1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

MUHTARLAR GÜNÜNE PROTOKOL DESTEĞİ

MUHTARLAR GÜNÜNE PROTOKOL DESTEĞİ
Bu haber 23 Ekim 2017 - 10:43 'de eklendi ve 877 views kez görüntülendi.

İKİNCİSİ DE TÜRKİYE GENELİNDE KUTLANDI.

MUHTARLAR GÜNÜNE PROTOKOL DESTEĞİ

Ülkemizde geçen yıldan itibaren, kabul edilerek kutlanmaya başlanan, 19 Ekim Muhtarlar gününün 2.’ de, Pozantı’da da törenle anıldı. 19 Ekim 2017 günü Saat 10.00’da, Atatürk Anıtına, Zafer Mahallesi Muhtarı, aynı zamanda Belediye Meclis Üyesi ve Pozantı Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Bölge, İki muhtar eşliğinde Çelenk koydu.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı sonrası, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı, Başkan Bölge adına, Kurtuluş Mahallesi Muhtarı Orhan Demirdelen yaparak özetle şunları söyledi:

“19 Ekim Ülkemizde Muhtarlarımıza hediye edilen, çok anlamlı bir gündür. Muhtarlık, Kültürümüzün ve Toplumsal hayatımızın, önemli yapı taşlarından biri olup, yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eder. Devletimizin her noktasındaki kurumsal temsilcisidir.Türkiye Cumhuriyetinin, en tepesinde Cumhurbaşkanı, en tabanında da Muhtar amirdir. Günümüzde, kendini yenileyen kurumların başında, muhtarlık gelir.Hem sevinçte, hem hüzünde, mahallelisinin her zaman yanındadır. Huzuru sağlamak, muhtarın görevidir. Muhtar, en başta mülki amirliğine bağlıdır. Diğer, kamu kurum ve kuruluşlarına karşı da sorumludur.

Muhtarlar, Mahallelisinin hem huzurunun, hem de ihtiyaçlarının hizmetindedir. Devletten alması gereken hizmetlerin, takipçisi ve uygulayıcısıdır. Bu yıl ikincisini, kutlamakta olduğumuz günümüzde, bizlerin yanında olduğunuz için, teşekkür ediyor. Saygılarımı sunuyorum” dedi.

Muhtarlar günü dolayısıyla, düzenlenen törene, Kaymakam Vekili ve Adana Çukurova Kaymakamı Osman Sarı, Belediye Başkanı Mahmut Sami Baysal ile, Kamu Kurum Kuruluş, Siyasi Parti ve Sivil Toplum Örgütü Temsilcilerinin yanı sıra, Bazı Belediye Meclis üyeleri de katıldılar. Muhtarlar, tören sonrası Belediye Çay Bahçesinde birlikteliklerini devam ettirdiler. Belediye Başkanı Mahmut Sami Baysal’ın, Çay ve Pasta ikramı esnasında, Pozantı Kaymakamlığına Vekalet eden, Çukurova Kaymakamı Osman Sarı’nın, önce tören alanında muhtarlarla tek- tek tokalaşarak, hal hatır sorması, Belediye Çay bahçesinde de, muhtarlara özel ilgi göstermesi de, takdir topladı. Muhtarlar günü, daha sonra Kurtuluş Mahallesi Muhtarı, Orhan Demirdelenin kendi lokantasında verdiği öğle yemeği ile son buldu.

TENGİR SEMİNERDE

Pozantı Kaymakamı Taner Tengir’in, Seminerde olması dolayısıyla, makama vekalet olarak, Adana Çukurova Kaymakamı Osman Sarı temsil etti.

Fotoğraflar ve Haber Hayriye Eroğlu

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER