1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

MEVSİMLER ÇILDIRDI…

MEVSİMLER ÇILDIRDI…
Bu haber 24 Haziran 2019 - 9:55 'de eklendi ve 739 views kez görüntülendi.

MEVSİMLER ÇILDIRDI…

YAĞIŞLAR FELAKETE DÖNÜŞÜYOR.

Küresel ısınmanın, dünyayı tehdit ediyor hale geliyor olması, mevsimleri de karıştırdı. Zamansız ve aşırı yağan yağışlar, tüm dünyada olduğu gibi, ülkemizde de etkili oldu. Adana ve Pozantı’da yağışlardan etkilenen yerlerin, başında yer alıyor.Hindistan da, her yıl yağmakta olan muson yağmurları gibi, Adana ve Pozantı’da da, her gün öğleden sonra, aralıksız olarak şakır -şakır yağan yağmurların etkisi, giderek yıkıcı olmaya başladı Pozantı’nın, dağlarından aşağı doğru akan sel suları, zirai ve tarımsal alanlarında büyük ölçüde tahribatını sürdürüyor.
Geçmiş yıllarda, Pozantı Belediyesinin imkanları ile yaptığı yollar, istinat duvarları ve benzeri alt yapı tesisleri özellikle kırsal kesimlerde büyük ölçüde zarar gördü.

DUYURU
Geçtiğimiz hafta sonuna kadar, önlenemez hale gelen sel felaketine karşı, vatandaşların uyanık ve tedbirli olmaları, Kaymakamlık ve Belediye’nin yaptırdığı anonsların yanı sıra, sanal ortam aracılığı ile duyuruldu.

SEMERESİNİ VERDİ.
Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın, ilk iki döneminde, büyük önem vererek yapımını tamamladığı, alt yapı çalışmaları semeresini verdi. Dağlardan inerek sele dönüşen yağmur suyu, Kırıntı Mevkiinden itibaren, dört mahalleye de döşenmiş bulunan KORGE borular aracılığı ile, sel felaketine dönüşmeden ilçe merkezinde de en ufak bir zarara sebep olmadan çakıt çayına akıtıldı.

KIRSAL DA SIKINTI
Pozantı Merkezindeki bu olumlu tablo, kırsal mahallerde ise, görülmedi.Yüksek kesimler de dahil olmak üzere, boğaz yöresinde pek çok yerleşim merkezinin yanı sıra, tarımsal ve zirai alanlarda, sel sularının etkisi altında kaldı. Tedbirler ve önleme çalışmaları yeterli olmadı. Belediye Başkanı Mustafa Çay, bütün bu olumsuzlara karşın,belediye ekiplerinin başında, sel önemle çalışmalarını bizzat yöneterek, vatandaşlara moral gücü aşıladı.
Haber Merkezi

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER