1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

MUHTARLAR KURULUŞUNUN 3. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADILAR.

MUHTARLAR KURULUŞUNUN 3. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADILAR.
Bu haber 22 Ekim 2018 - 8:22 'de eklendi ve 1.485 views kez görüntülendi.

SÜPRİZ TAYİN’DE AYNI ANDA ÖĞRENİLDİ.

MUHTARLAR KURULUŞUNUN 3. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADILAR.

Muhtarlar günün 3. Yıl Dönümü, Pozantı’da da törenlerle kutlandı. Saat 09.30’da, Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Bölge, Anıta Çelenk koydu. En Saygı Duruşu sonrası, en yaşlı muhtar olarak, Akçatekir Mithat Kızılkan’ının, göndere bayrağı çekişi ile birlikte, İstiklal Marşı okundu.

TEPEDE CUMHURBAŞKANI, TABANDA MUHTARLAR

Tüm muhtarların katılımı ile gerçekleşen, yıl dönümü günün, anlam ve önemini belirten konuşmayı, Kurtuluş Mahallesi Muhtarı Orhan Demirdelen yaparak, özetle şunları söyledi:

“Muhtarlık Müessesi, 187 yıldır bu topraklarda varlığını sürdürmekte olan, Osmanlı’dan, Cumhuriyete taşınan, ender kurumlardan biridir. Köy ve Mahalle sakinlerinin, devlet kurumları ile arasında bir köprü olmaktadır. Devletin, mühür ve beratı olan, tek seçilmiş kişi muhtardır. Muhtar, mesaisi olmadan 7-24 hizmet veren tam memurdur.

Türkiye Cumhuriyetinin en tepesinde Cumhurbaşkanı, en tabanında ise, Muhtar bir amirdir. Biz muhtarlar olarak, bağlı bulunduğumuz tüm kurumların, yapmış olduğu olumsuz icraatların karşısında, olumlu icraatların ise, yanında durarak destek vermeye devam edeceğiz. Kuruluş yıl dönümümüze katıldığınız için, teşekkür ediyoruz” dedi.

EROĞLUN’DAN JEST

Muhtarların, 3. Kuruluş Yıl Dönümü törenine, Belediye Başkanı Mustafa Çay, Belediye Meclis Üyelerinden Mehmet Erdem, siyasi parti temsilcilerinden Ak Parti İlçe Başkanı Yusuf Arısoy, CHP İlçe Başkanı Şenol Eroğlu, MHP İlçe Başkanı Durmuş Taşpınar ile, bazı sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı. Her ulusal günlerde olduğu gibi, CHP Pozantı İlçe Başkanı Şenol Eroğlu, partilileri ile birlikte Muhtarlara, günün anısına çiçek takdim etti. Yanı sıra , Atatürk anıtına da, bir buket çiçek bıraktı.

TAYİN

Törenin devamı, Öğretmenler Lokalinde düzenlenen sohbet toplantısı ile devam etti, burada da sürpriz bir gelişme yaşandı. Yaklaşık bir buçuk aydır, Pozantı Kaymakam Vekilliğini sürdürmekte olan Mehmet Soylu’nun, tayinin çıktığı yerine ise, yeni bir Kaymakamın Asaleten atandığı öğrenildi. Başta, muhtarlar olmak üzere, Pozantı Protokollüde, bu görev değişikliğini böylece öğrenmiş oldu..

TESADÜF

Pozantı’ya, Kaymakam Vekili olarak atanan Mehmet Soylu, göreve başlamasının hemen sonrasındaki, ilk tören olan 30 Ağustos Zafer Bayramında, ilk çelengini koyduktan sonra, yine öğretmenler lokalinde bir sohbet toplantısı ile, Pozantı Protokolü ile tanışmıştı. Soylu’nun tayin haberi de, bir tesadüf olarak ilk defa yine, öğretmenler lokalindeki, sohbet toplantısında öğrenildi. Kaymakam Vekili Soylu, Muhtarlara verdiği başarı belgesi ile de Pozantı’ya da, veda etmiş oldu.

HABER: HAYRİYE EROĞLU

 

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER