1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

ÖNAL: “UYUŞTURUCU HIZLA YAYILIYOR”

ÖNAL: “UYUŞTURUCU HIZLA YAYILIYOR”
Bu haber 14 Mart 2022 - 11:52 'de eklendi ve 452 views kez görüntülendi.

Eğitimci Kemal Önal’dan Dikkat Çeken Uyarı:

“UYUŞTURUCU HIZLA YAYILIYOR”    

Araştırmacı ve emekli eğitimci Kemal Önal, çeşitli kaynaklardan ve yayın organlarından derlediği, uyuşturucu ile ilgili bir raporu, Pozantı İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdaverdi Yıldız’a verdi.

Önal, konuya ilişkin olarak gazetemize yaptığı açıklamada, son dönemlerde ateş ve buz adlı iki yeni uyuşturucunun, adete salgın hale geldiğini iddia etti. Acil önlem alınması gerektiğini belirtti. Ve şu görüşlere yer verdi:

BAĞIMLILIK YAPIYOR

“Basın yayın organlarının haberlerinden derlediğim kadarıyla, son dönemlerde kullanımı giderek artan, ateş ve buz adlı uyuşturucu, büyük tehlike saçıyor. Bu sentetik uyuşturucu, beyin ve vücut üzerinde kalıcı hasarlar oluşturuyor. eroin ve bonzaiye  göre de, daha çok bağımlılık yapıyor.

SUÇ VE ARTIŞ

Türkiye de, 2019’den beri tüm Avrupa Birliği Ülkelerinden, daha fazla uyuşturucu yakalandı. 2016-2017 yılları arasında, uyuşturucu kullanımında ölenlerin sayısı, % 1.580 arttı. Uyuşturucu kaynaklı suçlar, son 11 yılda 14 kat arttı. Uyuşturucu kullanımı yaygınlaştıkça, suça karışan çocukların sayısında d,a büyük artış var. Bazı okul koridorlarından AVM’lere, parklardan mahalle aralarına kadar, hızla yayılan ölümcül uyuşturucu çocuklarımızı da tehdit ediyor.

GENÇLERİMİZ YOK OLUYOR

Ülkemizde ölüm -kalım savaşı veren uyuşturucu bağımlısı, 1 Milyon Sekizyüz Ellibin kişidir. Ülkemizde,  uyuşturucu kullanımı 10 yaşına kadar düştü. Son 10 yılda uyuşturucu kullanımından, cezaevlerinde yatanların sayısı,  Yüzde 400 arttı. Çocuklarımız zehirleniyor.  Gençlerimiz yok oluyor.

YARDIMCI OLABİLİRİM

Bu konuda, Pozantı okullarındaki öğrencilerin bilgilendirilmesine, uyarılmasına, önlemlerin alınması konusunda, gerekli çalışmaları yapacağınıza inanıyor, uygun görmeniz halinde de emekli bir eğitimci olarak, bu konuda  her türlü katkı ve yardımı, ücretsiz olarak yapacağımı belirtiyor, baygılarımı sunuyorum. Benimle, bu konuda temas kurmak istemeniz halinde,  Menderes Mahallesi  Bakanlık Caddesi No:23. Kardelen Sitesi  A/Blok  Mezitli- Mersin adresinden, temas kurabilirsiniz.” Dedi.  ( Haber: Hayriye Eroğlu)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER