1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

ÖNCE TEŞEKKÜR

ÖNCE TEŞEKKÜR
Bu haber 19 Şubat 2017 - 15:43 'de eklendi ve 1.066 views kez görüntülendi.

ÖNCE TEŞEKKÜR

Pozantı’da 17 yıldan bu yana kesintisiz olarak yayın hayatını sürdürmekte olan Milli Mücadelenin Kalesi Pozantı Gazetesi, yerel sorunların çözümünde kamu kurum kuruluş temsilcileri başta olmak üzere diğer sivil toplum örgütlerine de en büyük desteği sağlayan yazılı bir yayın organıdır.

Sahibi ve çalışanları Pozantılı’dır. Teknolojinin gelişimi ile birlikte gazetemizin de basımında son sistem teknoloji uygulanmaktadır. Özellikle 2016 Mayıs ayı itibarıyla anlaştığımız ve bize baskı konusunda destek veren Türkiye Gazetesine başta sahibi Sayın Mücahit Ören olmak üzere Adana’daki yönetici kadrosuna da teşekkür ediyoruz.

Haftanın her pazartesi sabahı size ücretsiz olarak ulaştırılan ve Abone ve İlan dahil bugüne kadar hiç bir talebimizin olmadığı yayın organımız olan gazetemizin logosunun üst ibaresi olan ‘Milli Mücadelenin Kalesi’ cümlesini biz Pozantı’ya mal etmenin ve Pozantı’nın ülke genelinde bu ibare ile anılmasının tartışmasız mutluluğunu yaşıyoruz.

Yine bir tarihi olguyu birlikte paylaştık. Ülkemizin içinde bulunduğu bu zorlu koşullarda; iç ve dış güçlerin bizi bölmeye, parçalamaya, Türklüğü ve Türkiye Cumhuriyeti’ni yok etme hamlesindeki iğrenç ataklarını Türk Milleti olarak başarısızlıkla sonuçlandıracağımıza hiç kimsenin şüphesi olmasın.

Bu söylememizi sizlerle tarihe mal olmuş bir örnekle paylaşıyoruz.

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk Adana’da 11 günlük Yıldırım Orduları Gurup Komutanlığı yaptığı dönemde Osmanlı Sarayı ile yaptığı yazışmalarda, ülkenin içinde bulunduğu durumu açık bir dille ifade etmiş, ancak hiç bir cevap alamayıp, komutanlıktan alınması sonrası başlatacağı ülkenin Kurtuluş Savaşı ile ilgili olarak başlatacağı mücadeleyi özetleyen veciz bir cümlesini genç nesillere aktarırken Pozantı’nın da ne kadar önemli olduğunu bir kere daha vurguluyoruz.

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk “Bende bu vekaai’nin ilk hiss-i teşebbüsü, bu güzel şehir Adana’da doğmuştur” derken, Pozantı’nın da önemini vurgulamıştır.

Çünkü Pozantı Ulusal Kurtuluş Savaşımızda henüz daha düzenli ordu kurulmamışken, 25 Mayıs 1920’de çete harbi ile Fransız ve iş birlikçisi Ermenileri kendi güçleriyle bu topraklardan kovarak, Milli Mücadelenin İLK kıvılcımını ateşleyen, özgürlük meşalesini yakan bir yerdir. Ayrıca Kurtuluş Savaşı sonrasında hayata geçirilecek olan rejimin temelleri de Pozantı’da atılmıştır.

Onun için Gazetemizin üst ibaresi “Milli Mücadelenin Kalesi” Pozantı Gazetesi olarak biz şanlı tarihimizin geçmişini günümüze taşıyan bir yayın organıyız.

Ötesi 1918’de Çanakkale’de Arı Burnu’nda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün emir ve komutasında; emperyalist güçleri denize dökerken emrindeki askeri güçlere, “Ben size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum” diyen O büyük komutanın bir neferi olan ve Arı Burnu’nda şehitlik mertebesine ulaşan, Dedem Süllü Oğlu Mustafa’nın torunu merhum Demiryolcu Katar Muayene Memuru Katip Memedin oğlu TAMER ÜNAL olarak, 17 yıldan beri yayınladığım ve ücretsiz olarak siz Pozantılı’lara iş yerleriniz ve evlerinize kadar, okumanız çin gönderdiğim bu gazetenin sahibiyim.

Yetmedi. Yine bir büyük onuru size kazandıran yine bu gazetedir. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ulus devlet olmadan önce 19 Mayıs 1919’da ayak bastığı Samsun’dan başlattığı Kurtuluş mücadelesini Amasya Genelgesi, Erzurum ve Sivas Kongresi ile güçlendirdikten sonra emperyalistlere karşı başlatacağı mücadelenin İLK konuşmasını Pozantı’da yaptı.

1.Meclisin açıldığı 23 Nisan 1920’den sonra başta iç düşmanlarımız olmak üzere dış güçlerle iş birliği yaparak bu Ülkeyi bölüp parçalamak isteyenlere karşı Atatürk ulus devlet olarak İLK kongresini 5 Ağustos 1920’de Pozantı’da gerçekleştirdi.

Beraberinde Genelkurmay Başkanı Fevzi Çakmakla birlikte 5 Ağustos 1920 sabahı Pozantı’ya trenle gelen, Pozantılıları hem bu onur başarısından dolayı tebrik edip hem de ülkenin kurtuluş meşalesini buradan yakacağını belirterek, hem bir toplantı hem de Cumhuriyet öncesi ilk seçimleri yaptı.

İşte bu onuru, 5 Ağustos 1920’u 83 yıl sonrası resmi olarak kutlatan bir gazeteyiz. Bu konuda maddi desteği koyan Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı ve CHP Belediye Meclis üyesi iken vefat eden Tahsin Güler’i de bu vesile ile bir kere daha anarken, Pozantı’nın en güçlü sivil toplum örgütlerinden birisinin başında iken temsil ettiği ilçenin tarihi, kültürel ve sosyal değerlerine önem vermesi de kendisinin adının hala hafızalarda kazılı olmasını sağlamıştır.

2003 yılından itibaren kutlanan bu onur günü başka hiç bir İlçeye nasip olmamıştır. İşte 17 yıldır bu ilçede yayınlanan Pozantı Gazetesi’nin bu iki milli başarısıdır.

Bu yazı serimizi gelecek hafta Kurtuluş Savaşı’mızı taçlandıran ve millet olarak bizlere onur kazandıran gelişmelerle sürdüreceğiz.

Cumhuriyetin hangi kazanımlarla bugünlere geldiğini, Cumhuriyet’in sadece okunan bir kelime olmadığını, kelimeyi oluşturan her harfinin millet olarak kanımızla yazıldığını ve bu konudaki hassasiyetlerimizi korumamızın geleceğimiz açısından ne kadar önemli olduğun, gelecek sayımızda sizlerle paylaşacağız.

( YORUM Tamer ÜNAL )

 

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER