısına, Pozantı Belediye Başkanı M. Sami Baysal, bir konuşma yaptı. Bu acılı günlerinde, aileyi yalnız bırakmadıklarını belirtti. Ve Üzüntülerini dile getirdi. Okunan Fatiha sonrası, toplantıya geçildi.

AVM VE KATILIMCILAR

Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı, Yunus Aytekin ile bir gurup Pozantı’lı esnafında, katılarak konuşma yaptıkları konu ise, Pozantı’da kurulma aşamasına gelen, AVM ile, ilgili oldu. Esnaf Odası Başkanı Yunus Aytekin’nin, Başkan ve Meclis Üyelerine Teşekkür ederek başlattığı konuşmasında, şunları dile getirdi:

RUHSATTA DİRENİYORUM

“AVM’nin kurulacağı toplu konut da, ikamet edecek olanlar, bu oluşuma karşı.Ve bu konuda imza verdiler.”Başkan Baysal ise, kendisinin de zaten AVM’ye karşı olduğunu, ruhsat konusunda da, çok titiz davrandığını belirtti. AVM yetkililerinin ise, kendisine 96 kişilik kabul imzası ile, müracaat ettiklerini ifade etti.

Aytekin konuşmasına devamla, “Her türlü yasal çalışmayı bizde sürdürüyoruz. Peşini bırakmayacağız. Ancak, Yerel Mahkemelerin AVM’ler lehine verdiği 600 karar var. Ancak bu, bizim mücadelemizi sürdürmeyeceğimiz anlamına gelmez.” Dedi ve devamla, sözlerine şöyle devam etti:

“Pozantı’lı esnafların, önemli ölçüde aleyhine olacak olan, AVM’lerin kurulmasının, bir diğer olumsuz yanı ise, Alay Caddesindeki trafiğin, tamamen sorun haline gelecek olmasıdır. Bir başka olumsuzluk ise, AVM’lerin hizmeti girmesi halinde, halen büyük bir sorun teşkil eden, Alay Yolu trafiği tamamen felç olacaktır. Yanı sıra, bu binalarda oturacak olan sahiplerinin de, araçlarını nereye park edecekleri ise, başlı başına bir sorun haline gelecektir.Bu olumsuz gelişme karşısında, meclisin mutlaka karar alması gerekiyor.” Şeklinde konuştu.

Başkan Baysal, cevaben yaptığı konuşmada, bu konunun Haziran ayı meclis toplantısına kadar incelenerek, görüşmeye açılması talebine ise, karşı koyan isimlerden birisi, Zeki Bülbül oldu.

“ Bülbül Başkan Baysal’a hitaben “ Bu bir aylık süre zarfında, ruhsat verilmesi halinde, nasıl bir yol izlenecektir? Bu bakımdan meclisin olağan üstü toplanarak bu konuya acil çözüm getirilmesi gerekir” dedi.Belediye Başkanı M. Sami Baysal, bu konuşma sonrası, Meclisin 18 Mayıs 2018 günü olağan üstü toplanılmasını oya sundu. Kabul edildi. Meclis Üyelerinden Mehmet Yurtçu’da, doğru ve sağlıklı bir karar alınarak, bunun yasalardan dönmemesinin de sağlanmasını belirtti.

NÜFUS DÜŞÜYOR, AVM’LER YÜKSELİYOR

Aytekin, konuşmasına devamla, Pozantı da Nüfusun düştüğünü, buna karşılık ise, binaların yükseldiğini, bazı inşaat sahiplerinin, apartmanların altını özellikle, Marketlerin işlev şekline uygun olarak yapıldığını ve bununda, olumsuz bir gelişme olduğunu ifade etti. Konuşmasını, Belediye Başkanı ve Meclis Üyelerine kendilerini dinledikleri için teşekkür ederek, esnaflarla birlikte, toplantı salonundan ayrıldılar.

ARITIM TESİSLERİ

Pozantı Belediye Başkanı M. Sami Baysal, Belemedikten Pozantı Demir Yolu girişinin sağ tarafına, İller Bankası aracılığı ile, SIVI ATIK Arıtma Tesisleri kurulacağını bu amaçla, 27 Milyon Lira ayrıldığını, kısa bir süre sonra, inşaat çalışmalarına başlanacağını, Akçatekir ile, Pozantı’nın atık sularının, Çakıt Çayına dökülmesinin ve yarattığı su kirliliğinin, önleneceğini belirtti.

GELİR- GİDER

Pozantı Belediyesi, Muhasebe Müdürü Osman Pekcan, Gelir gider tablosunu okudu. Toplam, 12 Milyon 760 Bin 159 Lira gidere karşılık, 11 Milyon 913 Bin 566 Lira gelir olduğunu belirtti.

Bu açıklama ile, Pozantı Belediye bütçesinin, M. Sami Baysal döneminde, fazla açık vermeden üstelikte, alınan kredinin faizlerinin de ödenerek bütçenin, kontrollü bir şekilde, harcandığını da ortaya çıkmış oldu.Ve Gelir -Gider tablosu, oy birliği ile kabul edildi.

KARARLAR GECİKMELİ

Gündemdeki, yer alan ve üzerlerinde konut bulunan, taşınmazların satışı için, Belediye Başkanı ve Encümene yetki verilmesindeki, önemli görüş ayrılığı ise, Komisyonlardan raporların, çok gecikmeli olarak gelmesi olduğunu belirten,Başkan M. Sami Baysal, şunları söyledi:

“Maddelerde de göreceğiniz gibi, bu parsellerin üzerinde, vatandaşların evleri var. Hisse satışını istemeleri, gayet normal. Ancak, komisyon raporlarının geç gelmesi dolayısıyla, bende vatandaşlara, bu konuda cevap vermekte çok zorlanıyorum.

ZORLANIYORUM

Zaten hepinizin de bildiği bu satışlar konusunda, bana ve Encümene satış yetkisi vermeniz vatandaşın da işini kolaylaştıracaktır.” Dedi.

GÖRÜŞMELER

Konuya ilgili, 3. Madde ise, Zafer Mahallesindeki bir taşınmazın satışı için, verilecek olan yetkiye, Meclis Üyesi Bülbül çekimser kaldı. Madd oy çokluğu ile, kabul edildi.

Aynı şekilde, Yine Zafer Mahallesin de, bir başka parselin satışı için istenen yetkiye, Zeki Bülbül yine çekimser kaldı. Bu maddede, oy çokluğu ile kabul edildi.Akçatekir Mahallesinde, Belediye’nin hissesi olan, bir gayri menkulün satışı ise, Komisyona havale edildi.Yeni Konacık Köyündeki bir parselin, 1/1000’lik İmar Plan Tadilatı, oy birliği ile, kabul edildi.En önemli gündem maddesi olan, AVM’lerin görüşülmesi için 18 Mayıs 2018 ‘de, Meclis olağan üstü toplanma kararı aldı.Gündem dışı olan bir diğer madde ise, Kurtuluş Mahallesinde Demir Yolu Geçidinin, yan tarafından bulunan kanalizasyon borusunun, yağmur suları ile karışarak, ana boruyu tıkamasından dolayı, Ak Partili Meclis Üyelerinin önergesi ile belli oldu.Belediye Başkanı M. Sami Baysal, sorunun çözüme kavuşturulması için, Büyükşehir aracılığı ile, ASKİ’nin görevlendirilmesi gerektiğini belirterek, gerekli çalışmayı yapacağını belirtmesi ile, toplantı sona erdi.

Haber: Hayriye EROĞLU

 

 

 

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER