1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

MELEK DENER

MELEK DENER
Bu haber 02 Kasım 2023 - 10:46 'de eklendi ve 1.002 views kez görüntülendi.

ÇGC Eski Başkanı Erdoğan Varol’un Kaleminden

        MELEK DENER

Geçen yazımda, Çukurova Bölge Haber Müdürlüğü’nde Muhabir olarak görev yapan Melek Kurt’u anlatmıştım. Bu kez başka bir arkadaşımdan söz edeceğim. Melek Dener’i anlatmaya çalışacağım. Melek Dener, televizyonlar da paket yayın yapılan günlerde, Adana Televizyonunda Redaktör Spiker olarak çalışan bir arkadaşım. Aramıza 1976 yılında katıldı. Mesleğini severek bihakkın, kusursuz yapan biri, Adana’dan ayrıldı. Şimdi İstanbul’da yaşıyor. Ancak hem Adana’da, hem de meslekte iz bırakan biri. Onu anlatmak çok kolay değil. Çünkü o da “on parmağında on marifet” olan nadir insanlardan.

Bu yüzden ben aradan çekiliyor ve sözü Melek Dener’in kendisine  bırakıyorum:

*****

“İstanbul Üniversitesi’nde, Sosyoloji, Psikiyatri, Sosyal Antropoloji ve Etnoloji dallarında eğitim gördüm.

41 yıl süren  kurumsal çalışma hayatım içinde TRT’de, spikerlik, redaktör spikerlik, programcılık, TRT ve özel televizyon kanalları için film seslendirme; Anadolu Yayıncılık’ta  hazırlanan Yurt Ansiklopedisi’nde Kültür Bölümü yöneticiliği; Gelişim Yayınları’nda hazırlanan, Büyük Larousse Ansiklopedik Sözlük  çalışması içinde birleştirme ve eşgüdüm yönetmenliği gibi görevlerde bulundum.

Hollanda Nos Passaport TV kanalı için reporterlık, Adam Yayıncılık için redaktörlük yaptım. Kuşdili Dershanesi’nde, Diksiyon, Haber Yazma ve Haber Spikerliği; Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin Basın Müzesi kurslarında, Ankara Üniversitesi’ne bağlı Tömer’in  İstanbul’daki dershanelerinde konuşma eğitimi dersleri verdikten sonra, şu anda zaman zaman LCC, Strata gibi kuruluşların çatısı altında ya da özel olarak “İletişim, Konuşma Eğitimi, Spikerlik, Diksiyon, Film Seslendirme, Güzel ve Etkili Konuşma, Heyecan Denetleme, Konuşma Zorluklarını Giderme, Beden Dili” dersleri verdim.

Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileriyle de, zaman -zaman “Konuşma Eğitimi ve Diksiyon” çalışmaları yaptım. Ayrıca konuşma zorluklarını ve bozukluklarını giderme (kekemelik ve kimi seslerin çıkarılamaması, ya da yanlış çıkarılması) ve yabancılara Türkçe konuşma eğitimi de çalışmalarım arasında. TRT spikerlik sınavını kazanarak halen çalışmalarını sürdüren öğrencilerim olduğu gibi, sözsüz ve sözlü iletişim, heyecan giderme, beden dili, konuşma eğitimi ve diksiyon dersleri alarak kendi alanlarında çalışan, sanayici, işadamı, doktor, siyasetçi, öğretmen, işletmeci, hukukçu vb çok sayıda öğrencim olduğunu da belirtmeliyim..”

*****

Melek Dener, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nin “Fahri Üyesi” üyesi. Paket yayın yapan Adana Televizyonunda beraber çalıştık. Ekteki fotoğrafta göreceğiniz, bilgisayar mühendisi eşi Sezer bey ve kızı Şeyda ile de tanışıyoruz.

Yazımı, olmuş komik bir olayla kapatmak istiyorum. Bir yayın günü, Garnizon Komutanı Korgeneral, televizyonu ziyaret etti.  Müdürümüz rahmetli Aydın Remzi Yüreğir, haber personelini tanıtıyordu. Sıra Sezer’e geldi. Aydın Abi, adını hatırlayamadığı için olacak “Spikerimizin kocası” dedi. Yanında da Melek hanım duruyor. Sıra ona geldi ve şunu söyledi: “Spikerimizin kocasının karısı”.

Kimseye çaktırmadan kıs kıs güldüğünü anımsıyorum.

Bu seferlik de bu kadar.

Kalın Sağlıcakla.

Pozantı Gazetesi’nde beni okumaya devam edin.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER