1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

“ÖNCE RUHSAT, SONRA ABONELİK”

“ÖNCE RUHSAT, SONRA ABONELİK”
Bu haber 18 Haziran 2017 - 10:46 'de eklendi ve 1.227 views kez görüntülendi.

Belediye Başkanı Mahmut Sami Baysal “NET” Konuştu:

“ÖNCE RUHSAT, SONRA ABONELİK”

Akçatekir ağırlıklı olmak üzere, Pozantı Merkez ve tüm mahallerini kapsayan ruhsatsız binaların, “ SU ve ELEKTRİK” abonelik sorunun, çözümlenebilmesi konusunda, Pozantı Belediye Başkanı Mahmut Sami Baysal, kısa ve net konuşarak, önce “RUHSAT” sonra, “ABONELİK” diyerek, konuyla ilgili tavrını ortaya koymuş oldu.

Baysal, bu konuda yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Büyükşehir Belediyesinin, 1/5000’lik İmar Planını onaylanması sonrası, bizde Pozantı Belediyesi olarak, 1/1000’lik İmar Planını meclisten geçirerek, bir aylık süre ile ASKI’ya çıkardık.Yaklaşık, 15 gün sonra askı süresi bitiyor. Bundan sonraki çalışma ise, ruhsatı olmayan konutların, teknik ekiplerimizce incelenmesi sonrası, ruhsat verilmesine başlanacaktır.İşte, bundan sonra su ve elektrik aboneliği olmayanlar, alacakları iskan müsaadesi ile, belediyemize müracaat ederek, abone olabileceklerdir.Bunun dışında hiç bir şekilde, abonelik müracaatları dikkate alınmayacaktır” dedi.

YAMA DEĞİL, ASFALT

Pozantı Belediye Başkanı Mahmut Sami Baysal, Büyükşehir Belediyesinin imkanlarının, Pozantı’ya taşındığını, asfalt çalışmalarına öncelik verildiğini belirterek, şunları söyledi:“Öncelikli olarak, Alay yolunun tamamen asfaltlanacağını, programa almamıza rağmen, vatandaşların aşır baskısı üzerine, şimdilik kaydı ile, asfaltlama işlerini ileriki bir tarihte uygulamak üzere, geriye çektik.Vatandaşlarımızın, asfaltlama konusundaki isteklerine, saygı duyuyoruz. Şimdilik kaydı ile, bu yolda “ ASFLAT YAMA” işlemi uygulayarak, çukurları ve kasisleri doldurarak, araçların daha rahat gidiş-gelişlerini sağlıyoruz.”

BÜRECEK’E ASFALT

Başkan Baysal, asfalt çalışmalarının sadece, Pozantı merkezi ile sınırlı kalmayacağını, diğer mahallerde de   sürdürülmekte olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Bürücek yaylasının, alt yapısını yaptıktan sonra, asfaltlama çalışmalarına başlayacağız. Büyükşehir Belediyesinden, günde üç kamyon sıcak asfalt alıyor ve bir program dahilinde, mahalle yollarımızı sıcak asfalta kavuşturuyoruz” dedi.

HİZMETE DEVAM

Başkan Mahmut Sami Baysal, boğaz mahallerine de değinerek şunları söyledi:“Karakışlakçı, Yağlıtaş, Yukarı Belemedik ve Dağdibi mahalle yollarında da, şarampollerin düzenlenmesi ve yol genişletme çalışmaları bittikten sonra, asfaltlama işlerine başlayacağız.Ayrıca, Aşçıbekirli, Dağdibi, Karakışlakçı ve Yazıcak Mahallerinin de, parke döşeme işlemleri tamamlandı. Kaldırım çalışmaları da devam ediyor. Merkezde ise, ara sokaklarda da çalışmalar sürdürülmektedir. Cumhuriyet Mahallesin de, yama ve parke döşeme çalışmaları devam ediyor. Bu hizmetler diğer mahallerimize de taşınacaktır.”

SULAMA SİSTEMİ ONARILDI.

Başkan Mahmut Sami Baysal, Belediye olarak çalışmalarının, sadece asfaltlama ile, sınırlı olmadığını belirterek şunları söyledi:“Meyve ve zirai ürün yetiştiricilerine de hizmetimiz devam ediyor.

Sekiz kilometrelik Kamışlı sulama kanalını yeniledik. Hamidiye’nin, Yedi kilometrelik sulama sistemi de yenilerek, hizmet vermeye başladı.Aşçıbekirli’de ise, Dört kilometrelik sulama sistemi, hizmete girmiş durumda. Dağdibin de, heyelan olması nedeni ile, uçan sulama kanaletini de, kalıcı bir şekilde onararak, sifon sistemi ile hizmete soktuk. Böylece heyelandan etkilenmesi de, artık önlenmiş oldu.Bölgemizde, bahçe sulama sisteminin de, onarımı sürdürülecektir.”Baysal ayrıca, başlayan yayla sezonu ve artmakta olan nüfusa, yeterli hizmeti verebilmek için, belediye olarak tüm kurumları ile birlikte, çalışmaların aralıksız sürdürüleceğini de ifade etti.

Öte yandan Atatürk Caddesinde bulunan  kasislerin kar sebebiyle greyder tarafından,sürüklenerek yerindensökülmesi sonucu boş kalan yolda,sürücülerin aşırı hız yapmaları, esnaf  ve vatandaşın tepkisini neden oldu. sorunun çözümü için Başkan Baysal’ın harakete geçmesi bekleniyor.

 

Haber Hayriye Eroğlu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER