1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

ÖMÜRÜNÜ DOLDURAN BİNA

ÖMÜRÜNÜ DOLDURAN BİNA
Bu haber 12 Şubat 2017 - 10:19 'de eklendi ve 1.054 views kez görüntülendi.

Halk Eğitim Merkezi eski hizmet binası her an çökebilir

Ömrünü dolduran bina

Pozantı’da bazı eski yapılar ömürlerini doldurduğu gibi, kent görünüş estetiği açısından da hoş olmayan görüntüler sergiliyor.

Bunlardan birisi ise; yıllardır İlçe Halk Eğitim Merkezi Hizmet Binası olarak kullanılan Atatürk Caddesi’ndeki yapı. Halk Eğitim Merkezi’nin eski yatılı ilköğretim binasının tadilatı sonrası İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte daha çağdaş bir ortamda hizmet vermeye başlamasıyla birlikte atıl duruma düşen bu bina, her an çökme tehlikesi ile karşı karşıya bulunuyor. Milli Emlak Müdürlüğü’nün malı olan, tadilat ve onarım yapılamayacak kadar da harp hale gelmiş bulunan bu binanın yıkılarak, yerine çağdaş, kent estetiği açısından hoş bir görüntü sağlamasının yanı sıra Pozantı’ya kamusal alanda da hizmet verebilecek yeni bir binanın yapılması adeta kaçınılmaz hale gelmiştir. Pozantı Kaymakamlığı ve Milli Emlak Müdürlüğü’nün bu konuda bir an önce harekete geçerek, İlçeye yeni bir çehre kazandırmalarını da vatandaş bekliyor.

Haber: Tamer Ünal / Foto:Hayriye Eroğlu

ÖĞRETMEN LOKALİ NE OLACAK?

Pozantı’daki kamusal kurumların eksikliğinin başında bir öğretmen evi bulunmayışıdır. Bunun yanı sıra Yüksek Okul Öğrencilerinin yurt sorununun da devam etmesi, İlçemizin önemli sorunlarından biri olmaya devam ediyor.

Geçmiş dönemlerde de gazetemizin hassasiyetle üzerinde durduğu yazılar ile “BİR ÖĞRETMEN EVİNİN” İlçeye yapılmasının şart hale geldiğini belirten yayınlarımız da karşılıksız kaldı.

Geçtiğimiz yıl içerisinde İmam Hatip öğrencilerinin kaldığı öğrenci yurduna çürük rapor verilmesi sonrası başlatılan yıkım ile geniş bir alan kazanılmıştı. Halen boş durumda bulunan bu arsanın da gerekli bürokratik formalitelerinin tamamlanması sonrası bir öğrenci yurdunun hizmete sokulabileceği bir ihtiyaç olarak kendisini göstermektedir.

Pozantı halkı yıllardır ilgisizlik sonucu adeta kaderine terk edilmiş, bu iki yer ile ilgili olarak Kaymakam Taner Tengir ile Mal Müdürü Mücahit Akçay’ın harekete geçmesini bekliyorlar.

Haber-Foto:Hayriye Eroğlu

 

 

 

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER