1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

“ÖNCE BENİ SONRA BU ÇINARI KESERSİNİZ”

“ÖNCE BENİ SONRA BU ÇINARI KESERSİNİZ”
Bu haber 06 Aralık 2021 - 9:33 'de eklendi ve 615 views kez görüntülendi.

   Yine Ulu Ağaca Göz Diktiler.

“ÖNCE BENİ SONRA BU ÇINARI KESERSİNİZ”

 Bir zamanlar, Pozantı’nın  doğa ve tabiat güzelliklerinin başında gelen, iki ağaç vardı.   Pozantı’nın, tarihine de tanıklık eden yıllanmış çınar ağaçları ve  kavak ağaçları, demir yolu ve karayolunun iki tarafında, yeşilin sonsuz güzelliği ile, göz zevkinin en büyük tercihleri idi. Ancak, Ülkemizde de her yıl giderek artmakta olan, doğa katliamının en büyük görüntülerinden birisi de,  Pozantı’da yaşanıyor.

Özellikle, Merkezde Atatürk Caddesinin iki  tarafında bulunan yıllanmış çınarların sayısı,  her geçen yıl giderek azalıyor. Upuzun kavak ağaçlarını görmek ise, artık pek mümkün değil. Pozantı Hal Binası önünde, Matbaa Sokakta bulunan yıllanmış bir çınar ağacı, kimleri rahatsız ediyor bilemiyoruz ama, siyasetin kesmek için göz diktiği, en önemli yeşil kaynaklarımızdan birisi.

Adana Büyükşehir Belediyesi her iki dönemde de, her nedense bu ulu çınara göz dikti. 2014/  2019 döneminde, Adana Büyükşehir Belediyesi, Pozantı Belediyesi aracılığı ile, kökleri  bir konuta  zarar verdiği gerekçesiyle, bu ağacı kesme hazırlığına başlamış idi. Milli Mücadelenin Kalesi Pozantı Gazetesi İmtiyaz Sahibi Tamer Ünal’ın, ağacın kesilmemesi için başlattığı girişim sonrası, zabıta ekipleri bu ulu çınarı kesemediler.  

Aynı tavır geçtiğimiz hafta içerisinde, yine Adana Büyükşehir Belediyesi Ekiplerinin, matbaa sokağın tek yeşili olan çınarı kesmek için, Pozantı’ya geleceklerini öğrendik. Derhal harekete geçtik. CHP İlçe başkanı Şenol Eroğlu’nu aradık.  Büyükşehir Park ve Bahçeler Müdürlüğü Ekiplerinin, bu çınarı  kesmek için harekete geçmeleri halinde,  çevre esnafın ve vatandaşların büyük tepkisiyle karşılaşacaklarını söyledik. Ayrıca, sanal ortam aracılığı ile de, bunu kamuoyuyla paylaşacağımızı ifade ettik.

Başkan Şenol Eroğlu  bu tepki davranışımızı, Büyükşehir Belediyesi  Park ve Bahçeler Müdürlüğü yetkilisi ile  görüştü. Sonrasında da, ilgili kurumun bu kararından vazgeçtiğini de  bize iletti. Böylece bu  ulu çınarı, ikinci defa kesme girişimini de, Milli Mücadelenin Kalesi Pozantı Gazetesi olarak, önlemiş olduk.

Gazetemizin İmtiyaz Sahibimiz Tamer Ünal, yıllanmış bu çınarın altında yaptığı açıklamada, şunları söyledi: “ ÖNCE BENİ, SONRADA BU ÇINARI KESERSİNİZ.”  Şeklindeki kararlı ve net tavrıyla, tepkisini ortaya koymuş oldu.  ( Yorum Haber: Hayriye Eroğlu)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER