1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

“MUSTAFA ÇAY, BAYSAL’I “YOLSUZLUKLA” SUÇLUYOR, AMA YARGIYA TAŞIMIYOR …

“MUSTAFA ÇAY, BAYSAL’I “YOLSUZLUKLA”   SUÇLUYOR, AMA YARGIYA TAŞIMIYOR …
Bu haber 29 Mart 2021 - 10:21 'de eklendi ve 723 views kez görüntülendi.

Kendilerini Defalarca Açıklamaya Davet Etmiştik…

“MUSTAFA ÇAY, BAYSAL’I “YOLSUZLUKLA”   SUÇLUYOR, AMA YARGIYA TAŞIMIYOR …

Pozantı’da, siyaset her geçen gün giderek hareketlenmeye başladı. Bunun başlıca sebeplerinden birisi ise, 2.5 Dönemdir Belediye Başkanlığı yapan, 2019 yerel seçimlerinde, Pozantı Halkından beş yıl için onay alan, ama daha henüz iki yıl bile geçmeden, “Çukurova Belediye Başkanlığına Aday Adayıyım” diyerek, kendi sanal ortamından paylaştığı gibi, “Yüzünü Çukurova’ya, Sırtını ise Pozantı’ya Dönen” Belediye Başkanı Mustafa Çay, sanal ortamda kendisiyle ile ilgili yapılan bir iddia paylaşımı ile, Pozantı da gündem olmayı sürdürüyor.

BAYSAL VE ÇAY

Belediye Başkanı Mustafa Çay ile, KAYYIM  Eski Belediye Başkanı Mahmut Sami Baysal arasındaki, karşılıklı yolsuzluk iddiaları, 2018 yılı Temmuz Ayında Çay’ın, İçişleri Bakanlığınca tekrar göreve iadesi ile başladı.

Bilindiği gibi Başkan Mustafa Çay, 2016 yılı Temmuz Ayında fetoya yardım iddiası ile, yaklaşık iki yıl, yasal zorunluluk nedeni ile, başkanlık görevinde bulunamamış olup yerine, dönemin Meclis Üyesi Mahmut Sami Baysal, Pozantı Belediye Meclisince, Başkan Vekili olarak seçildi.  Bir süre sonra da, Kayyım olarak Belediye Başkanlığına getirilmişti.  

GÖREV DEĞİŞKİLİĞİ

Baysal bu süre içerisinde, Adana Büyükşehir Belediyesinden iki bürokratı da, Belediye Fen İşleri ve İmar Müdürlüğüne getirerek, inşaat ruhsatlarını bu ikili kanalı aracılığı ile vermişti.   Baysal, Başkan olarak görevde bulunduğu süre zarfında, Mustafa Çay’la ilgili  olarak, elinde bazı yolsuzluk  iddialarını kapsayan, dosyalarında bulunduğunu iddia etmişti.

Başkan Çay’ın 2018 Yılı Temmuz Ayında, İçişleri Bakanlığınca tekrar Başkanlığa iadesi sonrası, göreve hızlı başladı. Baysal’ın, Adana Büyükşehirden getirdiği iki bürokratı, tekrar Büyükşehre gönderdi. Belediye Yazı İşleri ve Muhasebe Müdürünü, pasif göreve aldı.

İTHAMLAR

Mahmut Sami Baysal’ın ise, Başkanlığı düştü.  Kendisi tekrar, meclis üyeliğine dönüş yaptı.   2019 Mart Ayına kadarda, Belediye Meclis toplantıları, Çay ve Baysal arasında, büyük çekişmeler ve yolsuzluk iddiaları ile, gerginlik içerisinde geçti. Çay’ın yaptığı suçlamaları ve iddiaları ise, meclis üyesi konumuna düşen, Eski Kayyım Başkan Mahmut Sami Baysal, çoğunlukla sesiz bir şekilde dinleyerek, cevap vermeme yolunu tercih etti.  

SEÇİM KONUŞMALARI

2019 Yerel Seçimlerine, Başkan Mustafa Çay Cumhur İttifakının Adayı olarak katılırken, Mahmut Sami Baysal ise, Bağımsız Başkan Adayı olarak, yerel seçimlerde miting alanlarında vatandaşların önünde, karşı- karşıya geldiler.

Yaptıkları konuşmalarda, her ikisi de başta imar olmak üzere, bazı yolsuzluk iddiaları ile, birbirlerini ağır şekilde suçladılar. Ve bu iddia ve ithamlarını seçim sonrası, yargıya taşıyacaklarını da, vatandaşlara söz vermişlerdi.

LAFTA KALDI

2019 Yerel seçimlerinde, Belediye Başkanlığını Cumhur İttifakının Adayı olarak, kazanan Mustafa Çay, Bağımsız Belediye Başkanı Adayı olarak karşısına çıkan, Mahmut Sami Baysal’la ilgili olarak, miting alanlarında yaptığı konuşmalarda dile getirdiği, suçlama ve yolsuzluk iddialarını, lafta bırakarak, yargıya taşımadı.  Aynı şekilde, Çay’la ilgili bazı iddialarda bulunan Mahmut Sami Baysal’da, bu iddialarını yargıya taşımadı.

HAREKETLİLİK BAŞLADI

Geçtiğimiz hafta, 25 Mart 2021 Sabahı, sanal ortam paylaşımları, Pozantı’da gündem olmaya başladı. Bir vatandaş, yaptığı iddia paylaşımında, Kamışlı’daki, soğuk hava deposunun, satışı ile ilgili   olarak Belediye Başkanı Mustafa Çay’a, bazı iddialarda bulundu. Kısa süre içerisinde geniş bir kitleye yayılan bu iddia paylaşımına Mahmut Sami Baysal’da, bunu destekleyen suçlayıcı, bir yorumda bulundu.

Bunun üzerine, Belediye Başkanı Mustafa Çay, karşı cevap olarak yaptığı paylaşımın bir bölümünde, Kayyım Eski Belediye Başkanı Mahmut Sami Baysal’la ilgili, çok düşündürücü bir iddiada bulunarak, aşağıdaki bölüme yer verdi. Biz, noktası ve virgülüne dokunmadan,  bunu yayınlıyoruz:

ÇAY’IN AÇIKLAMASI

“Eski Ülkücü yeni CHP’li Sami Baysal’da mal bulmuş mağrip gibi altına yorum yaparak 400 bin liraya sattığımızı ve Meclis üyelerinin uyuduğunu yazmış. Sami Baysal Pozantı Belediyesini nasıl soyduğunu, peşkeş çektiğini unutarak, kendi araç ve makinalarını Pozantı Belediyesine nasıl kiraladığını, kendi Doç kamyonuna Pozantı Belediyesinin araç plakasını takarak çaldığın mazotların hesabını ver önce vicdanında bu halka. Aşçıbekirli Fenese’de akrabalarının adına aldığın imar yolsuzluğuyla kazandığın arsaların hesabını ver ve beni daha fazla konuşturma.”

ÇAĞRI YAPTIK

Milli Mücadelenin Kalesi Pozantı Gazetesi olarak, Çay ve Baysal’ı seçim döneminde yaptıkları konuşmalarını, ispat  ve kamuoyuyla paylaşmaları için, yayınlarımız aracılığı ile, kendilerini açıklamaya davet ettik. Birbirleri ile ilgili olarak, yaptıkları iddia ve konuşmaların, sözlerde kalması halinde, kendilerinin etik bir davranış içinde olamayacaklarını, vatandaşlara hesap vermeleri gerektiğini, üç ayrı yazımızla kendilerine hatırlatmamıza rağmen, her ikisi de sessiz kalmayı tercih ettiler.

TEKRAR ÇAĞRI

Gazetemizin, daha önce yaptığı çağrı yayınlarına, bir yenisi olarak, Belediye Başkanı Mustafa Çay ve Kayyım Eski Belediye Başkanı Mahmut Sami Baysal’ı karşılıklı olarak yaptıkları, yolsuzluk  ve suçlama iddialarını, yargıya taşımalarını, aksi takdir de de her iki siyasetçi de, toplum vicdanında oluşmuş bulunan olumsuzlukla, yaşamlarını sürdürmeye devam edeceklerdir.   ( Yorum Haber: Tamer ÜNAL)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER