1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

MHP Adana’nın hedefi: Büyükşehir artı 15 ilçe

MHP Adana’nın hedefi: Büyükşehir artı 15 ilçe
Bu haber 18 Eylül 2017 - 11:17 'de eklendi ve 790 views kez görüntülendi.

MHP Adana’nın hedefi: Büyükşehir artı 15 ilçe

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkanı Sertan Duran, Adana’da Büyükşehir Belediyesi ile birlikte 15 ilçe belediyesini kazanma, 3 milletvekilinden daha fazlasını Meclis’e gönderme hedefinde olduklarını söyledi.

MHP, Adana’da kazandığı ‘Yerel iktidarı’ daha da güçlenerek kalıcı hale getirme amacında. MHP Adana İl Başkanı Sertan Duran, bu hedefe kilitlendiklerini bildirdi. Duran, her ay Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleriyle düzenlediği toplantıları bu sefer ilçe belediye meclis üyelerinin katılımıyla “Genişletilmiş istişare toplantısı” düzeninde yaptı. Bir otelde icra edilen programda MHP MYK Üyesi Adana Milletvekili Muharrem Varlı, MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de hazır bulundu. MHP Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Mevlüt Karakaya’nın ‘Divan toplantısı’ sebebiyle  katılamadığı programda İl Başkanı Sertan Duran, yerel siyasete dair önemli bir çıkış yaptı.

MHP ŞEHİTLER KERVANININ ESERİ

Duran, önce MHP’nin varlık sebebine vurgu yaparak şu ifadelere yer verdi:

“Milliyetçi Hareket Partisi günübirlik siyaset için kurulmuş bir parti değildir. MHP 5 bin yıllık geleneğin son öğüdü, 48 yıllık bir emeğin ürünüdür. Mustafa Kemal Atatürk’ün bıraktığı Türk milliyetçiliği bayrağını Başbuğ Alparslan Türkeş’le dalgalandıran, bugün aynı emaneti Devlet Bahçeli ile yaşatan, o bayrak uğruna Ruhi Kılıçkıran’dan Fırat Çakıroğlu’na kadar 5 bin yiğidini toprağa vermiş şehitler kervanının eseridir. Yani ülküleri ve inançları olan bir harekettir.”

DURAN: HEDEF BÜYÜKŞEHİR+15 İLÇE

Duran, şöyle devam etti:

“Bu ülkü ve inancımızın gereği olarak hedefimiz Türkiye’yi yönetmek ise, bizler önce bulunduğumuz yerde başarılı olmak zorundayız. Dolayısıyla yereldeki başarımızı artırmak, kaçınılmaz bir görev olarak önümüzde duruyor. Büyükşehir Belediyesi ve 8 ilçe belediyemizin yanında diğer ilçeleri de kazanmalıyız. Ayrıca 3 milletvekili sayımızı en az ikiye katlama potansiyelimiz var. Mevcut başarıyı yakalayan bu iradenin, bu inancın mensupları her türlü zorluğu yenebilecek güçtedir. 3.5 yıl önce Büyükşehir Belediyesi hedefi için bize gülenler bugün mahcuptur. Onları yine mahcup edeceğiz. Bu memleketin, Adana’nın bize ihtiyacı var. Hepinizden ricam şudur; bu hedefe inanalım ve çok çalışalım.”

MUHARREM VARLI: TEK SES TEK YUMRUK OLACAĞIZ

Diğer konuşmacılar da, bu hedefe yoğunlaşan önemli mesajlar verdiler.

MHP MYK Üyesi Adana Milletvekili Muharrem Varlı da, aynı hedefe ilişkin konuşmasında “Seçim dönemine girdiğimizde teşkilatlarımızla, belediye başkanlarımızla, meclis üyelerimizle, gençlerimizle, kadınlarımızla, üç hilale gönül vermiş vatandaşlarımızla, tek bir ses, tek bir yumruk olacağız ve Büyükşehir Belediyesi’ni de 15 ilçeyi de kazanacağız inşallah.” dedi.

“BU ÜLKEYİ BİZ YÖNETECEĞİZ”

Cumhurbaşkanlığı hedefine de vurgu yapan Varlı “Yerel seçimlerde elde edeceğimiz başarıların ardından elbette cumhurbaşkanlığı seçimi için mücadele içinde olacağız. Biz el ele verirsek, birbirimize sarılırsak bizi kimse yıkamaz. Muhakkak ki birliğimizi, varlığımızı devam ettireceğiz ve bu ülkeyi biz yöneteceğiz.” şeklinde konuştu.

SÖZLÜ’DEN “OY” AÇIKLAMASI

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, 2014 seçimindeki başarıyı kıskanan bazı çevrelerin “Algı üretme çabasına” dikkat çekerek, şu tespiti paylaştı:

“Bazı çevreler ‘Sana şu kadar oy verdik’ diyorlar. Hiçbir siyasi partinin yöneticisinden şefkat, müşfiklik görmedim. Siyasi partilerin kendi arasında öyle bir ittifakı olmaz. Halktan aldığımız oyu ‘Şu partinin, bu partinin oyu’ diye nitelendirmek doğru değil. Zarftan üç hilal çıkmışsa o MHP’nin oyudur.”

HALKIMIZ BİZİ SEVİYOR

Sözlü, daha fazlasını başarabileceklerini belirterek “MHP Adana’da ne yapabilir? İddia ortaya koymak açısından söylüyorum; Büyükşehir Belediyesi’nin yanında 8 ilçeyi 15 yapabilir. Neye göre söylüyorum? Ben yerel seçimde vatandaşımızın parti kimliğine bakmadan en sert ifadeleri kullanmış bir siyasetçiyim. Yapacaklarımızı da anlattık. Onlar da sağ olsunlar bize destek verdiler. Devlet Bahçeli Köprüsü dâhil tüm büyük projelerimiz 1.5 yılda bitecek, son 5 yılda yapılanı herkes görecek. Halkımız MHP’ni, bizi seviyor. O zaman biz 8’i 15 de yapabiliriz.” ifadesini kullandı.

SEYFETTİN YILMAZ: BELEDİYELERİMİZ ARI GİBİ ÇALIŞIYOR

MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz ise, MHP’li belediyelerin hizmet aşkına vurgu yaptı. Yılmaz “Her yerde MHP’li belediyelerin hizmetleri var. Samimiyetle söylemek gerekirse, şu 3.5 yılda Adana’da başta Büyükşehir Belediyemiz olmak üzere tüm belediyelerimiz hizmet atağında arı gibi çalışıyorlar. 15 yıllık iktidar döneminde kazma vurulamayan yerlerde bugün ASKİ’nin suları akmakta, Büyükşehir Belediyemizin yolları, köprüleri konuşulmaktadır. Evde sağlık ve bakım hizmetinden eğitime, zirai faaliyetlere kadar sayısız projeler gerçekleştirildi. Önümüzü kesmek için engeller çıkarılmasına rağmen bunlar gerçekleştirildi. Mevcut başarıyı artırmamız lazım ve başarırız. Buna inanıyorum.” dedi.

MHP İL BASIN BÜROSU

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER