1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

Milli Eğitim Müdürü Hüdaverdi Yıldız’dan Açıklama:

Milli Eğitim Müdürü Hüdaverdi Yıldız’dan Açıklama:
Bu haber 16 Eylül 2019 - 9:33 'de eklendi ve 848 views kez görüntülendi.

Milli Eğitim Müdürü Hüdaverdi Yıldız’dan Açıklama:

“ 15 ÖĞRENCİ ÜNİVERSİTE KAZANDI”

Gazetemizin, geçen haftaki yayınları arasında yer alan, “ SADECE ALTI KİŞİ ÜNİVERSİTE KAZANABİLDİ” başlıklı haberi üzerine, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdaverdi Yıldız, gazetemiz bürosuna bir nezaket ziyaretinde bulunarak, bir açıklama yaptı.Ayrıca Pozantı’daki tüm okullarla ilgili de genel bir değerlendirme de bulundu.

15 ÖĞRENCİ

Pozantı İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdaverdi Yıldız, iki liseden mezun olan öğrenci sayısının 100 değil, 138 kişi olduğunu, dört yıllık üniversite öğrenimini kazanan öğrenci sayının ise 6 değil, 15 olduğunu, ayrıca 9 öğrencinin de, iki yıllık yüksek okulu kazandığını, böylece toplam 138 öğrenciden, 24’nün lise üstü okullara gitme hakkını elde ettiğini belirtti.

54 ÖĞRENCİ

Yıldız açıklamasında 216 öğrencinin, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü faaliyetleri bünyesinden mezun olduğunu, bunlardan 54’nün, yapılan merkezi sınavlar sonrası, nitelikli okullara yerleştirildiğini, ayrıca 162 öğrencinin de, yerel yerleştirme ile, öğretim imkanlarına kavuşturulduğunu belirtti.Nitelikli okulları kazanan öğrencilerden, 17’sinin Fen Liseleri, 10’nun Anadolu Lisesi, 9’nun Proje Lisesi, 18’nin ise Güzel Sanatlar Lisesi olduğunu söyledi.

YÜZ DE YİRMİBEŞ BAŞARI

Pozantı İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdaverdi Yıldız, Bakanlığın nitelikli okullar kazanım oranın %10 olduğunu, Pozantı da ise, bu oranın 54 öğrenci ile % 25 gibi çok üst bir sayıya ulaştığını belirtti. Ayrıca, Milli Eğitim Bakanlığınca, 2018 yılında yapılan bursluluk sınavında, 24 öğrencinin burs kazandığını, 2019 da ise bunun 5 artışla, 29 olduğunu sözlerine ekledi.

PROJELER VE SOSYAL ETKİNLİKLER

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdaverdi Yıldız, Türkan İrfan Akün Çok Programlı Lisesinin, öğrenci değişimini kapsayan Erasmus Plus Projesine dahil olduğunu, bunun da önemli bir başarı olduğuna değindi.Adana genelinde yapılan sportif ve sosyal faaliyetler de, Pozantı’daki öğrencilerin, önemli başarılar elde ettiğini, masa tenisi, futsal olarak isimlendirilen, kız –erkek salon sporunda adından bahsettirdiğini, bilek güreşinde Adana genelinde 3. Olduklarını, bilardo da ise, dereceye girdiklerini söyledi.

OKULLAR

Pozantı İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdaverdi Yıldız, 2019 öğretim yılının başlamış olması dolayısıyla, okullardaki gelişmeleri ise şöyle özetledi:
“İmam Hatip Lisesindeki öğrencilerin, yeni öğretime başlayan, Borsa İstanbul Şehit Erhan Konuk Anadolu İmam Hatip Liselerine nakilleri sonrası, boşalan binada İmam Hatip Ortaokulu, daha geniş fiziki imkanlara kavuşturuldu.Böylece önceki yılın, öğrenci sıkışıklığı da ortadan kaldırılmış oldu. Ayrıca, Kamışlı Fatih İlkokulu da, yeni binasında hizmete girdi. Şehit Sefa İzbudak Okulunun ise, 130 Bin Liralık tadilatla eksiklikleri giderildi.”

YURT

Hüdaverdi Yıldız, Köse Kafe altında bulunan, henüz eksiklikleri tamamlanmamış olan öğrenci yurdunun Milli Eğitim Müdürlüğüne, aynı amaç için kullanılması şartı ile, tahsisinin yapıldığını söyledi.

EĞİTİM KADROSU

Pozantı İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdaverdi Yıldız, Pozantı’daki eğitim kadrosunu ve öğrenci oranlarını ise, şöyle değerlendirdi:
“İlçemizde 238 kadrolu, 10 ücretli öğretmen mevcut olup, öğretmen başına düşen öğrenci sayımız ise, yaklaşık 11’dir.2019 yılı Ağustos sözleşmeli öğretmen atamasında, ilçemize 16 yeni öğretmen tayin edilmiştir.

TAŞIMALI SİSTEM VE OKULLAR

Pozantı’da 2714 öğrencimiz, 146 derslik 18 okulda eğitim görmekte olup, derslik başına düşen, öğrenci sayımız ise, 18.28’dir.Yeni eğitim sezonunda, temel eğitimde 16 araç, orta öğretimde 10 araç, özel eğitimde ise 1 araç ile, 390 öğrenciye taşımalı eğitim hizmeti verilmektedir.Bu öğrencilere ek olarak, 110 öğrenci ile birlikte, toplam 500 öğrenciye öğle yemeği servisi yapılmaktadır.2018 – 2019 yılında, Halk Eğitim Merkezi bünyesinde, 141 kurs açılmış olup, 2272 öğrenci bu kurslara katılmıştır. Yeni eğitim sezonunda, Pozantı’daki okulların, eksiksiz olarak, eğitim sezonuna başlamasının gururunu da, eğitim teşkilatı olarak, öğrencilerimizle birlikte yaşıyoruz” dedi. ( Haber: Tamer Ünal)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER