1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

ÖĞRENCİLERE KAHVALTI VE ÖĞLE YEMEĞİ VERİLMELİ

ÖĞRENCİLERE KAHVALTI VE ÖĞLE YEMEĞİ VERİLMELİ
Bu haber 28 Kasım 2022 - 10:22 'de eklendi ve 779 views kez görüntülendi.

Araştırmacı Eğitimci Önal’dan Öneri:

 ÖĞRENCİLERE KAHVALTI VE ÖĞLE YEMEĞİ VERİLMELİ

Giderek artmakta olan ekonomik sıkıntılardan, en fazla etkilenenler ise, öğrenciler oluyor.

Veliler, çocuklarının beslenme çantasını doldurma konusunda önemli sıkıntı yaşıyorlar.

Almanya da, 30 yıla aşkın bir süre öğretmenlik yapan Kemal Önal, bu ülkede edindiği deneyimleri de kapsayan bir öneride bulundu. Öğrencilere sabah kahvaltı ve öğle yemeği verilmesinin, önemini dile getirerek, aşağıdaki görüşlere yer verdi:

YARI TOK

“Eğitim sendikalarının yaptığı araştırmalara göre öğrencilerin bir bölümü, okula yarı aç- yarı tok gidiyor. Küçük öğrenciler için, gelişme döneminin en önemli proteinsel gıdalarından olan et, süt, peynir ve meyve fiyatlarının aşrı artıyor olmasından dolayı anneler, çocuklarının besleneme çantalarına yeteri kadar yiyecek koyamaz hale geliyorlar.

ENGELLENİYOR

Okula aç giden öğrencilerin bedensel ve zihinsel gelişimi de, böylece engellenmiş olurken,  başarı oranı da giderek düşüyor.  Bu durum, Pozantı okullarındaki yoksul öğrenciler içinde, aynen geçerli. Bu konumdaki öğrencilere Pozantı Belediyesi tarafından, sabah kahvaltısı ve öğle yemeği verilmesi ise, öğrencilerimiz için yapılacak en büyük yardım ve katkı olur.

Milli Eğitim Müdürlüğünün öğrenci, öğretmen ve velilerle yapacağı bir ankette, öğrencilere gıda yardımının ne şekilde yapılabileceği de, ortaya çıkar. Bu da yetkililere, yol gösterici bir çalışma olur” dedi. ( Haber: Hayriye Eroğlu)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER