1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

NE UNUTURUZ, NE DE UNUTTURURUZ…

NE UNUTURUZ, NE DE UNUTTURURUZ…
Bu haber 12 Kasım 2018 - 8:55 'de eklendi ve 915 views kez görüntülendi.

Emanetlerin, Sonsuza Kadar Yaşayacaktır “ATAM”

NE UNUTURUZ, NE DE UNUTTURURUZ…

Laik, Türkiye Cumhuriyetimizin, en büyük ve değişmez mimarı, ümmeti millet, parçalanmış toprakları vatan, sönmüş küllerden, güneş gibi parlayan bir devlet yaratan, geçmişte, günümüzde ve geleceğin en büyük lideri olan, unutmadığımız, unutmayacağımız ve de unutturmayacağımız Ulu Önderimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, aramızdan ayrılışının, 80. Anı Yıl Dönümü, tüm yurtta olduğu gibi Pozantı’da da, her yıl artamaya başlayan, büyük bir coşku ve kalabalıklarla, yad edildi.

KATILIMCILAR

Kaymakam Muammer Sarıdoğan, Belediye Başkanı Mustafa Çay, Cumhuriyet Baş Savcısı Murat Furkan Sağlam, Jandarma Kıdemli Baş Çavuş İsmail Deniz, İlçe Emniyet Müdürü Fatih Uyguralp, İlçe Müftüsü Seyfullah Aruk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdaverdi Yıldız, Şube Şefleri, Ak Parti İlçe Başkanı Yusuf Arısoy, CHP İlçe Başkanı Şenol Eroğlu ve parti örgüt mensupları, Belediye Meclis Üyelerinden Nigar Kartal, Ebru Doğucu, Adil Çakmakçı, Muzaffer Özdemir, Saadet Partisi İlçe Başkanı Sadık Pinegöz, Daire Amirleri, Sivil toplum Örgütü Temsilcilerinden, Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Özgür Gören, öğrenciler, öğretmenler ve kalabalık bir vatandaş topluluğu, 80. Yıl Anı Yıl Dönümünde hazır bulundular.

PROGRAM

10 Kasım 2018 Cumartesi gün, Atatürk Anıtı önündeki dikkat çekici kalabalığın heyecanı, öğrencilerinde büyük katkısı ile alana, dalga, dalga yayıldı. Pozantı Kaymakamı Muammer Sarıdoğan ve Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın, Çelenk koymalarını takiben, Saat 09.05’de sirenlerin çalamaya başlaması ile, 2 dakikalık Saygı Duruşu sonrası, İstiklal Marşımız büyük bir coşku ile söylendi. 80. Yıl Anı Yıl Dönümü, programının ilk bölümü, burada sona erdi.

KÜLTÜR MERKEZİ

Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen, törenin ikinci bölümü programı, yine coşkulu başladı.

Saygı Duruşundan sonra, tüm katılımcıların eşlik ettiği ve Müzik Öğretmeni Esra Cenik’in yönettiği, canlı olarak söylenen İstiklal Marşımız ile, Kültür Merkezi inledi. Günün anlam ve önemi ile ilgili konuşmayı, Atatürk Ortaokulu Rehber Öğretmeni Şeyma Eren yaptı. Ve özetle şunları söyledi:

“ Özlüyoruz. Çünkü aynı çağda yaşayan, gerek kendi milletleri ve gerekse de,  dünya için endişe ve korku kaynağı olan bazı liderler, bugün ya unutulmuş, yada kötü mirasları ile anılır olmuşlardır. Oysa, Atatürk yaptıkları ile, sadece ülkemizde değil, tüm dünyada saygı ve hayranlık uyandırmış, müstesna bir kişiliktir.

Mustafa Kemal, Özgürlüktür. Hürriyet Abidesidir. Sömürgeci zihniyetler karşısında, dik duran eşsiz bir liderdir. Mustafa Kemal, mazlum milletlere bağımsızlık yolunda, örnek olmuş onlara, esarete asla boyun eğememelerini öğretmiştir. Bize düşen görev Atatürk’ü, her zamankinden daha iyi anlamak, düşüncelerini benimsemek ve yaşatmak, ülkemiz ve milletimiz için, daha çok çalışmaktır.”   diyerek konuşmasını sonlandırdı ve büyük alkış aldı. Atatürk Konulu Belgeseli sunan ise, Atatürk Ortaokulu Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Gülşen Yücel oldu.

Atatürk Ortaokulu öğrencilerinden Asuman Yıldız’ın, Bir Resim Yap Çocuğum adlı şiirini okuması sırasında, öğrencilerimizin kare, kare oluşturduğu, Atatürk posteri, büyük bir takdir ve alkış aldı.

Atatürk Ortaokulu Müzik Öğretmeni, Esra Cenik’in yönetiminde, öğrencileri tarafından hazırlanan, Atatürk’ün sevgi şarkıların söylenmesi de, büyük takdir gördü. Atatürk Ortaokulu Öğretmenlerinden, Raziye Aktekin’nin hazırladığı, “ Atatürk’ den bir anı” adlı tiyatro gösterimi de, yine alkışlarla karşılandı. Atatürk Ortaokulu Öğretmenleri Emine Kalafat, Bekir İşin ve Yasemin Mutlu Güler tarafından hazırlanan oratoryo sonrası, Ulu Önderimizin, aramızdan ayrılışının 80. Anı Yıl Dönümü, coşkulu ve duygulu bir şekilde sona erdi.

Böylesi, Milli bir günün, titizlikle hazırlanmasında öncülük eden, Pozantı Kaymakamı Sayın Muarrem Sarıdoğan başta olmak üzere, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Hüdaverdi Yıldız, Şube Müdürleri, Okul Öğretmenleri, Öğrencilerin yanı sıra, Tertip Komitesine, Milli Mücadelenin Kalesi Pozantı Gazetesi olarak, Minnet ve Şükranlarımızı sunuyoruz. Gelecek Ulusal günlerimizi, çok daha büyük bir coşku içerisinde kutlayarak, Atatürk’ümüzü yaşatamaya, devam edeceğimize inanıyoruz.

HASTENEDE DE ANILDI.

Dikkat çekici ve takdir edilen bir davranışta, Ulu Önderimizin aramızdan ayrılışının 80. Yıl Dönümünün, Pozantı 80. Yıl Devlet Hastanesinde de, Baş Hekim, Yöneticiler Sağlıkçılar ve Hastalar tarafından anılışı oldu. Bu anlamlı, tavırlarından dolayı da kendilerine, takdirlerimizi sunuyoruz.

Haber ve Fotoğraflar: Hayriye Eroğlu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER