1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

“MUHATABINI ŞAŞIRMA YUSUF ARISOY”

“MUHATABINI ŞAŞIRMA YUSUF ARISOY”
Bu haber 09 Mart 2020 - 9:00 'de eklendi ve 1.144 views kez görüntülendi.

Başkan Çay İtham Etti. Biz Yazdık. Arısoy Tepki Koydu.

“MUHATABINI ŞAŞIRMA YUSUF ARISOY”

Pozantı Belediyesinin, Cumhur İttifakı Meclis Üyelerinden Yusuf Arısoy, Belediye Meclisinin  Şubat ayında yapılan toplantısında, Başkan Mustafa Çay’ın, isim vermeden bazı meclis üyelerini, hedef alan konuşması karşısında sessiz kalınmasını, “Belediye Meclis Üyeleri Töhmet Altında” başlıklı haberimiz den dolayı bizi, bir ay sonra geçen hafta 5 Mart 2020 günü yapılan toplantı da eleştirdi. Kendince de kınadı. Biz, kendisine cevabımızı geçmişini günümüze taşıyarak veriyoruz.

SICAK SİYASET

Yusuf Arısoy’un sıcak siyasete girişi, Ak Parti Pozantı İlçe Başkanlığı Yardımcılığı ve sonrasında, Başkanlığa atanması ile başladı. Genç ve heyecanlı olması, kendisi için önemli bir avantaj oldu. Göreve başlaması ile birlikte parti içerisinde, hizipleri birleştirici olması da, sadece Pozantı da değil, Adana İl Teşkilatınca da dikkatle izlendi.

KIRILAN UMUT

Bu başarıları, kendisini nerede ise, Ak Parti Pozantı Belediye Başkan Adaylığına kadar taşıyacaktı. Ama, Cumhur İttifakının oluşumu ve Mustafa Çay’ın, bu oluşumun adayı olarak gösterilmesi, başkanlık heveslerini ve umutlarını kırdı. Partisi, özverili çalışmalarına karşılık, kendisine Cumhur İttifakından, Pozantı ve Büyükşehir Meclis Üyeliklerinde yer verdi.

TERCİH HATASI

Yerel seçimlerde, Belediye Meclis Üyeliklerinin sıralamasında, İlçe Başkanı olarak çok etkin olan Yusuf Arısoy’un, geçmiş dönemlerin etkili ve partiye gönül vermiş olan isimleri liste dışı bırakarak, yeni isimlerle yola çıkmış olması, kendisi açısından büyük dezavantaj teşkil etti. Arısoy’un bu kararı, siyaset kulislerinde hata olarak hala,  konuşulmaya devam olunmaktadır.

DİKKATİMİZİ ÇEKTİ.

Pozantı Belediye Meclisinin, Şubat Ayı olağan toplantısında, Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın, Mecliste yaptığı açıklamalar arasında, bir bölümü çok dikkatimizi çekti. Çay, Meclis Üyelerine hitaben yaptığı bu konuşmada aynen şunları söylemişti:

BİLİYORUM

“Bazı Meclis Üyelerinin, dışarıda benimle ilgili ne konuştuklarını, çok iyi biliyorum. Kimlerin, hangi bürokratlardan da, ne istediklerini de biliyorum” şeklindeki bu isimsiz açıklaması, YusufArısoy’un da aralarında bulunduğu, diğer meclis üyeleri tarafından da, sessizce dinlendi. O anda en ufak bir tepki verilmeyişi, meclis üyelerini  töhmet altında bırakmış oldu.  

 BİR AY SONRA

Yukarıdaki başlık altında değerlendirdiğimiz, bu dikkat çekici haber, kamuoyu tarafından da merakla okundu. Aradan bir ay geçti. 5 Mart 2020 Perşembe gün yapılan, Pozantı Belediye Meclisinin olağan toplantısında, Yusuf Arısoy gündem dışı söz alarak, gazetemizle ilgili bizim de şahit olduğumuz, ilginç bir konuşma yaparak, şunları söyledi:

“Pozantı Gazetesini, Şubat ayında yapılan meclis olağan toplantısındaki “Belediye Meclis Töhmet Altında” haberinden dolayı kınıyorum.” Dedi. Başkan Çay dahil, diğer meclis üyeleri bu konuşmaya, bir tepki vermeyerek sadece dinlediler.  

SORUYORUM?

“Bizim görevimiz Gazetecilik. Belediye meclislerinin, olağan ve olağan üstü toplantıları sadece gazetecilere değil, izlemek isteyen vatandaşlara da açıktır.

Bizi, kendince kınayan Yusuf Arısoy’a, kamuoyu önünde soruyoruz? Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, o konuşmasında itham ettiği meclis üyelerinin, isimlerini söyledi de, biz mi yazmadık? Sen dahil, orada bulunan diğer meclis üyeleri,  başkana tepki verdi de,  yine mi  biz yazmadık?

Kaldı’ki, bu konuyla ilgili olarak, senin dışında diğer meclis üyeleri, bize bir serzenişte bulunmadılar. Biz senin şahsınla ilgili özel bir yazı kaleme almadık. Senin, gazetemi hedef almanın sebebi ne?  Sen bu konudan, neden bu kadar rahatsızlık duydun.

Bu yazıyla ilgili, yayınlarımın kınanacak hiçbir yanı yoktur. Senin kınamış olman da umurumda değil. Biz, yazdıklarımızın her zaman arkasındayız. Olmaya da, devam edeceğiz.  Çünkü, biz Gazeteciyiz.  Belediye Meclis toplantıları, vatandaşların sorunlarının görüşüldüğü, gazeteler aracılığı ile de, kamuoyu ile paylaşıldığı, kamusal bir  yerdir. Ve dolayısıyla da, kamuoyunu bilgilendirmek de biz gazetecilerin asli görevidir.”

MUHATABIN DEĞİLİZ.

Kaldı ki, yaptığın konuşma ve eleştirinin muhatabı da, biz değiliz. Sen, kendini töhmet altında hissediyorsan, bu konuşmayı yapmış olan ve o anda da karşında bulunan, Belediye Başkanı Mustafa Çay’a isim vermeyerek, üstü kapalı olarak söylediği, bu kişilerin kimler olduğunu açıklamaya davet ederek, meclisi töhmet altından kurtarman gerekirdi. Bunu iki meclis toplantısında da yapmadığına göre, çekincen nedir?

ŞAŞIRMA …

Yusuf Arısoy, sen konuşma heyecanı ile, muhatabını şaşırdın. Ve kendince de, gazetemi hedef kıldın. Siyasette gelişi- güzel heyecan, sahibine zarar verir.  Ama, sen daha gençsin. Zamanla da öğrenirsin. Bu kınaman da, gazetemi ve beni hiç bağlamıyor. Bu konuşmanın muhatabı biz değiliz. Sen muhatabını şaşırdın. Ama, sen bunun kim olduğunu da gayet iyi biliyorsun.

Biz, bugüne kadar olduğu gibi, bugünden sonra da duruşumuzdan ve yayınlarımızdan hiçbir taviz vermeden, bütün yazdıklarımızın arkasında olmaya ve kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceğiz.  ( Özel Haber: Tamer Ünal)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER