1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

ÖĞRETMENLER “BAŞ ÖĞRETMEN ATATÜRK’ÜN” YOLUNDA

ÖĞRETMENLER “BAŞ ÖĞRETMEN ATATÜRK’ÜN” YOLUNDA
Bu haber 28 Kasım 2022 - 10:29 'de eklendi ve 350 views kez görüntülendi.

Pozantı’da Rutin Törenle Kutlandı.

ÖĞRETMENLER “BAŞ ÖĞRETMEN ATATÜRK’ÜN” YOLUNDA

 Silah Arkadaşları ile birlikte başlattığı Kurtuluş Savaşında, Türk Ulusunun kanları ve canları pahasına, kendisine verdiği  destek ve kazanılan zaferler sonrası, dünyaya örnek olan  Türkiye Cumhuriyetini kuran,  Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, “BAŞ ÖĞRETMEN” ünvanın verilişinin, yıl dönümü tüm yurtta coşku ile kutlandı.

“Öğretmenler Yeni Nesil Sizin Eseriniz Olacaktır” şeklindeki veciz deyimi ile, öğretmenlere verdiği önemi, tarihin şanlı yapraklarına kazıyan Başöğretmenimiz Atatürk’ü  bir kere daha Ulus olarak, özlem, sevgi ve hasretle  andık.

POZANTI

 24 Kasım Öğretmenler günün yıl dönümü dolayısıyla, Pozantı’daki törenler  Saat 10.00’da, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdaverdi Yıldız’ın, iki öğretmenle birlikte Atatürk Anıtına Çelenk sunumu ile başladı.

 Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı sonrası, buradaki törenler sona erdi. Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, bazı kamu kurum temsilcileri, bir gurup öğretmen ve öğrencinin yanı sıra, sivil toplum örgütü ve  siyasi parti temsilcileri de, Çelenk sunumunda hazır bulundular.

ÖĞLEDEN SONRA

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce hazırlanan program çerçevesinde, Saat 13.00’da Atatürk Kültür Merkezinde kutlama törenlerinin ikinci bölümü başlatıldı. Buradaki törene,

Pozantı Kaymakam Vekili Fatih Karamahmut,  Belediye Başkanı Mustafa Çay, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Mehmet Nuri Dilek, İlçe Emniyet Müdür Vekili Ömer Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdaverdi Yıldız, Müftü Ömer Ünverdi,  Öğretmenler, öğrenciler, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri de, buradaki etkinliklerde hazır bulundular. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı sonrası, günle ilgili konuşmalar yapıldı. Öğrenci gösterileri sunuldu. Ve  Baş Öğretmenimiz Atatürk’ü, bir kere daha bu etkinlikle anmış olduk.

AYRINTILAR

 24 Kasım Öğretmenler günü dolayısıyla yapılan törenler de, bazı ayrıntılar dikkatimizi çekti. Bunlardan ilki, Atatürk Anıtına Çelenk sunumu ve sonrasında İstiklal Marşı söylenmesi esnasında anıtın karşı tarafında bulunan, bir halı ve oto yıkıma işyerinde, İstiklal Marşımız okunurken buradaki görevli çalışmasına ara vermeyerek, gürültüyü devam ettiriyor olması  protokol ve katılımcıların, dikkatini çekti. Tören sonrasında, Belediye Zabıtaları bu işyerine giderek, gerekli ikazda bulundular.   

Ulusal günlerimizin yıl dönümü kutlamalarına ise, Pozantı Halkının giderek daha az ilgili gösteriyor olması da, üzüntü verici ve düşündürücü  bir gelişme  oluyor.

KÜLTÜR MERKEZİ

 Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen ve yaklaşık 1.5 saat süren, sinevizyon sunumlu gösterilerde de dikkatimizi çeken önemli eksiklikler vardı.  Bunlardan ilki, sinevizyona yansıyan ve  tören bitimine kadar devam ettirilen “ lay lay lay”  yazısının, ne anlama geldiğini biz anlayamadık. Diğer katılımcılar ne anladıysa, onu da  bilemiyoruz.  

Program hazırlayıcısı, İlçe  Milli Eğitim Müdürü  Hüdaverdi Yıldız, buna bir açıklık getirirse hep birlikte öğrenmiş oluruz. Yine dikkat çeken  bir diğer  önemli ayrıntı ise, sinevizyon sunumunda, Atatürk’ün hiçbir fotoğraf ve posterinin, ekrana yansımaması oldu. Sadece, Şehit Sefa İzbudak Okulu Öğretmenlerince hazırlanan, vücut dili görüntüsünde, Ulu Önderin iki küçük fotoğrafını göre bildik. Böylesi önemli bir günde, Başöğretmen Atatürk’ün  bir posterinin sahneye asılmaması,  İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün  Baş Öğretmen Atatürk’e  karşı gösterilen hassasiyet ve ilginin, olumsuz bir yansıması oldu.  Eleştiri bizden, değerlendirilmesi ise, yetkiler ve kamuoyuna ait. ( Yorum Haber: Tamer Ünal)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER