1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

MUSTAFA ÇAY’DAN KÜLTÜR MERKEZİ ÖZELLEŞTİRMESİNE TEPKİ

MUSTAFA ÇAY’DAN KÜLTÜR MERKEZİ ÖZELLEŞTİRMESİNE TEPKİ
Bu haber 25 Haziran 2018 - 13:04 'de eklendi ve 1.050 views kez görüntülendi.

MUSTAFA ÇAY’DAN KÜLTÜR MERKEZİ ÖZELLEŞTİRMESİNE TEPKİ

“PEŞKEŞ ÇEKİLDİ.”

Elindeki en önemli ve büyük sosyal tesis olan, Atatürk Kültür Merkezinin, Pozantı Belediyesi Encümeni tarafından, özelleştirilmesi sonucu başlayan tepkiler, giderek artıyor. Bu konuda ilk açıklama, İçişleri Bakanlığınca, geçici olarak görevden alınan ve yargılaması beraatla sonuçlanan, Belediye Başkanı Mustafa Çay’dan geldi. Çay, Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Tamer Ünal’a yaptığı açıklamada, aynen şunları söyledi:

PEŞKEŞ ÇEKİLDİ

“ Pozantı’da, Belediye’ye ait tek sosyal tesis olan, halkımızın mutlu ve acı günlerinin evi konumunda olan, resmi kurumların etkinlik ve sosyal faaliyetlerine ev sahipliği yapan, bu merkezin özelleştirilerek ,birilerine PEŞKEŞ çekilmesine gerekçe oluşturacak, mazeret ne olmuştur? Bunu, kamuoyu kadar benimde merak ettiğimin bilinmesini isterim.

POZANTI GAZETESİNDEN ÖĞRENDİM

Milli Mücadelenin Kalesi, POZANTI Gazetesinde okuduğum, haber sonucu, öğrenmiş bulunduğum Kültür Merkezi özelleştirmesi ile ilgili uygulamanın, yanlışlığına dikkat çekmek istiyorum.

Yokluğumuzun, fırsata dönüştürülmesini ve kamuya ait yerlerin, birilerine peşkeş çekilmesinin, kabul edilebilir bir tarafı yoktur. Orkestra elemanlarının bile, belediye personeli olduğu bir yerde, hiç bir ihtiyaç yokken, alınan bu karar ADALETLİ ve SAĞDUYULU bir davranış olmamıştır.

ACİZLİK VE KILIF

Ben, Pozantı Belediye Başkanlığına seçilmeden öncede, denenmiş olan bu özelleştirme girişimlerinin, hem ekonomik, hem de sosyal açıdan, çok ciddi sıkıntılara yol açtığını, Pozantı Halkı yaşayarak gördüm. Oysaki, 2009 yılında halkın teveccühü ile, Pozantı Belediye Başkanı olarak seçildiğim andan itibaren, hem kültür merkezinin fiziki yapısında tadilatlar gerçekleştirmiş, hem de özelleştirmeyi sonlandırarak, halkına ucuz düğün yapma imkanı tanımış bir Belediye Başkanı olarak, Bu özelleştirmenin, hiç bir gerekçesini kabul etmediğimin, KAMUOYU tarafından dan da bilinmesini istiyorum. İhale Şartnamesini incelediğimde, yıllık 65.000 TL’nin mevcut şartlarda da, Belediye zaten kazanıyordu. Asma tavan şartı ile, bu ihalenin gerçekleşmesini de, ACİZLİK ve KILIF olarak görüyorum.

MECLİS HİÇE SAYILDI

Pozantı Halkının tamamını ilgilendiren, bir sosyal tesisin özelleştirme kararının, MECLİS ÜYELERİNİN fikri alınmadan, tartışılmadan, yangından mal kaçırır gibi gerçekleştirilmiş olmasını da , Halkın iradesi ile seçilmiş olan, Belediye Meclis Üyelerini hiçe saymak olarak görüyor ve doğru bulmuyorum.

HUZURA SAYGI DUYDUM.

Bugüne kadar, bir çok davranış ve uygulama karşısında, ilçenin iç huzuru için susarak, tahammül gösterdim. Ancak, bu konu gerçekten vicdanımı sızlattı. İhaleyi alanın, Pozantı’lı olmayan bir kişi olması da, kafamdaki soru işaretlerini artırmıştır. Pozantı da, özel şahıslarca yapılmış ve işletme randevuları alınmaya başlanmış bir salon hazırken, vatandaşın bütçesine uygun düğün yapacağı, kamuya ait bir alternatifi, ortadan kaldırmayı hem vicdani , hem de ahlaki bulmadığımı ifade ederek, Pozantı Kamuoyu ve Meclis Üyelerinin, bu yanlıştan dönülmesi için, sorumluluklarını yerine getirmeye davet ediyorum.” dedi.

ÖZEL HABER: TAMER ÜNAL

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER