1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

MUHTARLAR ADRES DEĞİŞTİRDİ

MUHTARLAR ADRES DEĞİŞTİRDİ
Bu haber 19 Haziran 2023 - 10:55 'de eklendi ve 394 views kez görüntülendi.

HATIRLATACAĞIZ…

Pozantı’nın, siyasi – sosyal -ekonomik- eğitim ve kültürel amaçlı yayınları ile, her zaman toplumun yanın da olan Milli Mücadelenin Kalesi Pozantı Gazetesi, duyarlı gazetecilik anlayışını devam ettirecektir.

Yayınlarımızla ilgili bir diğer önemli gelişme ise, geçmişte yaptığımız bazı haberleri, tekrar günümüze taşıyacağız.  Nedeni ise, hizmet sözü verip de bunu gazetemiz aracılığı ile kamuoyuna duyuran ancak, yerine getirmeyen siyasilere, bu vaatlerini tekrar yayın yolu ile  hatırlatarak, yorumu kamuoyuna bırakacağız.

MUHTARLAR ADRES DEĞİŞTİRDİ.

14 ve 28 Mayıs tarihilerin de yapılan iki seçime kadar, Pozantı’lı Muhtarların sorunlarını çözme konusundaki adresleri, CHP Pozantı İlçe Binası ve İlçe Başkanı Şenol Eroğlu idi.

Ancak, seçim sonuçlarının belli olması sonrası,  Cumhuriyet Halk Partisinin de içinde bulunduğu Millet ittifakı, diğer kırsal kesimlerde olduğu gibi, Pozantı’da da beklediği oy oranına kavuşamadı.  

CHP’li Adana  Büyükşehir Belediyesinin, başta alt yapı hizmetleri olmak üzere, Başkan Zeydan Karalar’ın  “Kalkınma Kırsaldan Başlar.” Sloganı ile,  tarımsal ve zirai alanlardaki desteğiyle  önemli ekonomik getiriye kavuşan, kırsal kesim mahallerin seçim sonuçları, hem Büyükşehir Belediyesinde hem de CHP Pozantı İlçe Teşkilatında kırgınlığa ve üzüntüye neden oldu.   

Bu sonuçtan sonra,  Adana Büyükşehir Belediyesi hizmetlerinin devam edip etmeyeceğini zaman gösterecek. CHP’li Büyükşehir Belediyesinden hizmet alırken oy sözü veren bazı muhtarlar, artık adres değiştirdiler. Yeni  hizmet isteme rotalarını Adana Valiliği, Pozantı Kaymakamlığı ve Pozantı Belediye Başkanlığına çevirdiler.

NAİL HOCA YAPTIRDI

 Cumhuriyet  dönemimizin ünlü Romancısı 40 dile çevrilen ve “İNCE MEMET”in yazarı  Yaşar Kemal’in, “O güzel insanlar, güzel atlara binip gidiyorlar” şeklindeki söylemi, artık aramızda olmayan, Pozantı’nın renkli simalarını da hatırlatıyor. Bu nesilden aramızda  kalan ve çeşitli hastalıklarla mücadele eden ise, emekli eğitimci Nail Köse oluyor.   

Kendisi, zaman- zaman bizi telefonla arar. Pozantı’nın sorunlarını dile getirerek,  yazmamız konusunda  da bize önerilerde bulunur. Köse geçtiğimize haftalarda, yine toplumsal bir sorunu  bize yansıtarak, yayınlarımız aracılığı ile, çözümü konusunda yetkilileri görev davet etti.

Nail Köse oturmakta olduğu Belkent Sitesi önündeki, otobüs durağının,  kullanılamayacak derece de yıpranmış olduğunu fotoğraflayarak  büromuza getirdi. Kendisinin bu isteğini, gazetemizde haberleştirdik. Daha sonra, Köse bu defa aynı durağın hem eski, hem de yapılmış  yeni halini fotoğraflayarak bize ulaştırarak, emeği geçenlere teşekkür yazısını da yazmamızı istedi.  Bizde bu isteğini yerine getiriyoruz.

LİSTE YAYINLANIRDI…

  Fırsat buldukça,  zaman- zaman gazetemizin arşivini karıştırarak hafızamızı tazeler,  geçmişte neler yazdığımızı da, böylece hatırlamış oluruz. 2008 yılının 06 Mayıs tarihinde yayınladığımız gazetemizde, dikkatimizi çeken bir haber oldu.   O tarihteki vergi sıralamasında, ilk 30’a giren Pozantı’lıların isim listesini ve ödedikleri vergileri yazmışız.

Bunlar arasında yer alan isimlere,  günümüzde rastlayamıyoruz. Ya aramızdan ayrıldılar. Ya da,  ticareti bıraktılar. Ama bundan daha önemlisi ise iş insanlarının,  günümüzde devlete vergi verme konusundaki hassasiyetlerine, artık pek  rastlayamıyoruz. Nedeni ise, ilgili kurumun vergi mükelleflerini artık kamuoyuyla paylaşmadığıdır.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER