1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

NELER OLMUŞ?

NELER OLMUŞ?
Bu haber 06 Ağustos 2018 - 16:05 'de eklendi ve 1.465 views kez görüntülendi.

ÇAY’DAN ASFALT HAMLESİ

POZANTI’YA Hizmetin Adı “HÜSEYİN SÖZLÜ”

NELER OLMUŞ?

Mustafa Çay’ın, çirkin ve adi bir kumpas sonucu, görevde bulunamadığı yaklaşık 22 aylık sürede, Belediye Meclisinde yapılan, bazı değişikliklerle ilgili olarak, kullandığı tabir ise, dikkat çekici oldu.

Meclis toplantılarında, özellikle İmar Komisyonuna gönderilen konuların, görüşülmesinde, Birleşik Komisyon adı altında, diğer meclis üyelerinin de katılarak, sadece görüş beyan etmeleri ama, karar konusunda etkili olmamaları şeklindeki bir uygulama, Pozantı Belediye Meclisinde, bir İLK olmuş idi. Meclis Üyelerinin, Kayyım Eski Belediye Başkanı M. Sami Baysal’a, önererek kabul ettirdikleri, bu BİRLEŞİK KOMİSYON uygulamasında, üyeler görev aldıkları kendi komisyonları dışında da, İmar Komisyonuna katılarak, oturum ücreti alıyorlar. Bu uygulamayı, ilk olağan meclis toplantısında öğrenen, Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın, meclis üyelerine hitaben, “ BİZ YOKKEN NELER OLMUŞ” şeklindeki, manidar konuşmasına da, meclis üyelerinin hiç birinden en ufak ses çıkmadı.

NELER YAPTIM?

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, önceden olduğu gibi, bu olağan meclis toplantısında da üyelere, görev yaptığı, 25 günlük süre zarfı içerisindeki çalışmaları ise, şöyle özetledi:

KIŞ’A SICAK HAMLE “Olamadığım süre zarfında, Pozantı’nın yollarının başta, ALAY yolu olmak üzere, kaldırım ve refüjlerinin, kullanılamaz hale geldiğini gördüm. ASKİ ve ENERJİ SA’nın, yer altı çalışmalarından kaynaklı ve büyük ölçüde şikayetlere neden olan bu yolların, asfaltlanmasının yanı sıra, kaldırım ve parke taşı düzenlemeleri de, başlattığımız şekildeki hızla, devam etmektedir.

Atatürk Anıtı önünden başlayan, Alay yolu ve Hastane caddesini kapsayan, ana yol üzerinde, alt yapı çalışmaları tamamlandıktan sonra, sıcak asfaltlamanın yanı sıra, kaldırım ve bordür düzenlemeleri devam etmektedir. Burası, kısa süre içerisinde, halkımıza layık bir şekilde, gezinti yolu olarak, hizmete girecektir.

VE İNÖNÜ CADDESİ

İnönü Caddesinde de, kaldırım yenilemeleri devam ediyor. Dağdibi Mahallesin de, yine, Büyükşehrin katkısı ile, yol çalışması tamamlanarak, sıcak asfalt çalışması yapıldı. Hamidiye yolu çalışması devam ediyor. Burası da, aynı şekilde, sıcak asfaltla kaplanacak. Ömerli Mahallesi sakinleri de, Ak Parti İlçe Başkanımız, Sayın Yusuf Arısoy ile birlikte gelerek, dileklerini bize ilettiler. Elimizden geleni yapacağımıza, onlara söz verdik. Ve mahallerinin yolu da, sıcak asfalt ile kaplanacak.

KIŞ’A HAZIRLIK

Kışa hazırlık çalışması çerçevesinde, asfalt yama için, Büyükşehirden 50 ton asfalt aldık. Bunları kışın yama çalışmalarında değerlendireceğiz.

BELEMEDİK

Türkiye’nin en büyük tarihi açık hava müzesi olan, Belemedik piknik alanın, yan tarafında bulunan Çakıt Çayının, yol kenarını oyduğu alanlar, taş ile doldurularak asfaltlanacaktır.

DİĞERLERİ

Eskinokacık köyünün yolu da, aynı şekilde, asfaltlanacaktır. Büyükşehir’in, mahallerimize sağladığı, bu asfalt ve yol yapımına destek olarak, Pozantı Belediyesi olarak, dört araç kiraladık. Yenikonacık Mahallesinin yolu da, aynı şekilde asfaltlanacaktır.   Zafer Mahallesindeki su deposu, Aşçıbekirli’deki alan ile takas edilecektir. Kış gelmeden, merkez ve tüm mahallerimizde, hiç bir şekilde yol ve kaldırım sorunu kalmayacak şekilde Ekim sonuna kadar, çalışmalarımızı aralıksız günün 24 saatinde devam ettireceğiz” dedi.

POZANTI İBARESİ

İlçenin, Akçatekir girişindeki şelaleyi, anlamına yakışır bir şekilde ışıklandırarak, İlçemizin adını taşıyan, POZANTI yazılımı ile, gerçekleştirdik. Ayrıca, Şehitlikte adına yakışır bir şekilde, yeniden dizayn edilmiştir.

MAAŞ’A BAĞLANDILAR.

Pozantı Spor Futbolcuları da, Kaymakamımız ve Ak Parti İlçe Başkanımızın desteği ile, İŞKUR aracılığı ile aylık maaşa bağlanarak, çok önemli bir sorunda bu katkılarla çözülmüş oldu.

KARDEŞ BELEDİYE

Karakışlakçı Çilek Festivaline katkı koyduk. Adana Valiliğimizin yürüttüğü bir proje çerçevesinde, İtalya’nın Sardunya adasındaki belediyelerle, kardeş olduk. Buradan da, 20 Bin Euro bir destek bekliyoruz.   Büyükşehir Belediyesinin  desteği, Alpin ve Hayat Suyun katkıları ile, 5 Ağustos etkinliklerinde maraton koşusu yapıldı. Yine Büyükşehrin desteği ile, ünlü sanatçı Yudum Pozantı’lılarla buluştu. Ve bu tarihi günümüzü de, yine coşkulu bir şekilde, katkı destekleri ile kutlamış olduk.

ÖZEL HABER: TAMER ÜNAL

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER