1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

MUTLU OLMAK İSTİYORSANIZ AŞAĞIDAKİ HATALARI YAPMAYIN

MUTLU OLMAK İSTİYORSANIZ AŞAĞIDAKİ HATALARI YAPMAYIN
Bu haber 17 Nisan 2023 - 12:14 'de eklendi ve 297 views kez görüntülendi.

Prof. Dr. Derya Uludüz’den Tavsiyeler

MUTLU OLMAK İSTİYORSANIZ AŞAĞIDAKİ HATALARI YAPMAYIN

Mutluluk, her insanın yaşamak istediği önemli bir olgudur. Ancak, insanlarda kendi yaptıkları ile, mutlu veya mutsuz olmayı hak ederler.  Araştırmacı -Eğitimci Kemal Önal, bu konuyla ilgili olarak, Nöroloji Uzm. Prof. Dr. Derya Uludüz’ün yaptığı bir araştırmayı derledi. Ve özetle aşağıdaki görüşlere yer verdi:

“Yaşamımız boyunca, gerekli -gereksiz pek çok şey için, endişelenip mutsuz oluyorsunuz. Bu duygular ise, sağlımıza zarar vermekten başka, bir işe yaramıyor.  Çözüm önerilerinden bazıları ise, yeni kararlar almaktan korkmayın. Hepimiz hata yapıyoruz. Hayatı hata yaparak öğreniyoruz. Tekrar hata yapma endişesi, yeni kararlar almaya çekinmek, iyi bir fırsatı kaçırmamıza neden olabilir. Takıntı ve korkularınızın esiri olmayın. Aşırı titiz, aşırı düzenli olma düşünceleri, sağlımıza  zarar verebilir. Sürekli korku- endişe içinde yaşamaya devam ettiğimizde,  hayatımız kısıtlanır. Huzurumuz bozulur. Olumlu deneyimlerinizi düşünmeyin.

Geçmişte yaşadığınız olumsuz bir deneyimi sık- sık düşünmek ise, beyne ve enerjinize zarar verir. Unutkanlık yapar.  Maddiyat uğruna kendinizi unutmayın. Para önemli evet, ama her şey demek değildir. Ancak, ailemize iyi bir gelecek kurabilme uğruna, gece- gündüz çalışıp, kendimize yeterince zaman ayırmadığımızda, sağlımız bozulur. Başkaları ne der diyerek, hayatı ertelemeyin. İnsanların, hakkınızı da ne düşündükleri konusunda, endişelenmeyi bırakın. Herkesi memnun etmeye çalışmayın. Kendinizi tüketmeyin. Sonuç olarak, hayat çok kısa. Hayal kurmaktan vazgeçemeyin. Hayaliniz küçük ya da büyük olsun. Fark etmez. Her zaman onu gerçekleştirmek için, zamanınız ve gücünüz vardır. Neden ben demeyin. Hayatta herkesin başına, iyi veya kötü şeylerin gelebileceğini unutmamamız gerekir. Mükemmel olmaya çalışmayın. Mükemmel olacağım düşüncesi ile,  kendinize baskı yapmak, stresten başka bir etki yaratmaz. Kusurlarınızı da kucaklayın. Ve mükemmel olmayı bırakarak, rahatlayın. ( Haber: Hayriye Eroğlu)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER