1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

Meclisin Nisan Ayı Olağan Toplantısı Yapıldı.

Meclisin Nisan Ayı Olağan Toplantısı Yapıldı.
Bu haber 10 Nisan 2023 - 11:09 'de eklendi ve 294 views kez görüntülendi.

Meclisin Nisan Ayı Olağan Toplantısı Yapıldı.

Pozantı Belediye Meclisinin, Nisan Ayı seçimli aylık olağan toplantısı, 06 Nisan 2023 Perşembe gün Saat 14’00 de meclis salonunda yapıldı. Gündem maddelerine geçilmeden önce, Başkan Çay  yapılan ve devam etmekte olan, çalışmalar ile ilgili meclis üyelerine bilgi verdi.

YÜZME HAVUZU

Mevcut yüzme havuzunun, Ak Parti Adana Millet Vekillerinden Jülide Sarıeroğlu’nun desteği ile, kapalı yüzme havuzu haline getirileceğini söyledi. Adana Gençlik ve Spor Müdürünün de,  gelerek incelemelerde bulunduğunu, ayrıca aynı yere çocuklar içinde portatif bir yüzme havuzunun yapılacağını belirtti.

HALI SAHA

Çay, Karakışlakçı ve Pozantı’daki halı saha yapımı ile ilgili bilgi verdi. Tarım Orman Bakanı Vahit Kirişçi’nin önceki dönemlerde yaptığı Bakanlığı sırasında, çakıt çayı ıslahi için söz verdiğini belirtti.  Ankara’ya yaptığı bir ziyarette, bunu  Kirişçi’ye hatırlattığının belirtti.

ÇAKIT ÇAYI

Başkan Çay, Bakan Kirişçi’nin DSİ Genel Müdürünü arayarak, çakıt çayı islah projesine başlanması talimatını verdiğini söyledi. Ayrıca ek olarak da,  Gökbez mevkiinde Algör Şalgam Fabrikasının arkasından, bir asma köprü yapımının da projeye eklendiğini ifade etti.  Gökbez Mesire Alanına, daha önce dikilen çınarlara ek olarak, yeni  fidanlar dikildiğini söyledi. Yine Gökbez mevkiinde, Çakıt Çayına karşılıklı 750’şer metre olmak üzere, taş döşeneceğini ifade etti. Böylece, Gökbez’in 30 dönümlük bir dinlenme alanına kavuşacağını da sözlerine ekledi.

KÜTÜPHANE

Başkan Çay, Atatürk Kültür Merkezi yolu üzerindeki, Kütüphane  inşaatı için Pozantı Belediyesinin yapacağı harcamaya ek olarak, Kültür Bakanlığının da  %50 oranında destekte bulacağını ve böylece,  bu modern Kütüphanenin toplam da,  50 Milyona mal olacağını söyledi.

BUNGALOV  EVLER

Çay, Belemedik’deki Bungalov Evlerin 8.cisinin de  yapılmakta olduğunu, hafta içi günlük 1.450 TL hafta sonu ise, 1.750 TL’den  kiraya verildiğini, yıllık  4 Milyon Lira gelir getirdiğini belirtti.  

KÜLTÜR MERKEZİ VE MESİRE ALANI  

Aşçıbekirli Kültür Merkezinin  yapımının bittiğini, yeni Greyderin  5 Milyon Liraya alındığını, Körkün Mesire Alanın inşatının bittiğini, yeni bir proje olarak da Vali Çeşmesinin aşağı bölümünün, Çınarlı  Dere Orman Mesire Parkı olacağını ve gerekli iznin alındığı  belirtti.  

PSİKOLOĞ

Başkan Çay, Pozantı Belediyesine alınan bir Psikoloğun önemli hizmet verdiğini  Pozantı da toplamda 115 kişi ile görüşme yaptığını söyledi.  Hal Binası ile ilgili de açıklamada bulundu.

Meclis üyelerine daha önce dağıtılmış bulunan, 2022 Başkanlık faaliyet raporu ve ek bütçe  oy birliği  ve denetim kurulu  faaliyet  raporu ile ek bütçe yapılması  kabul edildi. Bu dönem, seçilen meclis üyelerinin, son komisyon üyelik seçimleri de, yapıldı.

İMAR  

İstiklal, Zafer, Cumhuriyet, Yenikonacık ve Eskikonacık Mahallerinin 1/1000 ölçekli uygulama imar plan revizyonu, komisyondan geldiği gibi kabul edildi.  Gündemin 10. Maddesinde yer alan Zafer Mahallesindeki 14 ada 3 nolu parselin  satış yetkisi başkana verildi. Bu konuyu da ayrı haber olarak değerlendireceğiz. Böylece meclisin aylık olağan toplantısı sona erdi.

( Haber Merkezi )

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER