1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

MÜZİK VE GÖSTERİLER TEZATTI

MÜZİK VE GÖSTERİLER TEZATTI
Bu haber 30 Nisan 2018 - 8:42 'de eklendi ve 1.088 views kez görüntülendi.

23 Nisan’da Coşku, Heyecan ve Katılım Doruk da idi, AMA…

MÜZİK VE GÖSTERİLER TEZATTI

Ulu Önderimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, tartışılmaz dehasının, en büyük eserlerinden birisi olan ve TÜRK ÇOCUKLARINA armağan ettiği, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının, bir yıl dönümü daha tüm yurtta olduğu gibi, Pozantı’da da bazı aksaklıklara rağmen, büyük bir coşku ile kutlandı.

ÇELENK SUNUMU

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenlerinin ilk bölümü, Atatürk Anıtına Çelenk konulması ile başladı.  Kamışlı Fatih Orta Okulundan, Seher Boydan ve Türkan İrfan Akün Çok Programlı Lisesinden Mustafa Baydan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdaverdi Yıldız ile birlikte, Çelenk koydular.

VE TÖREN

Programın sunuculuğunu, İmam Hatip Ortaokulu Müdür Yardımcısı Ramazan Durmaz yaptı. Çelenk sunma törenin sorumluluğunu ise, Atatürk Orta Okulu, Beden Eğitimi Öğretmeni, Murat Gecekuşu üstlendi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile, buradaki tören sona erdi. Pozantı, İlk ve Orta Okullardan öğrencilerin de katıldığı çelenk sunumu sonrası, Atatürk caddesini takiben başlatılan yürüyüş, 25 Mayıs alanına kadar devam etti.

ETKİNLER VE 25 MAYIS ALANI

23 Nisan, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının nabzının attığı, 25 Mayıs tören alanı, Saat 09.00’dan itibaren, öğrenci velileri başta olmak üzere, çok sayıda izleyici tarafından, hınca hınç dolmaya başladı. Günün sıcaklığı, minik öğrencilerin heyecanı ve velilerinin ve öğretmenlerin tatlı telaşı, 23 Nisanın coşkusunu tören alanında, dalga, dalga, yaydı..

KOLTUK YOKMUYDU?

Nisan güneşinin sıcaklığına rağmen, 25 Mayıs etkinlik alanını dolduran öğrenci velilerini bekleyen sürpriz ise, oturacak sandalyelerin yetersizliği idi. Pozantı Belediyesinin, törenin yapılacağı 25 Mayıs alanını, 23 Nisan törenlerinin sabahında, hazırlama gayretleri rutinin dışına taşmadı.Her zaman olduğu gibi, az sayıda koyulan sandalyelere, önce gelenler oturdu. Sonra gelen, yüzlerce kişi ise ne oturacak bir sandalye, ne de sığınacak bir gölge bulamadı. Protokol ise, tören boyunca kendilerine hazırlanan korunaklı tribünde gösteriyi izlediler.

TEBRİK

Kaymakam Taner Tengir, Belediye Başkanı M. Sami Baysal, 25 Mayıs alanındaki törenlerin başlangıcı olan, Saat 10. 00’da halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı sonrası, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise, İmam Hatip Orta Okulu Tarih Öğretmeni, Recep Kımış yaptı. Kımış, konuşmasında özetle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Silah Arkadaşlarının, genelgeler ve kongreler ile, bağımsızlık yolunda başlattıkları mücadeleyi belirtmesi, izleyiciler tarafından, büyük bir takdirle karşılandı. Kımış’ın, konuşmasında yer alan, çok önemli bir açıklama ise, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, 23 Nisan 1929’dan sonra, bu bayramı TÜRK ve DÜNYA ÇOCUKLARINA, hediye etmiş olduğunun belirtilmesi idi.

VE DEVAMI

25 Mayıs alanındaki, törenlerin devamında ise, etkinlikte görev alan öğretmenlerden, Fatma Nilgün Kayar Anaokulu öğrencilerinin, okul öncesi öğretmeni, Gözde Kübra Tor yönetiminde, Asker oyunu sonrasında, Atatürk İlkokulu Ana Sınıfı Öğretmenleri Nagihan Apaydın Çalgan yönetiminde, Türkiye Marşının okunması oldu. Devamında, Atatürk İlkokulu Ana Sınıfı Öğretmenleri, Büşra Farsak Odacı yönetiminde, minik öğrencilerinin müzikli gösterisindeki heyecanı, veliler ve izleyiciler birlikte paylaştılar. İmam Hatip Ortaokulu Öğrencilerinden Fadime Sarıbakır’ın okuduğu, “Hürriyet Bayramımız” adlı şiiri, Fatma Nilgün Kayar Anaokulu öğrencilerinin, okul öncesi öğretmeni Arzu Akın’nın, yönetimindeki Kafkas dansı takip etti. Cumhuriyet İlkokulu, 1. Sınıf Öğrencilerinin sınıf öğretmenleri, Serap Bulat Emine Gültekin ve Selma Akün Taytaş yönetiminde, “ Atatürk Çocukları” isimli müzikli gösterisin de, yine minik öğrenciler, büyük bir başarı sergilediler.

Atatürk Ortaokulu Öğrencilerinden, Gülsima Akkaya’nın, “ 23 Nisan” adlı şiiri okuması, Atatürk İlkokulu 3. Sınıf öğrencilerinin, sınıf öğretmenleri Ferdane Türkseven, Meryem Toprak, Muhammet Ali Akyürek ve Feriha Burcak yönetimindeki müzikli gösterisi de coşkulu geçti. Atatürk Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni, Mustafa Bakırcı yönetiminde, Jimnastik gösterisi, törenlerin son bölümünü oluştururken, Ödül törenin sunuculuğunu ise, Cumhuriyet İlkokulu, Sınıf Öğretmeni Mustafa Türkmen, büyük bir başarı ile gerçekleştirdi.

Haber Tamer Ünal

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER