1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

MEMNUNMUSUNUZ…?

MEMNUNMUSUNUZ…?
Bu haber 01 Mayıs 2023 - 12:29 'de eklendi ve 324 views kez görüntülendi.

MEMNUNMUSUNUZ…?

Yerel yönetimlerden, merkezi yönetimden memnun musunuz? Size çok kolay bir soru sormuş bulundum. Okuyucularımın büyük bir çoğunluğunun memnun olmadıklarına dair düşüncelerinin olduğunu tahmin ediyorum. Aslında haksız da değiller. Memnun olmamayı gerektiren uygulamaları görünce ortaya ‘memnuniyetsizlik’ çıkıyor.

Yerel belediye başkanları, meclis üyeleri görev sürelerinin 4 yılını geride bıraktılar. Kaldı şunun şurasında 11 ay. Seçim tarihinden önceki 5 ayı da ‘seçime hazırlık dönemi’ olarak görürsek kaldı şunun şurasında 7 ay.

Merkez ilçe belediyeleri ve taşra ilçe belediyeleri olmak üzere genelde meydanlarda halka vaat ettiklerinin yüzde 50’sini gerçekleştirmekte zorlanan belediyeler ve onların başkanları 11 ay sonra karnelerini alacaklar.

Ben bu dönemi belediye başkanlarının istediklerini gerçekleştirememe dönemi olarak gördüklerini ve hayallerini bir türlü gerçekleştiremediklerini düşünüyorum. Merkezdeki ilçe belediyeleri diğer belediyelere göre biraz daha hizmet adına şanslı olarak değerlendirirsek haksızlık etmeyiz.

Seyhan, Çukurova, Sarıçam ve Yüreğir Belediyeleri beklentilerin büyük bir bölümünü gerçekleştirmiş konumdalar. Yeterli mi? Elbette yetmez. Çünkü ihtiyaçlar sınırsızdır.

Kozan, Pozantı ve bir de bunlara Ceyhan’ı eklersek Adana’nın ilçelerindeki belediyelerin yarısı ancak yüzde 50’yi geçmeyecek kapasitede geride bıraktığımız 4 yılda hizmet verdiler.

Adana Büyükşehir Belediyesi’ni tahlil etmek gerekir ise bence sınıfta kaldı! Beklentiler yüksekti ama beklentilerin gerçekleşme oranı ise çok düşüktü.

Hoş, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar Bey ‘Ben önüme büyük hedefler koymadım’ diyebilir. Öyle de yapmıştı işin özünde. Vaatlerini şöyle bir gözden geçirdim 4 yıl öncesi…

Elle tutulur bir vaadi yoktu. Bugün gelinen noktada bunu gerçekleştirmiş oldu!

Bütün bunları niçin anlatmaya çalışıyorum?

Zaman çok çabuk geçiyor. Daha dün belediye başkanları mazbataların alıp, tebrikleri kabul ediyordu. Bugün yeni dönem seçimi için harıl harıl çalışıyorlar.

Ekiplerini kurmakta zorlandılar. Etraflarını ören ‘etten duvar’ niteliğindeki bir avuç kişinin yüzünden etraflarında olup biteni göremediler.

Ve gün gelip çattı.

Piyasaya yavaş yavaş belediye başkanı adayı olmak isteyen siyasetçiler çıkmaya başladı. Bu aday olmayı düşünen isimler şimdiden bir milletvekilinin etrafında siyaset yaparak güç toplamaya çalışıyor.

Unuttukları bir şey var…

Bir şey ekmez iseniz biçecek bir şey bulamazsınız. Önce siz ayaklarınızın üzerinde durarak siyaset yapın. Sonra siyaset yapmak için yola çıkın.

Önümüzdeki günlerde belediye başkanı adayı olmayı düşünenlerin kent özelindeki çalışmalarından bahsetmeye çalışacağım.  O kadar ilginç isimler var ki aday olmayı düşünenler hayretler içinde kalacaksınız.

Önce şu 14 Mayıs sorununu bir çözün sevgili okuyucularımız. Sonra sizlere 11 ay sonrasının belediye başkan adayları sorununu çözmenizi isteriz. Seçmen en doğru kararı verendir…

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER