1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

Musa Alkan

Musa Alkan
Bu haber 21 Haziran 2023 - 17:00 'de eklendi ve 464 views kez görüntülendi.

Musa Alkan

Yazar: Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Eski Başkanı Erdoğan Varol

Değerli arkadaşım Musa Alkan’ı  1975 yılından bu yana tanıyorum. O da benim gibi, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nin kurucularından. Üye defterinin 25 numaralı sütununda kayıtlı..

Tanıdığım  yıllardan beri hem gazetecilik yapar, hem de Adana’nın önemli sahnelerinde Türk Sanat Müziği icra ederdi.  Bu yüzden de , zaman -zaman Kurucu Başkanımız Mustafa Çoban Yurtçu’nun gadrine uğramıştır. Ancak, Çoban abimin bu sertliğine karşın  Musa Alkan’ın tutumunda bir değişiklik olmamıştır. Gazetecilik ile birlikte, Türk Sanat Müziğini de söylemeye devam etti.

Musa Alkan’ın sesi gerçekten güzeldir. Ve dinlenmeye değer. Benim Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanlık dönemimde de, sahne alırdı. Ancak, ben Çoban abim kadar sert olmadığım için sahne aldığı yere gider, kendisini de  zevkle dinlerdim.

Makalelerimi yazmadan önce kendime göre, ufak çaplı araştırmalar yaparım. Bu kez de öyle yaptım. Ve 4 sene önce, 4 Haziran 2019 yapılan bir habere rastladım. Haber, “SAZINI VE SESİNİ AL GEL” üst başlığıyla, ADANA 5 OCAK  Gazetesinin internet sitesinde yayımlanmış…

Buğse HARMANDA’ın bu özel haberini, noktasına virgülüne dokunmadan aşağıya alıyorum. Zevkle okuyacağınızı ve Musa Alkan hakkında, daha çok bilgileneceğinizi sanıyorum.

“Onları Türk Sanat Müziği buluşturuyor

Çukurova Gazeteciler Cemiyetinde, her hafta bir araya gelen emekli müzisyenler Türk Sanat Müziği ile yaşamlarına renk katıyorlar.

Aralarında Gazeteci, Profesör, Genel Müdür, Mali Müşavir, Baro Başkanı gibi, mesleklerinde üne kavuşmuş isimlerin olduğu grup, Türk Sanat Müziğini yaşatmak adına, çeşitli çalışmalar yapıyorlar.

SLOGANLARI: “SAZINI VE SESİNİ AL GEL”

Adana’nın önde gelen isimlerinin buluştuğu koro, çalışmaları için Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Kültür ve Sosyal Tesislerinde bir araya geliyor. Müzikseverlere, ‘Sazını ve sesini al gel’ sloganıyla çağrıda bulunan usta isimler, hicaz ve hüzzam makamıyla sergiledikleri performanslarıyla, bu yılın son etkinliğini Çukurova Gazeteciler Cemiyetinde gerçekleştirdiler.

EKİM AYINDA TEKRAR BAŞLAYACAKLAR

Türk Sanat Müziği severlere, seslenen eski opera sanatçısı olan Yalçın Öcal, “sazını ve sesini al gel’ diyerek, Ekim Ayında tekrar başlayacakları çalışmalara herkesi davet etti.

Kendi aralarında oluşturdukları Türk Sanat Müziği topluluğunda köşe yazarlarımızdan, yaşayan efsane emekli Göz Profesörü Gülhan Slem(solist)  Gazeteci Musa Alkan(Solist), Yazar Yalçın Öcal(Solist), Mali Müşavir Turgut İçten(Kanun), eski Baro Başkanı İsmet Altuğ(Tambur), Roche eski bölge müdürü Toktay Sökmen(Kanun), Anadolu Efes eski satış ve operasyon müdürü Yusuf Aydoğmuş(Keman), İnsan Kaynakları Müdürü Serdar Bilgetekin(Keman), gibi isimler yer alıyor.” 

DİNLEMEK İSTERİM

Bu yazının çıktığı tarih, 04 Haziran 2019 idi.  Aradan geçen 4 yıllık süre zarfında, Yalçın Öcal’ın  rahmetli olduğunu biliyorum.  Adana’dan ayrı kalmam nedeni ile, diğerlerinden hangilerinin rahmetli olup olmadıkları  hakkında, bir fikrim yok. Yalçın Öcal gibi, ebediyete intikal etmiş olanlar var ise,  tümüne Allah’tan Rahmet,  geride bıraktıklarına başsağlığı diliyorum. Ama, fırsat bulduğum bir zamanda, Adana’ya geldiğimde  değerli meslektaşım ve kadife sesli sanatçı Musa Alkan kardeşimden, Türk Sanat müziği dinleyerek eski günleri de anmak isterim.  

 Bu seferlik de bu kadar.

Kalın Sağlıcakla.

Pozantı Gazetesi’nde beni okumaya devam edin.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER