1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

“MİLLİ, BEKA İÇİN YİNE ADANA’DAN YOLA ÇIKIYORUZ.”

“MİLLİ, BEKA İÇİN YİNE  ADANA’DAN YOLA ÇIKIYORUZ.”
Bu haber 11 Şubat 2019 - 12:19 'de eklendi ve 1.204 views kez görüntülendi.

Devlet Bahçeli Hem Coştu Hem de Coşturdu.

“MİLLİ, BEKA İÇİN YİNE
ADANA’DAN YOLA ÇIKIYORUZ.”

Cumhur İttifakını, bir ara dağılma noktasına getiren ve “Siyasete Kök Söktüren İl: “ ADANA” olarak, önemli bir siyasi merkez konumuna gelen Adana, 9 Şubat 2019 Cumartesi günü, tarihi bir tekerrüre ev sahipliği yaptı.MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Cumhur İttifakında, Partisinin Belediye Başkan Adaylarının, yeniden gösterilmesi konusundaki, tavizsiz tutumu ve dik duruşu sonrası, Ak Partinin Adana Büyükşehir başta olmak üzere, Sarıçam, Pozantı, Kozan, Feke, Saimbeyli ,Karaisalı, Yumurtalık ve İmamoğlu’nda, MHP adayları ile seçime gidilmesi konusunda, ittifak sağlanması ile nefesler rahat alındı.

ÖYKÜSÜ

Milliyetçi Hareket Partisinin Kurucusu, Merhum Alparslan Türkeş, merhum Osman Bölükbaşı’nın, 1958’de kurduğu ve kısa adı CKMP olan, Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisinin, Genel Başkanlığını devir alıp, millet vekili seçilmesi sonrası, partisinin ideolojisini de değiştirme hazırlıklarına başladı.

VE ADANA

Merhum Alparslan Türkeş, 9 Şubat 1969’da, CKMP’nin Genel Kurultayını Adana’da, Adnan Menderes Kapalı Spor salonunda gerçekleştirdi.
Çok hareketli geçen bu kurultay da, Alparslan Türkeş partisinin adını Milliyetçi Hareket Partisi, amblemini ise, bozkurttan üç hilale dönüştürdü. Partinin bundan sonraki ideolojisinin, Türk İslam sentezi üzerine inşaat edileceğini de, Adana’dan Türkiye’ye duyurdu.
Elli yıldır, aynı ideolojik düşünce içerisinde olan Milliyetçi Hareket Partisi, Türk siyasetindeki varlığını, aynı ilkeler altında sürdürmeye devam ediyor.
Dolayısıyla da Adanada, bu siyasi oluşumdaki rolü ile de, günümüz siyasetinde de, hala ilk sırada yer almaya devam ediyor.

ÇELENK

Cumhur İttifakının, kilit partisi Milliyetçi Hareket Partisinin, Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 50. Kuruluş yıl dönümü dolayısıyla, kurmayları ile birlikte geçen hafta, Adana’da idi.
Yıl dönümü törenleri Atatürk Anıtına, Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, bir gurup partili, Millet Vekilleri ve Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün, birlikte Çelenk koymaları ile başladı. Buradaki törende, havanın yağışlı olmasına rağmen, kalabalık bir vatandaş topluluğu da hazır bulundu.

RESİM SERGİSİ

Atatürk Anıtındaki tören sonrası, gurup doğruca Adnan Menderes Kapalı Spor Salonuna geçti.Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün, günler öncesinden başlattığı, titiz çalışma ve organizasyonu ile, mükemmel bir şekilde gerçekleştirdiği ev sahipliği, 50. Yıl kuruluş Yıl Dönümü törenlerinin, coşkulu geçmesinde, çok etkili oldu.
Milliyetçi Hareket Partisinin, 50 yıl önceki kuruluşunu ve diğer faaliyetleri kapsayan resim sergisinin açılışını, Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Adana Millet Vekillerinden Ayşe Sibel Ersoy, İl Başkanı Bünyamin Avcu Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, birlikte kestiler.Aynı sergiyi, MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli, miting konuşması sonrası ziyaret etti.

AK PARTİLİLER

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Yönetim Kurulu ve Belediye Başkanlarının yanı sıra, Adana İl ve İlçe teşkilatlarının katılımına Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, Ak Parti İl Başkanı, Ak Parti Seyhan İlçe Belediye Başkan Adayı Fikret Yeni, bazı Belediye Başkan Adayları da katılarak, Bahçelinin konuşmasını dikkatle takip ettiler.

BAHÇELİ SALONDA

Havanın yağışlı olması dolayısıyla, Adana Fuar alanındaki kapalı salonda düzenlenen, 50. Kuruluş yıl dönümü kutlama törenlerinin, son bölümündeki konuşmacı, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli oldu. Ve çok yoğun bir kalabalığa hitap etti.

GEÇMİŞ

Bahçeli, 2 saat süren konuşmasının ilk 1.5 Saatini Milliyetçi Hareket Partisinin, kuruluşundan günümüze kadar olan gelişmelerini anlattı.
Merhum Başbuğ Alparslan Türkeş’in ve beraberindeki bir gurup milliyetçi kadroların, elli yıl önce temellerini attıkları Milli ve İslami oluşumun, bugüne kadar aynı heyecan, aynı şuur ve aynı Türk İslam Sentezi çerçevesinde, devam ediyor olmasının önemini vurgulayarak, geçmişin gelecekte de, aynı şuurla devam edeceğine inandığını ifade etti.

ANDIKLARI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, konuşmasında Türk İslam Sentezine katkı koyan, adları ve hatıraları bu ideolojiyi hala yaşamakta olan, eski Türk bilgelerinin yanı sıra, son dönem yazar ve şairlerimizden, Ziya Gökalp ve Ömer Seyfettin gibi bazı Türkçü yazarları da, Milliyetçi Hareket Partisinin sürdürmekte olduğu ideolojilere koydukları katkılardan dolayı, saygı ile yad etti.

VE ATATÜRK
MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli, konuşmasının bir bölümünü ise, Ulu Önderimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ayırarak, 1919’dan itibaren başlattığı, Kurtuluş Savaşı ile, Türkiye Cumhuriyetinin kurulduğunu ve Milliyetçi Hareket Partisinin de, bunun bekasını savunan, önemli bir siyasi kuruluş olduğuna değindi.

ÇAĞRI VE DAVET

Genel Başkan Devlet Bahçeli, konuşmasının son bölümünü ise, millet ittifakına ve partiden ayrılanlara ayırarak, şunları söyledi:

“YİNE ADANA’DAN YOLA ÇIKIYORUZ”

Bugün burada milli bekanın, 50. Kuruluş yıl dönümünü kutluyoruz. Bizlere, bu Türk İslam ideolojisini, koruma ve beka görevini vermiş olanları, bir kere daha saygı ve sevgi ile anıyor, rahmetler diliyoruz.Şimdi, gün birlik olma günüdür. Bu bekayı, gelecek elli yıllara, taşıma günüdür. Çeşitli nedenlerle, aramızdan ayrılmış olanlara, buradan sesleniyorum. Gelin, hep birlikte, gönül– gönüle kucaklaşalım. Ayrılmakla yanılmış olabilirsiniz. Hata ve hoşgörü, hepimiz içindir.

Milli Bekanın devamında, tekrar görev almanız milli bir sorumluluktur. Bu sorumluluktan kaçınılmaz. Başka bölücü hayaller peşinde olanlarla, birlik olup hatalarınızı sürdürmeyin. Milli Bekanın devamı, Cumhur ittifakıdır.Biz, Türkiye’nin Bekası için, bekçi olmaya hazırız. 50 yıl önce, Adana’dan başlattığımız, milli bekanın devamı için 50 yıl sonra, yine Adana’dan yola çıkıyoruz. Türkiye’nin Bekası demek, Türk Milletinin, Milliyetçi Hareket Partisi çatısı altında, birleşmesidir” ve konuşmasını sonlandırdı.

MHP’nin Kuruluşunun, 50 yıl dönümündeki büyük sürpriz, Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan geldi. Erdoğan, telefonla aradığı ortağı Devlet Bahçeliye, Adana’da eğitim vermekte olan, Bilim ve Teknoloji Üniversitesinin adının, bundan böyle Alparslan Türkeş Üniversitesi olarak değiştirileceğini söyledi.
50.Kuruluş yıl dönümü toplantısı başladığı gibi coşkulu bir şekilde sonlandı. ( HABER MERKEZİ)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER