1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

MECLİSİN İÇİNDEN

MECLİSİN İÇİNDEN
Bu haber 06 Ağustos 2018 - 16:01 'de eklendi ve 1.212 views kez görüntülendi.

MECLİSİN İÇİNDEN

Bazı İLK’lerin yaşandığı, Pozantı Belediyesi Meclisinin aylık olağan toplantısı, 2 Ağustos 2018 Perşembe gün, saat 14.00’de yapıldı.

İLK’ler

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın, 23 ay sonra İLK olarak başkanlık ettiği, Meclis Ağustos ayı olağan toplantısında bir başka ilk ise, Yazı İşleri Müdürlüğüne atanan Lütfü Şahan’nın da, yine bu olağan toplantı da, Yazı İşleri Müdürü olarak görev alması idi.

DİKKAT ÇEKTİ.

Her toplantı da olduğu gibi, belediye meclisinin bu oturumunda da, gündem imar ağırlıklı oldu. Belediye Planlama Bölümü Uzmanı Okan Akyüz’ün, imar değişiklikleri ile ilgili, yaptığı geniş ve tatmin edici açıklamalarda, Belediye Meclis Üyeleri tarafından takdirle izlendi.

ÖZTÜRK’E MÜDÜRLÜK

Gündemin en önemli maddelerinden birisi ise, yapılan görev değişikliği ile ilgili oldu. Pozantı Belediyesi, Personel Hizmetleri Limited Şirketi Müdürlüğüne, Kayyım Belediye Başkanlığı tarafından atanan, Şinasi Recep Koca’nın, görevine başlayan Mustafa Çay tarafından, geçici olarak geldiği Büyükşehir’e gönderilmesi ile boşalan, Personel Hizmetleri Müdürlüğüne, İmar ve Şehircilik Müdürü, Cengiz Öztürk’ün atanması, meclis üyeleri tarafından oy birliği ile, kabul edildi.

TEKRAR YEDEK ÜYE OLDU.

Mustafa Çay’ın, tekrar görevine dönmesi sonrası, Kayyım Belediye Başkanı M. Sami Baysal, tekrar eski görevi olan, Belediye Meclis Üyeliğine dönüş yaptı. Bu boşluğun doğduğu, 2016 yılının sonlarında, yedekten Belediye Meclis Üyeliğine, seçim kurulu kararı ile getirilen ve sonrasında da, İmar ile Çevre Koruma Komisyonu Üyesi olan Murat Kutlu’nun, yine seçim kurulunca, yedek üyeliğe iadesi ile boşalan iki komisyona da, yeniden üye seçimi yapıldı.

KAPALI SEÇİM

Çay Başkanlığında yapılan, Pozantı Belediye Meclisi aylık olağan toplantısında, gündemin en önemli maddelerinde birisi ise, İmar Komisyonu Üyeliğine yapılan seçim oldu.

ADAYLAR

İmar Komisyonu üye seçimi, meclisin son aylardaki, en hareketli seçimlerinden biri oldu. Murat Kutlu’dan boşalan İmar Komisyonu Üyeliği için, Belediye Başkanı Çay

“ ADAYIM ZEKİ BÜLBÜL” diyerek üyelerden açık oylama istedi. Ancak, Kayyım Belediye Eski Başkanı M. Sami Baysal ise, Seçime gerek olmadığını, uygulama gereği olarak kendisinin, Başkan olmadan önce sürdürmekte olduğu, İmar Komisyonu Üyeliğine, geri getirilmesi gerektiğini belirti. Başkan Çay, buna itiraz etti. M. Sami Baysal’da kendisinin de İmar Komisyonu Üyeliğine aday olduğunu açıkladı. Mustafa Çay, iki adaylı seçim için, açık oylama istedi. Ancak, üyelerden de gelen talepler doğrultusunda, kapalı zarf usulü ile, seçim yapılması kararı alındı. Yaz İşleri Müdürü Lütfü Şahan’nın, zarf ve oy pusulası dağıtımı ile başlayan seçim, tasnifle sonlandı.

İKİ MAZERET

Ağustos ayı, Olağan Belediye Meclis toplantısında, üyelerden Mehmet Erdem ile, Hasibe Gültepe’nin, mazeret beyanları ile katılmadıkları, oturumda seçim sonucu da, heyecan ve merakla beklendi.

VE SONUÇ

Toplanan seçim zarflarının sayımını, Yaz İşleri Müdürü Lütfü Şahan yaptı. Tek – Tek açılan zarfların, içerisinden çıkan tercih oyları, üyelere de gösterilerek, tasnif edildi. Yapılan sayım sonucunda, Zeki Bülbül 9 oyla   İmar Komisyonu Üyeliğine seçilirken, M. Sami Baysal ancak 3 oy alabildi. 2 oy da boş çıktı. Böylece, İmar Komisyonuna Zeki Bülbül’ün seçilmesi ile, İmar Komisyonu MHP’li Adil Çakmakçı, CHP’li Hasibe Gültepe, Ak Parti’den Mehmet Erdem ve İlkay Pancar’dan oluştu .

BAYSAL ÇEVRE KOMİSYONUNDA

Kutlu’dan boşalan diğer komisyon olan, Çevre Koruma Komisyonu Üyeliğine de, M. Sami Baysal kendisini aday gösterdi. Yapılan açık oylama sonrası, Baysal oy birliği ile, bu komisyonun üyesi oldu.

RUHSAT YOK.

Meclis gündemindeki, diğer önemli maddelerden birisi ise, Akçatekir’le ilgili oldu. 22 Ay süre ile, Kayyım Belediye Başkanı olarak görev yapan, M. Sami Baysal’ın döneminde, özellikle Akçatekir’de, KOT farkı dikkate alınmadan, çok katlı binalara verilen ruhsatlar ile, Akçatekir’in yaylak görünümünün bozulmaya başlamasına, sınır getiren yetkili ise, Mustafa Çay oldu.

Gündemin bu maddesinin görüşülmesi sırasında, yaptığı açıklamada, kat artırımı için, KOT uygulamasının adaletli bir davranış olmadığını, Akçatekir’de ana yol üzerinde bulunan, bu çok katlı binalara, bir sınırlama getirilmemesi halinde, gelecek yıllarda, gelişi güzel yüksek binaların yapılması ile, Çukurova’nın, yayla merkezi olan Akçatekir’in, bu özelliğini yitireceğini belirterek şunları söyledi:

DÖRT KATA KADAR

“Bundan sonraki ruhsatlarda, KOT farkı diye bir uygulama kesinlikle olmayacaktır. Dört kattan fazla da, hiç bir binaya ruhsat verilmeyecektir. bu konuda, İmar Komisyonu Üyelerinin de, son derece titiz davranacağına inanıyorum. Yanı sıra, belli bir kata göre açılan fosseptik çukurları, bu kat artışları yüzünden yollara kadar taşmaktadır. Gerekli derinlik ve yeterli büyüklükte açılmayan fosseptik çukurları da, kısa bir sürede dolmakta olup, çevreye, koku kirliliğinin yanı sıra, olumsuz sağlık koşullarını da beraberinde getirmektedir. Vatandaşlarımızın sağlığı, hepimiz için çok önemlidir. önlenmesi konusunda, bir belediye Başkanı olarak, çok hassas davranacağım gibi, en ağır para cezalarını da uygulatacağım” dedi.

ARSALAR BELİRLENDİ.

Gündemin bir diğer önemli maddesi ise, Pozantı Mahallerinde bulunan arsalar ile ilgili oldu. Bundan böyle, 400 Metre Karenin altındaki arsalara, inşaat izni verilmeyecek. Geçmiş dönemlerden, müktesep hakkı bulananların, 300 Metre Kareye kadar olan arsalarına, bina yapabilecekleri, yeni uygulama ile, 400 metre kareden aşağı olan arsalara ise, artık inşaat yapılamayacağı, Bürücek’de ise bu alanın, 750 Metre Kare olarak belirlendiği, Başkan Çay tarafından açıklandı. Bu maddenin oylanmasında ise sadece, Akçatekir’li Belediye Meclis Üyesi Mehmet Yurtçu, bunun İmar kanuna aykırı olabileceği düşüncesi ile, RED şerhi koydu.

GÜNDEM MADDELERİ

Gündemin ikinci maddesi olan, İstiklal Mahallesindeki Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Hizmet Binası yapımı imar değişikliği, oy birliği ile kabul edildi. Eski Konacık Mahallesinde, Orman İşletme Müdürlüğü Hizmet Binası tanzimi, komisyon geldiği şekilde, oy birliği ile kabul edildi. Ahmet Cemal Eroğlu’na ait, Cumhuriyet Mahallesindeki 125 ada 6 ve 40 Nolu parsellerde, 1/1000 ölçekli İmar Plan tadilatı, kararına yapılan itiraz, komisyondan geldiği şekilde, oy birliği ile kabul edildi. Akçatekir Mahallesindeki, bir parselde imar yolunun istimlak edilmesi de, yine oy birliği ile, kabul edildi. Akçatekir’deki, 447 ada 49 Nolu 377 metre karelik parsel içerisinde bulunan, Sonay Durdu adına ait, 194 metre karelik belediye hissesinin satışına ilişkin gündem maddesi, İmar Komisyonu Başkanlığındaki, Birleşik Komisyona geri gönderildi. Fehmi Konuk’un Şehit oğlu, Erhan Konuk’un adının ise, Kervan Sokağa verilmesi teklifi de, oy birliği ile kabul edilerek, onaylanması için Büyükşehre gönderildi.

ÖZEL HABER: TAMER ÜNAL

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER